Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Wat moet je weten voor een bezoek aan De Keukenhof?

Geüpdate 25-03-2019

De Keukenhof trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van uit de hele wereld maar toch was ik er zelf nog nooit geweest. Best wel raar als je bedenkt dat ik al op menig tulpenveld heb gelegen om foto’s van ons nationale trots te maken. Dit jaar moest het er dan toch eindelijk een keer van komen en zo geschiedde het! Vandaag neem ik je dan ook mee op onze wandeling door dit prachtige bloemenpark en verklap ik je mijn tips zodat je toch nog enigszins in alle ‘rust’ van De Keukenhof kunt genieten!

Koop je tickets online en skip the line!

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

We leven nu eenmaal in een digitale wereld dus maak daar in het geval van De Keukenhof optimaal gebruik van. Koop je toegangsticket online en regel ook direct je parkeerticket. Je kunt dan zo doorlopen bij de entree en op de terugweg ‘scheur’ je zo van de parkeerplaats af. Natuurlijk moet je je tickets nog wel even laten inscannen maar dat gaat allemaal wel vrij vlotjes.

Blijf niet direct bij de eerste de beste tulpenveld staan

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Geloof mij, je kunt het beste direct via de buitenpaden doorlopen zodat je zo snel mogelijk in rustig vaarwater komt. De meeste mensen blijven direct bij de ingang al drentelen om de eerste selfies met de tulpen te maken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg daar altijd acuut de kriebels van en wil dan niks liever dan die drukte ontvluchten. Dus even in galop en direct zo ver mogelijk weg van de drukte.

Je zult al vrij snel merken dat je weer ruimte hebt en dat je dan pas echt kunt gaan genieten van al die mooie bloemen.

Zorg voor je eigen proviand

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Hoewel je op diverse plekken in De Keukenhof terecht kunt voor een versnapering moet je er wel rekening mee houden dat het aan de prijs is. Een simpel broodje kroket kost je toch al gauw € 4,=. Tel uit je winst als je met een gezin bent! Overal in het park vind je tig bankjes en ook mag je gewoon overal op het gras neerploffen om zo lekker te picknicken. Hou er tevens rekening mee dat de tafels en stoeltjes bij de horecatentjes vrijwel continu bezet zijn, dus spot een bankje en plof neer!

Irriteer je niet als je ineens een Japanner op je foto ontdekt

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Echt, ik ben op veel plekken geweest maar de hoeveelheid aan Japanners in De Keukenhof spant toch echt de kroon. En ja, dat betekent dus ook dat je praktisch geen foto kunt maken van een tulpenveld waar niet ineens een Japanse in beeld verschijnt. Ik blijf me er altijd over verbazen dat iedereen met elke tulp op de foto wil, dat geldt niet alleen voor Japanners maar blijkbaar voor veel meer toeristen.

Ga vroeg, ga laat maar ga niet in het weekend

Keukenhof LIsse Nederland tulpen

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

De Keukenhof is natuurlijk maar beperkt open en dat betekent dat het vrijwel altijd druk is. Als je nu heel flexibel bent, dan kun je het beste voor 10.30 uur naar het park gaan of tegen het einde van de middag, zo rond de klok van 16.00 uur. Overbodig te zeggen natuurlijk maar vermijd als het even kan het weekend. Succes verzekerd dat je dan niet de enige bent!

Geniet vooral van al dat moois dat moeder natuur te bieden heeft

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Natuurlijk, het is druk en ook ik had het liefste het park voor mij alleen gehad. Gewoon lekker ongestoord foto’s maken maar zo werkt het nu eenmaal niet. Dus even een mindset en probeer gewoon je momentje te pakken. Wees alert, probeer het vanuit een andere hoek of misschien nog wel leuker, maak gewoon ‘gebruik’ van de drukte! Belangrijkste is vooral dat je je niet laat afleiden door de drukte en dat je gewoon lekker geniet want geloof mij, een bezoek aan De Keukenhof is echt genieten!

Handige informatie over De Keukenhof

 • De Keukenhof is geopend van 21-03-2019 tot en met 19 mei 2018, wees dus snel als je er nog naar toe wilt!
 • De Keukenhof is dagelijks geopend van 8 tot 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur
 • Online kost een ticket € 17,= voor een volwassene, aan de kassa is het € 18,=
 • Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis en kinderen van 4 t/m 17 betalen € 8,=
 • Parkeerkaart auto kost € 6,=

Ben jij al eens in De Keukenhof geweest?

35 comments

 1. Thomas

  Leuk verslag en goede tips. Sommige volg ik al op als we eens naar een dierentuin gaan. Ook snel meters maken voor de meute uit, op zoek naar iets meer rustigere plekjes.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat werkt gewoon het beste, dan kun je gewoon alsnog lekker genieten zonder vast te zitten in het gedrentel van de rest.

   Beantwoorden

 2. Janet | thatonetime

  Ik ben nog nooit bij de keukenhof geweest en elk jaar overweeg ik weer om hierheen te gaan. Toch schrikt de prijs mij altijd een beetje af. Dan rijd ik liever langs de bollenvelden hier.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De entree is inderdaad wel prijzig, vooral als je bedenkt dat er tig plekken zijn waar je gewoon gratis van de tulpen kunt genieten en ongetwijfeld ook een stuk rustiger.

   Beantwoorden

 3. marjolein

  De keukenhof is zeker een must, al is maar 1 keer in je leven. En het liefst zo vroeg mogelijk op de dag en in het seizoen. Goede tips!

