Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

Wishlist Duitsland: Wat kan ik afstrepen?

Begin 2018 schreef ik over bestemmingen in Duitsland waar ik nog dolgraag een keertje naar toe zou willen. Inmiddels zijn we aan het einde van dit jaar aangekomen en is het dus de hoogste tijd om de balans op te maken. Welke bestemmingen kan ik van mijn wishlist Duitsland afstrepen?

Hangbrug Geierlay

Geierlay Duitsland

Nadat we in Oostenrijk de Highline 179 hadden bedwongen, heb ik een voorliefde voor hangbruggen ontwikkeld. Dat was tevens voor mij één van de redenen om afgelopen maart te kiezen voor een weekje aan de Moezel omdat we van daaruit heel dicht in de buurt zaten van de Geierlay in Monsdorf. Deze hangbrug werd lange tijd als de langste van Duitsland beschouwd, maar is inmiddels ingehaald door zijn broertje in het Harz die ik dus aan mijn wishlist heb toegevoegd.

De Geierlay vond ik zelf een stuk minder spectaculair dan de Highline 179, maar ondanks dat was het toch een bijzondere beleving en is het absoluut een aanrader als je van dit soort adrenalinekicks houdt!

Burcht Eltz

Ook deze had ik maar wat graag willen afstrepen van mijn wishlist Duitsland toen we een weekje aan de Moezel verbleven, maar helaas. Ik had namelijk even geen rekening gehouden met het winterseizoen van deze burcht, dus de burcht was nog gesloten toen wij in die omgeving zaten. Blijft dus staan!

Nationaal Park Saksische Schweiz

Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

In september gingen we nog een weekje met mijn ouders op vakantie. De keuze viel daarbij al snel op de Saksische Schweiz waardoor ik hoopte twee vliegen in één klap te kunnen slaan. Namelijk Nationaal Park Saksische Schweiz en Dresden, maar dit weekje verliep helaas wat anders dan gehoopt. We moesten namelijk totaal onverwachts onze vakantie afbreken waardoor we slechts één dag in de Saksische Schweiz zijn geweest. Net genoeg om te zien dat het een super mooie omgeving is, maar te kort om alles, of althans veel te kunnen zien. Laat staan Dresden…

Wat we wel hebben gezien? Nou, we hebben Festung Köningstein gezien, een prachtige vesting waar je je terug in de tijd waant en waar je rondom geniet van prachtige vergezichten op de Saksische Schweiz en de Elbe.

Bergpark Wilhelmshöhe

Wilhelmshohe Kassel Duitsland

Al vier jaar op rij komen we eind november in Kassel, maar nog nooit waren we in bergpark Wilhelmshöhe geweest. Daar hebben we dit jaar verandering in gebracht, maar wel met het besef dat november niet de periode van het jaar is voor een dergelijk uitstap. Niet alleen zijn de waterfonteinen natuurlijk niet actief, ook de natuur is nu natuurlijk niet op haar mooist. Daarnaast was het monument van Herculus gehuld in steigers waardoor ook dat niet toegankelijk was voor het publiek. Ook dit moet dus nog een keertje in de herhaling!

Wat hebben we verder nog ontdekt in Duitsland?

Beilstein Moezel Duitsland

Zoals gezegd zaten we in maart een weekje aan de Moezel waar we een paar bijzonder mooie plaatsjes hebben ontdekt. Onder meer Bernkastel Kues, Beilstein en Ediger Eller hebben wel indruk op mij gemaakt met hun prachtige vakwerkhuizen. Datzelfde geldt voor Limburg an der Lahn, ook zo’n betoverend stadje.

Tecklenburg Duitsland

En over vakwerkhuizen gesproken, wat te denken van Tecklenburg? Dit pittoreske stadje ontdekten we tijdens ons weekendje Bad Bentheim en is absoluut voor herhaling vatbaar. Ook brachten we nog een bezoek aan Hessisch Lichtenau waar we onder meer de Frau Holle stadswandeling liepen.

Binnenkort zal ik een update plaatsen van mijn wishlist Duitsland want inmiddels heb ik via Instagram alweer een hoop andere plekken ontdekt die ik ook dolgraag eens met eigen ogen wil zien.

Heb jij nog tips wat ik echt moet zien in Duitsland?

9 comments

 1. Lizzie

  Supertof he zo’n hangbrug? Ik was er vorig jaar bij 1 in Zwitserland. Echt leuk!

  Beantwoorden

 2. Laura | I scream beauty

  Ook al woon ik er vlakbij, echt tips heb ik niet. Osnabruck en Münster zijn leuk om te winkelen:)

  Beantwoorden

 3. Daphne - verdraaidmooi

  Wij zijn naar de kerstmarkt in Dusseldorf geweest. Die vind ik ook een aanrader!

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Wat een grappige liefde: hangbruggen! Maar als ik die foto zo bekijk kan ik me er wel wat bij voorstellen. Toch lijkt me zo’n brug best een beetje eng ook.

  Beantwoorden

 5. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk! Ik ben een paar jaar geleden in Rothenburg ob den Tauber geweest, ook een superleuk stadje! Wel erg toeristisch maar als je het marktplein verlaat ben je de Aziatische groepen wel kwijt!

  Beantwoorden

 6. Gabrielle

  Tof, ik ben de laatste jaren echt gek op Duitsland. Ik vind vooral de Eifel echt tof maar Burcht Eltz staat op mijn lijstje!

  Beantwoorden

 7. Stefaan De Winter

  Die hangbrug moet echt machtig zijn! WIl ik ook wel eens gaan bezoeken en ervaren!

  Beantwoorden

 8. Yousra Yasmine

  Wat leuk dat je al veel in duitsland bent geweest! Ik kim er ook vaak en ik vind het ene onwijs mooi land!

  Beantwoorden

 9. Sabine

  Wat een fijn lijstje tips! Ga ik opslaan, dank.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.