Burg Metternich Beilstein Moesel Duitsland

Traveldiary Moezel #2: Sprookjesachtige stadjes & prachtige uitzichten

Inmiddels zit de eerste werkweek na onze trip aan de Moezel er alweer op. Een werkweek van maar liefst twee dagen gevolgd door een lang Paasweekend van vijf. Geen slechte ruil toch? Maar goed, de Moezel dus, wat hebben we er nog meer uitgespookt nadat we in de eerste dagen vooral overvallen werden door sneeuw en ijzige temperaturen?

De Moezel staat natuurlijk bekend om zijn sprookjesachtige stadjes, de vele wijnranken én natuurlijk de tig kastelen en ruïnes. In mijn tweede Traveldiary komt dit dan ook allemaal aan bod! Nog even je geheugen opfrissen over de eerste dagen? Check dan mijn eerste Travenldiary over de Moezel!

Dinsdag 20 maart: Het sprookjesachtige Bernkastel-Kues & Beilstein

De dag begint in ieder geval niet goed. Het sneeuwt opnieuw ondanks dat Weerplaza voor vandaag zon had beloofd. In de loop van de ochtend trekt de sneeuw weg en gaan we alsnog op pad. Doel van vandaag is Bernkastel-Kues, één van de vele wijndorpen aan de Moezel die in de zomermaanden druk bevolkt worden door toeristen. Niet alleen vanwege de wijn maar ook zeker vanwege het oude centrum.

Bernkastel Kues Moezel Duitsland

Bernkastel Kues Moezel Duitsland

Bernkastel Kues Moezel Duitsland

Al direct vanaf mijn eerste kennismaking met Bernkastel-Kues val ik voor dit prachtige stadje. Waar ik ook kijk, overal zie ik vakwerkhuizen. De ene nog schever dan de andere waarbij je je echt afvraagt hoe het mogelijk is dat die huizen überhaupt nog overeind staan. Het Marktplatz met de St.-Michaelsbrunnen en het Rathaus is zeker de moeite waard. Datzelfde geldt voor Spitzhäuschen, oftewel het punthuisje op de middelste foto. Echt ongelofelijk dat deze nog gewoon wordt gebruikt.

Traben Trabach Moezel Duitsland

Na een bezoekje aan een Duits bakkerijtje gaan we weer verder en stoppen we nog even in Traben-Trabach. Hier geen vakwerkhuizen maar villa’s in Jugendstil. Wat opvalt is natuurlijk de Brückenstranke, een poortgebouw bij de brug.

Daarna gaan we naar Beilstein wat volgens de ANWB-gids ook wel het Doornroosje aan de Moezel wordt genoemd. Als we parkeren, lopen we wat vertwijfeld naar het centrum. Het oogt klein en dat is het ook maar goh wat is het ook ontzettend schattig. Vooral als ik eindelijk het pleintje ontdek met de zogenaamde Filmtreppe waar al menig film blijkbaar is opgenomen. Iemand enig idee welke film(s)?

Beilstein Moezel Duitsland

Als je het centrum van Beilstein uitloopt, kun je omhoog richting burg Metternich. Onderweg wordt ons al verteld dat de burg helaas nog niet open is maar dat het uitzicht veel goed maakt. We klauteren door en worden inderdaad beloond!

Burg Metternich Beilstein Moesel Duitsland

Woensdag 21 maart: Reichsburg Cochem & Deutsche Eck

Yeah, eindelijk! We worden wakker van de zon en dat zorgt direct voor de nodige energie en zin. We besluiten dan ook om er optimaal van te profiteren. ’s Ochtends bezoeken we de Reichsburg in Cochem die ons de hele week al heeft geroepen maar ik wilde hier toch echt alleen naar toe met een beetje mooi weer. Als een kind zo blij huppel ik dan ook richting het kasteel. Hoewel huppelend? Het is best een steile wandeling er naar toe en daardoor besef ik me opnieuw dat ik weer echt de strijd met de overtollige kilootjes aan moet gaan.

Reichsburg Cochem Moezel Duitsland

Reichsburg Cochem Moezel Duitsland

Eenmaal boven aangekomen, zijn we net op tijd voor de rondleiding en horen we alles over het ontstaan van de burg en de ontwikkelingen door de jaren heen. Na afloop genieten we nog even uitgebreid na van het prachtige uitzicht op de Moezel. Wat is het toch een mooie streek als de zon schijnt!

Na een korte wandeling door het centrum van Cochem rijden we richting Koblenz. De stad zelf is niet ons doel maar wel de Deutsche Eck waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Een immens standbeeld valt direct op.

Deutsche Eck Koblenz Moezel Duitsland

Deutsche Eck Koblenz Moezel Duitsland

Onderweg terug naar Cochem rijden we een soort van panoramaroute langs de Moezel met diverse haarspeldbochten. Gelukkig voor mij is er ook gelegenheid om even te stoppen om van het uitzicht te genieten en een hele slechte selfie te maken.

Moezel Duitsland

Donderdag 22 maart: Duits ontbijtje & Weinprobe

Tja, wat zal ik ervan zeggen… Het is volgens mij de hele dag niet droog geweest, dus echt veel spoken we dan ook niet uit. Wel beginnen we de dag goed want zeg nu zelf, een ontbijtje bij een Duitse bakkerijtje is toch gewoon genieten met een hoofdletter G?

ontbijt

We toeren nog wat rond in de omgeving maar met die regen is het bepaald niet aanlokkelijk om ergens uit de auto te stappen. Pas als we bij de Historische Weinkeller van Walter J. Oster komen, wagen we het erop. Ideaal voor een regenachtige middag toch?

