Wanda doelen 2018

Met deze 4 projecten ga ik aan de slag in 2019!

Hallo 2019! Zijn jullie ook allemaal klaar om fris en fruitig aan het nieuwe jaar te beginnen? Ik in ieder geval wel! Ik laat 2018 maar al te graag achter mij, het waarom hiervan, deelde ik in dit artikel, en ben inmiddels klaar met de diverse terugblikken. Het is tijd om de focus op 2019 te leggen en om vooruit te kijken in plaats van nog langer achterom!

Traditiegetrouw zal praktisch iedereen 1 januari hebben aangegrepen om enkele goede voornemens te lanceren. Voornemens die eigenlijk geheid gedoemd zijn te mislukken. Ook ik deed hier eigenlijk altijd wel aan mee, maar inmiddels ben ik door schade en schande er wel achter gekomen dat het maken van goede voornemens gewoon niet werkt. Sorry als je ze wel hebt gemaakt, ik wens je ontzettend veel succes, misschien ben jij wel de uitzondering op deze regel!

Nee, ik pak het dit jaar compleet anders aan. Hoe? Heel simpel, ik heb een viertal projecten opgesteld, projecten waar ik dit jaar aan wil werken. Projecten waarbij ik mijzelf geen doelen heb gesteld, maar gewoon wil kijken wat het aan het einde van 2019 heeft opgeleverd. Projecten ook waarvan ik weet dat ik het leuk vind om er mee bezig te zijn en waarvan ik jullie natuurlijk gedurende dit jaar regelmatig op de hoogte zal houden van mijn vorderingen!

Dit zijn dan die 4 projecten waar ik in 2019 mee aan de slag ga!

1 – Project Nederland

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Ja, daar is ie weer, want vorig jaar lanceerde ik natuurlijk al mijn Project Nederland. Nederland telt zo ontzettend veel mooie steden, natuurgebieden en andere mooie plekjes, maar toch heb ik eigenlijk nog maar weinig gezien van mijn eigen land. Daar bracht ik vorig jaar al de nodige veranderingen in aan. Zo gingen we onder meer een weekendje naar Amersfoort, maar ontdekten we ook het pittoreske Ootmarsum, vertoefden we een dagje in Friesland en trokken we eindelijk de stoute schoenen aan voor een dagje Keukenhof. Dit jaar wil ik opnieuw meer op ontdekking gaan in eigen land.

Wat er zoal op mijn verlanglijstje staat? Nou, wat te denken van steden als Delft, Haarlem of Leiden? Of Terschelling nadat we inmiddels bijna zijn verkleefd met Ameland en Schiermonnikoog. Of het Rijksmuseum in Amsterdam of het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vesting Bourtange is bij mij wel bekend, maar waarom ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Elburg of Grave geweest? Twee prachtige vestingsstadjes en toch totaal onbekend voor mij. Kortom, er is nog genoeg werk te verzetten bij dit project!

2 – Project Gezonder leven

Wanda doelen 2018

Het afgelopen jaar was best pittig en daardoor schoot gezond eten en leven er weleens bij in. Te vaak werd er iets gehaald, te vaak kozen we voor iets gemakkelijks. Daar moet gewoon weer verandering in komen. Vers koken, nieuwe recepten uitproberen, maar ook dus minder snoepen en snaaien. Bij gezonder leven houdt ook in meer bewegen en hoewel ik regelmatig aan de wandel ben, moet ik er zeker in de winterperiode voor waken dat de bank niet mijn grootste vriend is.

Natuurlijk hoor ik jullie al denken, ‘is het niet gewoon een verkapte manier om te zeggen dat je wilt afvallen?’ Ja, natuurlijk is dat zo, maar om af te kunnen vallen, moet ik gewoon weer gezonder gaan leven. Doordat weer op te pakken, ben ik ervan overtuigd dat ook de weegschaal en ik uiteindelijk weer vrienden worden, maar ik roep niet langer dat ik zoveel kilo’s kwijt wil. Nee, ik wil gewoon gezonder leven, me fitter en energieker voelen en dan komt de rest vanzelf.

3 – Project Fotografie

tulpenveld Spijk Groningen

Ik ga absoluut nooit op pad zonder mijn telefoon en heb dus sowieso altijd een camera bij de hand. Als ik van tevoren weet dat ik ergens naar toe ga, dan neem ik daarnaast altijd mijn gewone camera mee. Landschap, natuur en stadsfotografie zijn bij mij favoriete onderwerpen om vast te leggen, maar toch wil ik daar dit jaar meer mee aan de slag. Nog meer op zoek naar bijzondere composities of eens wat anders proberen dan het geijkte plaatje.

Zo lijkt het me ook geweldig om streetart vast te leggen. Of meer te gaan doen met reflectie, want juist met plassen water kun je een hele bijzondere foto maken. Kortom, ik wil me zelf verder ontwikkelen op dit gebied. Hoe en wat nog geen idee, maar gaandeweg dit jaar krijgt dit vast wel gestalte!

4 – Project Vakantiehuisje

vakantiehuisje

In augustus 2018 werden we op slag verliefd op de plek en het bijbehorende schattige vakantiehuisje op een camping aan het Zuidlaardermeer. Toch moet er nog wel het nodige worden gedaan, voor we er echt van kunnen gaan genieten. Zo moet waarschijnlijk het dak worden vervangen, misschien ook wel de vloer, maar ook qua inrichting moet er nog wel wat gebeuren. Datzelfde geldt ook voor de tuin, want ondanks dat we vorig jaar al wel het één en andere hebben gedaan, is het nog lang niet zo ver dat ik er straks in mijn nog aan te schaffen schommelstoel heerlijk kan zitten relaxen!

