Montafon Vorarlberg Oostenrijk

De hoogte- én dieptepunten van 2018

Nog een week en dan zit 2018 er op. Een jaar wat best wel pittig was, waarin ik lange tijd heb gedacht dat het gewoon niet mijn jaar was en net toen ik er anders over begon te denken, gebeurde er iets wat alles weer in een ander daglicht plaatste. Vandaag deel ik dan ook de hoogtepunten van 2018, maar ga ik ook met de billen bloot en deel ik de mindere leuke momenten van dit jaar met je. En nee, het wordt geen klaagzang, maar 2018 was nu eenmaal een pittig jaar en dan horen ook die dingen gewoon eens benoemd te worden!

Om maar direct in huis te vallen, begin ik gewoon met de dieptepunten. Dan hebben we dat tenslotte maar gehad, toch?

Absurd hoge werkdruk

Al tijden is het druk op mijn werk, maar de afgelopen drie jaar is het continu vol gas. Aan één kant natuurlijk mooi dat we het zo druk hebben, maar als het ten koste gaat van je eigen gezondheid, verandert dat gevoel wel. Tig dagen wist ik niet waar te beginnen, eerst dat dossier of toch maar dat dossier. Alles werd spoed, alles ad hoc en continu werken volgens het zogenaamde piepsysteem. Absoluut niet leuk en dat heeft zeker weten een stempel op dit jaar gezet.

Winterdip werd winterdepressie

Vulkanengebied Eifel Duitsland

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik geen fan ben van de winter en alle bijkomstige winterse aspecten (lees: sneeuw) en dat ik elk jaar wel moet oppassen dat mijn eventuele herfstdip niet overgaat in een winterdip. Uitgerekend de herfst van 2017 vond ik leuk, misschien kwam dat ook wel door ons weekje Costa Brava in oktober 2017, maar de dip sloeg alsnog toe in de winter van 2018. En dan bedoel ik ook keihard toe. Geen zin, geen energie en het gevoel dat de winter van 2018 minimaal een half jaar heeft geduurd.

Stress tijdens weekje Moezel

Geierlay Duitsland

In maart 2018 gingen we voor het eerst dit jaar een weekje weg. De keuze viel daarbij op de Moezel, een prachtige streek én vooral niet te ver van huis. Het moest een weekje ontspanning worden, maar dat werd het helaas niet. Wat het wel werd? Sneeuw, gevoelstemperatuur van -10 graden, grauw en grijs met slechts anderhalve dag licht. Ja, we hebben leuke stadjes gezien, maar vond ik het een leuke vakantie? Nee, dat absoluut niet.

Dat ene telefoontje…

Zorgde ervoor dat we in september halsoverkop de Saksische Schweiz moesten verlaten en ’s avonds nog in het ziekenhuis zaten. Slechts één volledige dag hebben we uiteindelijk gehad in de Saksische Schweiz, toen we werden gebeld dat schoonvader met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Waar we sowieso dit jaar al niet echt zorgeloos naar een vakantie toe hebben geleefd, maakte dit telefoontje ons nogmaals duidelijk dat alle plannen onder voorbehoud zijn.

Het verlies van een collega

Al enige tijd wisten we dat dit kon gebeuren, maar toen twee weken geleden het telefoontje kwam, kwam het nieuws keihard aan. Na veertien jaar te hebben samengewerkt, voelt het zo onwerkelijk. Het zette tegelijkertijd ook alle stress wat betreft het werk wel in een ander perspectief.

En dan natuurlijk de hoogtepunten van dit jaar!

Eindelijk kan ik De Keukenhof afstrepen

Keukenhof lente

Al jaren stond De Keukenhof op mijn lijstje, want als Nederlander én tulpenliefhebber moet je toch minimaal één keer in je leven hier zijn geweest. Dit jaar planden we het bewust in en ondanks dat we allebei ziekjes waren, hebben we ons prima vermaakt.  We hebben volop genoten van al die prachtige bloemenvelden en hebben dan ook ongegeneerd de toerist uitgehangen zonder daarbij als een Japanner uit een bloemenveld te springen.

Roadtrip Frankrijk, Zwitserland & Oostenrijk

Hohneck Route des Cretes Vogezen

Rheinfall Schaffhausen Oostenrijk

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Absoluut een hoogtepunt van dit jaar was onze vakantie in juni. We begonnen in de Elzas/Vogezen waar we kennismaakten met prachtige vakwerkdorpjes als Equisheim, verliefd werden op Colmar, maakten een tussenstop bij de Rheinfall in Zwitserland om uiteindelijk nog een paar dagen te genieten in ons geliefde Oostenrijk. In Frankrijk was het qua weer best nog wel wisselvallig en hadden we elke dag wel regen, maar dat weerhield ons er niet van om erop uit te trekken. Bij de Rheinfall troffen we het met het weer en eenmaal in Oostenrijk voelde het alsof we de jackpot hadden gewonnen. Echt genieten dus!

De derde plaats van Max Verstappen in GP België

Max Verstappen GP België Ardennen Formule 1

Hoort dit in mijn lijstje met hoogtepunten thuis? Ja, absoluut, want we waren er namelijk bij! Al vier jaar op rij gaan we naar de GP van België, maar de laatste twee jaar was het niet zo’n beste race voor Max. Dit jaar kwam daar eindelijk verandering in en hoewel het volkslied niet klonk, hebben we uit volle borst gejuicht voor deze podiumplek.

