Reichsburg Cochem maart

Terugblik maart 2018: De Moezel in de sneeuw

Maart roert zijn staart en dat heb ik geweten hoor! Pfff, in februari was ik al lang en breed klaar met die winter. Helaas kwam ie in maart nog even flink terug en dat was best wel even slikken voor mij. Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat mijn terugblik alleen maar geklaag is!

Kijk je gezellig mee naar wat ik zoal in maart heb gedaan?

IJssculptuur in Veendam trekt bekijks

Tja, ondanks dat ik absoluut geen liefhebber ben van kou en ijzige temperaturen moest ik gewoon de eerste maart wel op pad. Op Facebook had ik al de nodige foto’s hiervan voorbij zien komen maar ja, er gaat natuurlijk niks boven je eigen foto’s. Dus trok ik de stoute handschoenen aan (ook heul erg nodig voor de kou), wikkelde ik een sjaal om en zette ik mijn hoedje op en ging ik richting de enige echte ijssculptuur van Veendam. Zeg nu zelf, dit is toch wel heel bijzonder om te zien?

ijssculptuur Veendam maart

Maart was een culinair maandje

Zo ging ik namelijk gezellig uit eten met twee collega’s bij Vancouver in Coevorden waar ik genoot van een heerlijke saté. Ook ging ik met vriendinnetje T. super gezellig high-tea-en bij Landgoed Westerlee en kwamen we eigenlijk gewoon tijd tekort. Daarnaast vierden we de verjaardag van mijn schoonvader (83) ook met een gezellig etentje en gingen we natuurlijk tijdens onze vakantie in Cochem ook een paar keer uit eten én zelfs uit ontbijten.

high tea Landgoed Westerlee maart

We gingen een weekje naar de Moezel

Na ons weekendje Amersfoort in februari was het nu tijd voor onze eerste vakantie van dit jaar. Helaas geen zonnige bestemming maar vol goede moed vertrokken we naar Cochem. Boy, wat roerde maart zijn staart zeg. Maar liefst drie dagen begonnen met sneeuw waarvan het zelfs op één dag brutaal bleef liggen. Niet bepaald mijn vakantieweer en zeker niet bevorderlijk voor mijn winterdip die in alle hevigheid weer zijn kop opstak.

Vulkanengebied Eifel Duitsland

Eifel maart

Toch is het een prachtige omgeving die zeker de moeite waard is. We willen dan ook zeker nog eens terug als alles bloeit en je nog beter ziet wat voor moois deze streek te bieden heeft.  In totaal hadden we slechts 1,5 dag zon en daar maakten we dan ook maximaal gebruik van door veel te doen in die beperkte tijd. Zo genoten we van sprookjesachtige stadjes als Bernkastel-Kues en Beilstein, namen we een kijkje bij de Reichsburg van Cochem en bedwongen we de hangbrug Geierlay.

Meer weten over onze trip naar de Moezel?

Bernkastel Kues Moezel Duitsland

Reichsburg Cochem maart

Welke foto scoorde de meeste likes in maart op Instagram?

In totaal plaatste ik 22 foto’s op mijn Instagram-account. Variërend van ons uitstapje naar Amersfoort in februari en nog wat foto’s van onze wandelingen in februari. Daarna natuurlijk een hele riks van onze trip naar de Moezel.

Volg jij mij al op Instagram?

Het kon dan ook bijna niet uitblijven maar inderdaad, een foto van het marktplein in Cochem, scoorde het beste.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes van maart?

 • mijn schoonvader vierde zijn 83e verjaardag en mijn vader zijn 65e
 • de prachtige zonsondergangen onderweg naar mijn werk
 • dat het Formule 1 seizoen eindelijk weer is begonnen!
 • dat ik mijn leesflow weer helemaal te pakken heb
 • de leuke wandelarrangementen die ik via De Leukste Deal aanschafte en waar ik in april/mei gebruik van ga maken
 • de reacties op mijn foto’s van Veendam
 • ons bezoek aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen
 • dat ik eindelijk na drie kwart jaar ondersteuning krijg voor het verwerken van de zakelijke administratie!

Waar kijk ik naar uit in april?

Nou, ten eerste natuurlijk ons verrassingsnachtje weg! Eind april gaan we namelijk naar een Fletcher hotel ergens in Nederland en horen we pas drie dagen voor vertrek waar we naar toe gaan. Als voorkeur heb ik Noord-Holland ingediend, dus ben benieuwd! Misschien dat we het dan inderdaad kunnen combineren met een bezoek aan De Keukenhof…

Verder staat april natuurlijk bol van de Formule 1 met maar liefst drie races. Heel benieuwd wanneer Max zijn eerste podium van dit jaar gaat pakken!

Eind april staat er ook weer een heerlijk lang weekend van 5 dagen gepland, ideaal als je parttime-donderdag net voor Koningsdag valt! En ja, ik kijk er natuurlijk erg naar uit om in april lekker aan de wandel te gaan, nieuwe gebieden te ontdekken en lekker veel te fotograferen!

Oh, en dan vergeet ik bijna dat ik ook nog met nichtje J. naar de musical The Full Monty ga! Een lekker druk maandje dus!

Wat zijn jouw plannen voor april?