Wat wordt jouw project in 2019?

16 comments

 1. Lizzie

  Wat leuk zeg dat vakantiehuisje! Succes daar! goed vooruitzicht. Ik zie je al zitten op die schommel!

  Beantwoorden

 2. Anne - Ditisanne.nl

  Wat een superleuk huisje! Ziet er echt heel schattig uit! Wij hebben een vakantiehuisje op de Veluwe en moet zeggen dat dat ook heel fijn is, gewoon er even uit!

  Ik heb dit jaar als doel gesteld om 40 boeken te lezen dus ben al druk aan de slag! Ben momenteel bezig met een supersaai boek dus is wel even doorbijten maar er ligt een mooie Jojo Moyes te wachten voor als ik klaar ben…! 🙂
  Een ander project is de triathlon: in 2018 al eentje gedaan en wil er dit jaar graag twee of drie doen. Ben nu hard aan het trainen en straks in juni is de eerste!

  Ik wens je een fijn 2019 toe!!

  Beantwoorden

 3. Nadia

  Wat een leuke projecten! Ik wil graag leren fotograferen en een mooie camera kopen en daarnaast een paar kilo’s afvallen, zodat ik me weer fijn in mijn vel voel zitten.

  Beantwoorden

 4. Shirley

  Wat een leuke projecten staan er op de planning voor 2019. Jullie vakantiehuisje ziet er heel gezellig uit. Succes met alle klussen die er nog aan moeten gebeuren. Mijn jaar zal in het teken staan van het project verhuizen van Utrecht naar Antwerpen.

  Beantwoorden

 5. Miranda

  Leuk! Ben benieuwd naar de veranderingen in het huisje. Ik ga dit jaar een cursus mindfulness doen, ben nieuwsgierig naar hoe dat mij gaat helpen.

  Beantwoorden

 6. Xarifa

  Project Nederland & fotografie kan je zo goed samen pakken! Nederland heeft inderdaad veel te bieden, wat je zo goed op de foto kan zetten. Mijn project van dit jaar is &Xaar (waar trouwens elke zaterdag een fotografie challenge online komt, misschien eens leuk om naar te kijken? Morgen komt de eerste online!) goed op te zetten, en vol te houden voor meerdere jaren!

  Beantwoorden

 7. Manon

  Leuke projecten! Ik wil zelf ook veel meer van Nederland gaan ontdekken, dus die staat ook hoog op mijn lijstje 🙂

  Beantwoorden

 8. Denise

  Dat zijn mooie projecten! Allemaal leuk of nuttig. En divers.
  Mijn blog zie ik als mijn eeuwige project, maar ook het uitstippelen van reizen. Ook moet ik dit jaar echt grootschalig opruimen in mijn kleine en veel te volle huis, dat wordt ook nog een project op zich.

  Beantwoorden

 9. An

  Mijn projecetn: lopen, veel reizen en mijn Spaans weer oefenen. Als je street art wil fotograferen, ga dan eens naar Doel. Een grensdorp in België. Bulkt van de graffiti. Ik heb er een blogpost over geschreven: https://lookingaround.be/urban-exploring-in-doel/

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.

  Succes. Ik hoop dat je van je huisjesproject veel foto’s gaat maken. Vind het altijd leuk om de voortgang te zien en voor- en nafoto’s.

  Beantwoorden

 11. Joost Poppinga

  Ik volg je blog al langer via mijn site bloggersnoordnederland.nl. Ik vind dat je prachtige foto’s maakt. Ten tweede spreekt het gebied dat je in beeld brengt Noord Nederland en Duitsland mij erg aan. Ik ga je projecten ook zeker volgen in 2019.

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Leuke projecten en tof hoor, dat vakantiehuisje<3
  Ik wil wat meer DIY's gaan maken, wat zeker wel gaat lukken dit jaar met een collega die een nieuwe woning krijgt, een vriendin die gaat emigreren, eentje gaat trouwen, nog eentje kocht een andere woning… Gaat veel geknutseld worden dit jaar en heb al bomvol ideeën ervoor 🙂

  Beantwoorden

 13. Maaike

  Haha, mijn lijstje ziet er bijna hetzelfde uit!

  Beantwoorden

 14. Helena

  Alle goeds voor het nieuw jaar Wanda en volgens mij heb je mooie projecten uitgekozen :-).

  Beantwoorden

 15. Amy

  Wat een mooie projecten om mee aan de slag te gaan! Project Nederland is er een die ik van harte kan toejuichen, want ons land kent inderdaad waanzinnig veel mooie plekjes. Ik wil mijn blog wat actiever gaan oppakken komend jaar (heb al een hele lijst potentiële onderwerpen) en zou graag wat meer rust willen nemen af en toe.. dat lukt me niet zo goed met dat bomvolle en onrustige hoofd van mij 😉

  Beantwoorden

 16. Laura | I scream beauty

  Mooie projecten! Mijn project is om onze achtertuin op te knappen en helemaal klaar te maken voor onze zoontje die in het voorjaar 1 wordt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.