Leuke afspraken

Hoewel mijn hoofd er lang niet altijd naar stond, waren er toch ook een hoop leuke afspraken. Theateravondjes, musicals (The Full Monty & On your Feet over het leven van Gloria Estefan), high tea’s en lunch-afspraken. Altijd leuke momenten, altijd leuk om bij te kletsen.

De aanschaf van ons vakantiehuisje

vakantiehuisje

Al jaren borrelt dit wel ergens op de achtergrond, maar daar bleef het dan ook veilig zitten, tot we dit jaar de knoop hebben doorgehakt. Gericht gingen we op zoek, in eerste instantie naar een stacaravan, maar uiteindelijk werd het zelfs een vakantiehuisje. Met de nadruk op je, want het is bepaald niet groot, maar de plek compenseert dat ruimschoots. De enige plek op deze camping dat volledig in het groen is, net niet aan het water, maar wel aan een uitloper van het Zuidlaardermeer. Er moet nog best veel gebeuren, maar het idee dat ik straks vanaf april als het seizoen weer begint, gewoon lekker daar naar toe kan, dat geeft mij nu al iets om naar uit te kijken!

Wat is voor jou het hoogtepunt van dit jaar?

14 comments

 1. Chicamoms

  Mooi om te lezen, verdriet & geluk liggen dichtbij. Mijn hoogtepunt is het professioneel inzetten van mijn blog en de komst van onze kat Merlot!

  Beantwoorden

 2. Helena

  Zeker mooi om te lezen joh! Ik hoop ook voor jou dat dus voor jullie de mooie herinneringen het winnen van de mindere en dat je daaruit ook weer kracht en energie put om van 2019 een prachtig jaar te maken! Alle goeds gewenst in ieder geval xx

  Beantwoorden

 3. Laura

  Laagtepunten zorgen er voor dat we de hoogtepunten nog beter weten te appreciëren! Het is natuurlijk nog steeds rot dat ze voorvallen, maar er zo naartoe kijken helpt wel! Ik wens je ’t allerbeste toe voor het komende jaar!

  Beantwoorden

 4. Rory

  Ik moet erg slikken bij het begin van je artikel. Ook ik heb een heel groot intens verlies geleden. In mei van dit jaar is mijn moeder volledig onverwacht en in een heel kort tijdsbestek overleden. Inmiddels zijn we alweer wat maanden verder maar het verlies is nog zo intens, het verdriet zo diep. En dan die feestdagen. Moeilijk, verdrietig en ingewikkeld.
  Wat fijn dat er ook hoogtepunten voor jou / jullie zijn geweest. Dat zijn de mooie momenten die misschien de scherpere randjes er wat afhalen. Ik heb ooit gelezen en vaak zelf gezegd, geluk kan naast verdriet bestaan. Ik ervaar het nu ook zo, want met een 6-jarig meisje in huis gaat het leven – gelukkig – ook echt door. Toch blijft het moeilijk.
  Ik gun jou / jullie een rustiger 2019. En kijk uit met die hoge werkdruk! Continu ‘aan’ blijven staan heeft ook een prijs.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb je blogs daarover met een brok in mijn keel gelezen. Zo’n verlies laat zijn sporen achter en heeft tijd nodig om een plekje te krijgen.

   Beantwoorden

 5. Mario

  Fijn dat je het verhaal met wat leuke stukjes afsloot. Begon allemaal wel heel triest. Kan het soms raar gaan hé. Sterkte er mee!! Leuk Zuidlaardermeer. Wij hebben vroeger op een camping gestaan aan het Zuidlaardermeer. We hadden twee jaar lang een zeilboot en hebben daar met veel plezier gestaan 🙂

  Fijne feestdagen voor jullie en een mooi en relaxer jaar gewenst 😉

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Wow, wat heftig van je collega. Een jaar kan nooit alleen maar leuk zijn helaas.
  Fijne kerst!

  Beantwoorden

 7. Dhini

  Leven is er altijd diepte en hoogte punten. Heel veel sterkte! Fijne feestdagen

  Beantwoorden

 8. Koen

  Pittig jaar. Veel 2019 plezier in de cottage met tuin 🙂

  Beantwoorden

 9. Sherry

  Altijd leuk om de hoogtepunten te lezen. Helaas kent het leven ook wat dieptepunten. Toch erg goed om daar ook bij stil te staan.

  Beantwoorden

 10. Marcelina

  Een dubbel jaar dus. Ik lees over verdrietige, maar ook over positieve dingen gelukkig. Mijn hoogtepunt was m’n trouwdag dit jaar:)

  Beantwoorden

 11. Sammie

  Diepe dalen en mooie hoogtepunten! Dat vakantie huisje ziet er uit als de ideale ontspannings plek! Laten we hopen dat deze winter snel voorbij is en 2019 bomvol hoogtepunten zit!

  Beantwoorden

 12. Anita

  Klinkt als een pittig jaar, maar gelukkig waren er ook nog wat mooie hoogtepunten. Jullie vakantiehuisje is fantastisch! Hopelijk gaan jullie er veel plezier van beleven in 2019.

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Een veel bewogen jaar dus zo te lezen! <3
  Gelukkig waren er ook een hoop fijne puntjes… Op naar een mooi 2019!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.