 

24 comments

 1. Saskia

  Wat een bijzonder sculptuur zeg! En ik hou echt van die foto’s met jullie badeendjes<3

  Beantwoorden

 2. Laura - Essential Honesty

  De moezel is echt één van de meest onderschatte streken in Europa! Je kan er echt zoooo-veel doen! Van ons is het helaas alweer te lang geleden .. Wij gaan in april enkele dagjes naar Parijs! Ook wel leuk hé?

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Wauw die ijssculptuur is echt indrukwekkend zeg! Wat ziet dat er mooi uit. Ik kan me voorstellen dat je daar naar bent gaan kijken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, ik moest gewoon de kou wel trotseren maar wat duurde het daarna lang voor ik weer op temperatuur was joh.

   Beantwoorden

 4. Bianca

  Wat mooi die gebouwen! En ik vond maart veel te koud haha, kijk echt uit naar meer zon 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ook hoor! Ben dringend toe aan wat meer zon en warmte.

   Beantwoorden

 5. Amelie

  Die fontein gevuld met ijs is inderdaad speciaal om te zien! Wat tof dat je dit zo goed hebt kunnen vastleggen!

  Beantwoorden

 6. Grassiella

  Oh jeetje, ja inderdaad. De ijssculptuur trekt inderdaad ook mijn aandacht. Erg mooi vastgelegd! Helaas heb ik mijn planning nog niet zo ver vooruit staan. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Leuk om te horen! En ja, normaal zijn onze weekenden ook niet allemaal zo ver van tevoren al gevuld maar nu in april dus wel.

   Beantwoorden

 7. Felice Veenman

  Maar die sneeuw leverde wel heel mooie plaatjes op!
  En die ijssculptuur is echt schitterend. Sham on me: ik wist niet dat die bestond…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Woon je hier in de buurt dan?

   Beantwoorden

 8. Mylene

  Ik was stiekem ook zo klaar met de winter en schrok me een hoedje toen er weer sneeuw lag, haha. Van mij mag het langzaamaan wel lente worden. Het hoeft niet meteen warm te zijn, maar met jasje open rondlopen lijkt me heerlijk

  Beantwoorden

 9. Mylène

  Ik ben stiekem ook zo klaar met de winter en schrok me een hoedje toen er weer sneeuw lag, haha. Van mij mag het langzaamaan wel lente worden. Het hoeft niet meteen warm te zijn, maar met jasje open rondlopen lijkt me fantastisch

  Beantwoorden

 10. Christophe

  De Moezel is een prachtige streek, wij zijn er wel alleen in de zomer geweest. Dit lijkt me ook wel mooi.

  Beantwoorden

 11. Yova

  Moezel is zeker mooie plekje om te toe gaan. Wat is daar mooie omgeving. De eerste foto met ijs is echt schitterend om te zien. In Duitsland hebben lekker brunch om te eten. Je hebt druk maandje.

  Beantwoorden

 12. Manon

  Leuk overzicht! Ook heel erg fijn dat je de hoogtepunten opsomt. Het is goed om terug te denken aan fijne momenten 🙂 Ik heb behalve een weekendje Den Bosch voor april nog geen plannen, maar komt vast nog verandering in haha.

  Beantwoorden

 13. Sabine

  Wat een bijzonder sculptuur zeg! En ik vind je foto’s van Duitsland zo mooi! Veel plezier met de Formule 1 in april!

  Beantwoorden

 14. Myrthe

  Wat een leuke maand. wel jammer dat je op je reis zo’n slecht weer hebt gehad. Hopelijk volgende keer beter. En wat plan jij veel vooruit. Zelf plan ik niet echt iets op voorhand, wat ik beter eigenlijk ook zou doen.

  Beantwoorden

 15. Ilona Izabella

  Wat een bijzonder ijssculptuur in Veendam! En ik vind je foto’s in de sneeuw geweldig. Hoewel ik ook niet zo van kou houd, vind ik sneeuw wel prachtig op foto’s. Het maakt een landschap echt een beetje magisch!

  Beantwoorden

 16. An

  In februari ook in Cochem geweest. Mooi was het daar!!

  Beantwoorden

 17. Sandy

  Wat een prachtige foto’s, zeker die van het ijssculptuur, gaaf! Ik heb geen bijzondere plannen eigenlijk, gewoon lekker genieten van dat wat komt 😉 Fijne dag!

  Beantwoorden

 18. Anne - Ditisanne.nl

  Ziet er leuk uit! In april heb ik nog niet echt specifieke plannen, behalve dat het tennisseizoen weer begint en ik dus elke zaterdag op de baan sta! 🙂
  Ik hoop eind april of begin mei nog een paar dagen naar Helsinki en Tallinn te kunnen maar dat hangt even af van mijn werk. Nog niet geboekt dus nog spannend of ik weg kan!

  Beantwoorden

 19. Ingrid

  Ik hou enorm van die kleine kortbij-uitstapjes, Cochem is bij ons al héél lang geleden, je brengt me op ideeën! Traben Trarbach hebben we ook al eens gedaan en Trier ook al een paar keer, ook altijd leuk? het is sowieso een enorm prachtige streek, in alle seizoenen, maar denk dat herfst met de kleurenpracht dan mijn voorkeur heeft!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.