Noorderplantsoen Groningen

Terugblik december 2018: van Duitsland naar Groningen

En dat was dan alweer december… hoe is het mogelijk dat we alweer het einde van 2018 hebben bereikt? Een jaar waarin er van alles is gebeurd, zoals je hier hebt kunnen lezen. In december draaide het vooral om werk, want dit is voor ons de drukste tijd van het jaar. Hoewel drukste tijd… inmiddels is dat gewoon 12 maanden op rij, maar dat terzijde. Naast werk bestonden de weekenden vooral uit leuke dingen, althans volgens mij zijn we geen één weekend alleen maar thuis geweest. Kijken jullie gezellig met mij terug op de maand december?

Maritieme kerstmarkt in Leer

Leer haven kerstmarkt

Leer altstad kerstmarkt

Traditiegetrouw bezoeken we in december altijd een paar kerstmarkten bij onze oosterburen, maar dit jaar bleef het beperkt tot alleen Leer. Ook dit jaar gingen we op een zondagmiddag weer naar deze leuke havenplaats in Ost-Friesland. Opnieuw genoten we van de gezellige kerstmarkt in de haven, maar ook van de pittoreske altstad. Ik heb gewoon een zwak voor dit soort steegjes en krijg er dan ook nooit genoeg van.

Winterwonderland in Groningen

Noorderplantsoen Groningen

Noorderhaven Groningen

Jaja, in december werden we in het noorden al getrakteerd op de nodige sneeuw. Gelukkig voor mij viel het allemaal heel erg mee, maar toch toen wij in Groningen cadeautjes gingen shoppen voor kerst lag er toch nog een dun laagje. Natuurlijk leverde dat een hoop mooie foto’s op, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik blij was dat het bij dit ene dagje is gebleven.

Kerst 2018

Kerst viel voor mij dit jaar erg gunstig, aangezien de 24e mijn parttime dag was waardoor ik kon genieten van een extra lang weekend. Eerste kerstdag gingen we naar mijn ouders waar we voor de tweede jaar op rij gingen gourmetten en ’s avonds de grootste lol hadden met onze cadeautjes waarbij wij behoorlijk zijn verwend met leuke spulletjes voor ons vakantiehuisje. Is het al april???

Tweede kerstdag kwam schoonvader gezellig bij ons eten en zaten we na afloop te genieten van de 42e editie van het circus in Monte Carlo.

Wat gebeurde er verder nog in december?

Veendam

 • met mams deed ik mee aan de Lichtjeswandeling in Muntendam, erg geslaagd
 • ik maakte de dag voor kerst nog een wandeling door Veendam en genoot van het prachtige weer
 • twee lange weekenden, namelijk rondom kerst en oud & nieuw, heerlijk even in de relaxstand
 • ik nam afscheid van een collega met wie ik 14 jaar heb samengewerkt, altijd triest
 • mijn doel was 30 boeken en dat werden er uiteindelijk 39!

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Wie mij een beetje volgt op Instagram weet dat ik gek ben op dit soort plaatjes. Als ik ook maar even de kans krijg om een leuk stadje met vakwerkhuizen te bezoeken, dan ben ik er met mijn camera als de kippen bij. En ja, dan is het altijd leuk om te zien dat zoiets ook bij mijn volgers in de smaak valt!

Wat zijn de plannen voor januari 2019?

Pff, daar vraag je me wat… op dit moment is de agenda nog aardig leeg. Alleen een leuke date met vrienden staat gepland, maar verder staat alles nog open. Het enige waar ik op hoop is dat het in januari een beetje fatsoenlijk weer (lees: droog en geen sneeuw) is zodat ik weer de nodige wandelkilometers kan gaan maken.

Heb jij al plannen voor januari?

 

11 comments

 1. Farah

  Mooie foto’s! Ik heb geen specifieke plannen voor januari (wel goede voornemens zoals iedereen haha)

  Beantwoorden

 2. Fie, hola-nova

  Oh, die instagram foto is wel echt prachtig zeg! ❤

  Beantwoorden

 3. Anita

  Ik heb ook nog weinig plannen voor januari, maar begin februari ga ik op stedentrip naar Sofia. Verder hoop ik dat het voorjaar vroeg begint en dat het niet zo lang zo koud blijft als vorig jaar. Ik wens je in ieder geval alvast een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2019!

  Beantwoorden

 4. Amina

  Wat een heerlijke maand heb je gehad! En ja, die foto van dat steegje is echt geweldig! Fijne jaarwisseling xxx

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Die foto op Instagram is ook echt wel heel mooi zeg. Wat een schattige huisjes!

  Beantwoorden

 6. Anne - Ditisanne.nl

  Mooie foto’s! Ik had nog nooit van Leer gehoord maar ziet er echt tof uit! Moet ik ook maar eens op mijn lijst zetten… 🙂

  In januari ga ik een week skiën en we gaan naar de musical Cats. Verder nog niet zoveel plannen.

  Beantwoorden

 7. Linda

  Leuke dingen gedaan zo te lezen! 🙂 In januari ga ik in ieder geval een verdiepende yoga workshop doen en verder nog niet echt bijzondere plannen, behalve eindelijk eens bedenken wat ik met mijn leven wil gaan doen en natuurlijk blogs schrijven voor op mijn website! 😀

  Beantwoorden

 8. Lizzie

  Wat heerijk die foto van Groningen in de sneeuw! En wat n leuk straatje in Duitsland, wat zijn daar toch schattige plaatsjes.

  Beantwoorden

 9. Frederique

  Veel leuke dingen heb je gedaan. Voor januari heb ik ook niet veel op het programma staan. Volgende week heeft dochterlief toetsen dus deze week help ik haar met leren en volgende week moet ik weer werken.

  Beantwoorden

 10. ingrid

  bij ons bedrijf begint de drukke periode juist nu, dus de komende twee maanden vooral heel hard werken

  Beantwoorden

 11. ingrid

  bij ons bedrijf begint de drukke periode juist nu, dus de komende twee maanden vooral heel hard werken

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.