Weinprobe Walter J. Oster Moezel Duitsland

Vrijdag 23 maart: Op naar huis via Limburg an der Lahn

Onze vakantie zit erop en dat betekent inpakken, schoonmaken en wegwezen. Hoewel wegwezen… zoals wel vaker bij ons gebeurt, gaan we ook nu niet rechtstreeks terug naar huis. We maken namelijk nog een stop in Limburg an der Lahn waar mijn vriend naar een zakelijke afspraak gaat en mij uitzet in het centrum.

Ik vermaak me er prima en heb van tevoren al een lijstje gemaakt van alle bijzondere dingen die ik in dit stadje wil gaan zien. De Dom is er in ieder geval één van! Wat een prachtige bouwwerk, ook binnen is het een lust voor het oog! Maar dat geldt ook voor het centrum, opnieuw word ik betoverd door de prachtige vakwerkhuizen en is het ene pand nog mooier dan de andere. Mijn camera draait overuren en ik profiteer optimaal van mijn tijd alleen. Dat geldt ook voor mijn lunch!

Dom Limburg an der Lahn Duitsland

Limburg an der Lahn

lunch Limburg an der Lahn

Welke streek in Duitsland vind jij het mooiste?

23 comments

 1. Margo

  Wat een prachtige foto’s. Dat vakwerk ziet er zo heerlijk Anton-Pieck-achting uit. Dit maakt een reisje naar de Moezel wel aantrekkelijk!

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  Het lastige van die Moezel vind ik dat ik de eerste twee dagen het super schattig vind, dat AntonPieck achtige en dat het dan mijn neues uitkomt…zoiets als een suikerspin: de eerste drie happen zijn lekker, en dan hoef ik niet meer

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb dat zelf totaal niet maar snap je wel hoor, al die dorpjes lijken veel op elkaar.

   Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik val vooral voor die sprookjesachtige stadjes. Dat had ik helemaal niet achter de Moezel gezocht!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Aan de Moezel vind je alleen maar van dit soort pareltjes, echt een genot om door heen te slenteren!

   Beantwoorden

 4. Stefaan BlogVivant

  Wat een mooie plaatjes van leuke gebouwen heb je! zin om ook is te gaan precies!

  Beantwoorden

 5. ciska

  je hebt een leuke schrijfstijl. Prachtige foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Leuk om te horen!

   Beantwoorden

 6. Saskia

  Mooi verslag weer. Veel herkenbare dingen, vaak alleen maar langs of doorheen gereden op de motor. Blijft een prachtige streek. Deutsche Eck ook al eens bezocht, toen in combinatie met een bezoek aan de stad. Mooi punt daar!

  Beantwoorden

 7. Manon

  Die vakwerkhuizen in Duitsland zijn echt prachtig! Fantastische foto’s, ik krijg echt een goed beeld van hoe je het daar beleefd hebt. Ik ken Duitsland helemaal niet goed, moet ik toch eens verandering in brengen 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mooi dat mijn verslag in de smaak valt! Duitsland is echt een heel divers land wat zeker de moeite waard is.

   Beantwoorden

 8. Sherry

  Wat een leuke traveldairy met prachtige foto’s. Wauw het lijkt me prachtig om deze stadjes te bezoeken.

  Beantwoorden

 9. Myrthe

  Prachtige foto’s. Ziet er super gezellig uit. Ondanks dat deze bestemming niets voor mij is heeft je blog mijn interesse wel gewekt. Wat een leuke foto’s. ?

  Beantwoorden

 10. Luc van de Wiel

  De Moezel is zo’n mooie streek! Wij zijn er vorig jaar september geweest, bij Kröv. Wij hadden ook mooi weer! ?

  Beantwoorden

 11. Janine

  Wat een mooie foto’s! Ik wil er echt wel een keertje heen, lijkt me er prachtig!

  Beantwoorden

 12. Bianca Schrijft

  Poeh, ik moet toegeven dat ik nog maar in twee gebieden ben geweest. Dat is de Eiffe en Saeurland. In denk dat ik me in Sauerland het lekkerste voelde, maar in de Eiffel heb je van de mooie plaatsjes in een dode vulkaankrater, dat is ook wel weer bijzonder.

  Beantwoorden

 13. Chinouk

  Eerlijk gezegd ben ik nog nooit in Duitsland geweest, maar ik ben wel zeer jaloers op jouw reis en dan vooral op de eerste dag (20 maart).

  Beantwoorden

 14. Nesrin

  Wat mooi allemaal. Ik vind het poortgebouw bij de brug erg mooi, heel sprookjesachtig. Ik ben al wel vaak in Duitsland geweest maar heb nooit dit soort streken bezocht.

  Beantwoorden

 15. Sabine

  Ik ben niet heel groot fan van Duitsland, maar ik vind dit toch wel echt bijzonder mooi!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Waarom geen fan van Duitsland dan?

   Beantwoorden

 16. marjolein

  Wat leuk, je hebt ook prachtige foto’s gemaakt Helemaal tof! het is daar echt prachtig

  Beantwoorden

 17. Neeltje | Thoughts in Style

  Wat ziet er leuk en relaxed uit daar!

  Beantwoorden

 18. Bryan

  Super mooi die huisjes! Lijkt me een leuke vakantie! Alleen jammer van die regen… maar dat heb je precies goed opgelost ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.