  Beantwoorden

 4. Gerdine

  Handige tips! Ik ben pas nog in de Keukenhof geweest en onbewust heb ik een aantal van je tips al toegepast haha. Ik ben namelijk lekker vroeg én doordeweeks gegaan (met mijn zoontje van 1,5 jaar). Toen was het lekker rustig

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo vroeg mogelijk of pas laat in de middag, dan heb je het park inderdaad meer voor jezelf.

   Beantwoorden

 5. Kaylee

  Waaaaaaaa! Zulke mooie foto’s. Ben er nog nooit geweest maar lijkt me echt onwijs tof!

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Kijk, dat zijn nou nog eens handige en praktische tips waar ik echt wat aan heb! Dankjewel!

  Beantwoorden

 7. Luc van de Wiel

  Ik moet bekennen ook nog niet in de Keukenhof te zijn geweest… wel de moeite waard, aan de foto’s te zien!

  Beantwoorden

 8. Felice Veenman

  Schitterende foto’s. D ekeukenhof is veel mooier dan je denkt ! Het is best duur, soms krijgen we kaarten van opdrachtgevers van manlief , soms gaan we omdat we het gewoon weer eens willen zien

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ja, de entree is best prijzig maar ik ben blij dat we het eindelijk eens met eigen ogen hebben gezien.

   Beantwoorden

 9. Stefaan BlogVivant

  Mooie foto’s die echt uitnodigend zijn! Ik zet het alvast op men wishlist voor volgend jaar 😉

  Beantwoorden

 10. Ana Rita

  Wat heb jij prachtige foto’s gemaakt van het Keukenhof en al die mensen passen er inderdaad goed bij zo. Compliment voor jouw fotografie skills 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ah, dank je wel voor je lieve compliment!

   Beantwoorden

 11. Karel

  Mooie aanleg van de tuinen zo te zien!

  Beantwoorden

 12. Karel

  Mooie aanleg van de tuinen zo te zien! Knappe foto’s!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, de tuinen zijn echt prachtig aangelegd. Zal ongetwijfeld heel veel werk in zitten. Dank je wel! Leuk om te horen!

   Beantwoorden

 13. Sabine

  Wat een handige tips! Ik ben ook wel een beetje bang voor de hordes toeristen als ik er ooit heenga, maar hiermee moet het vast goed komen!

  Beantwoorden

 14. Marleen

  Nog nooit geweest. Toch eens n x gaan.

  Beantwoorden

 15. sammie

  Ik ben er nog nooit geweest, vooral de hordes toeristen trekken me niet zo, geniet wel van jou foto’s 🙂 Prachtig al die gekleurde tulpen!

  Beantwoorden

 16. Saskia

  Leuk! Ik sla hem op want wil er zeker eens heen gaan<3

  Beantwoorden

 17. Yova

  Wow wat ziet hier mooi uit in Keukenhof. Je ziet overal kleuren van deze tulpen stralen. Prachtig gezicht in Keukenhof. Twee jaar geleden zijn ook geweest. Molen ben ik niet erop geweest. Hoogtevrees. Brrr… Ik weet toen in Leiden ook zo molen had. Dan is nog hoger dan deze. Nooit meer. IK was daarna ziek geworden. IK ging steeds onderweg naar wc. Pfff. Mooie serie foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden

 18. Nicole Orriëns

  Net als jij ontvlucht ik het liefst de drukte, dus ik vind je tip om zelf door te lopen erg nuttig. Die ga ik zeker toepassen!

  Beantwoorden

 19. Sandra

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me prachtig! Alleen vind ik de prijs een beetje te hoog.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is idd niet goedkoop, misschien dat er kortingscodes zijn, maar dat weet ik niet.

   Beantwoorden

 20. Maaike | Travelbliss

  Jaaaaren geleden een keer in de Keukenhof geweest, maar ook ik vind het tegenwoordig een veel te duur uitje dus zal er niet snel heen gaan 😉

  Beantwoorden

 21. Skincarebynaomi

  Ik ben er nog nooit geweest. Erg he? Denk dat ik binnekort maar eens langs ga. Ziet er toch wel erg mooi uit.

  Beantwoorden

 22. Henk

  ansich zou ik best een keer naar de keukenhof willen, maar die megadrukte zorgen ervoor dat ik afhaak.

  Beantwoorden

 23. Marcelina

  Nee, maar je tips zijn super handig zeg! Ik wil er wel heen, dus ik sla dit artikel op 🙂 ennehh ik bestel ook graag van tevoren online 😉

  Beantwoorden

 24. Dhini

  Altijd leuk om naar Keukenhof te gaan. Prachtig die gekleurde bloemen. De laatste bezocht was in 2012 toen mijn moeder in Nederland was. Zo..dat is lang geleden zeg! OMG!

  Beantwoorden

 25. Laura | I scream beauty

  Ik ben hier nog nooit geweest! Toevallig mijn buurman vorige week en ik zag mooie foto’s!

  Beantwoorden

 26. Mandy

  Wat leuk! Ik wou hier heen maar moest onverwachts werken, ik hoop dat ik er zsm heen kan. Ga zeker rekening houden met je tips

  Beantwoorden

 27. Georgina Lifestyle

  Volgens mij ben ik nog nooit in de Keukenhof geweest. Maar het lijkt mij wel heel leuk! Ik zou dan mooie foto’s kunnen schieten.

  Beantwoorden

 28. Linda schrijft ' t op

  Wat eengoede tips, vooral het kaartje online kopen vind ik een goeie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.