Tirol | Highline 179

Zoek je nog iets voor je Bucketlist? En heb je vooral geen last van hoogtevrees? Dan heb ik echt iets voor je! Je hoeft er niet eens zo gek ver voor te rijden, km of 850 vanuit het noorden gerekend dan maar dan heb je ook met recht een Blick mit Kick, zoals de Oostenrijkers het zelf noemen!

Vandaag neem ik jullie mee naar de langste wandelhangbrug in Tibetaanse stijl ter wereld (en nee, nu nu niet vervelend gaan doen en mij vragen wat er dan zo Tibetaans aan is, want dat weet ik dus niet maar het staat in de folder en bekt gewoon wel leuk…). Durf je het aan om verder te kijken?

Highline179Deze langste hangbrug vind je in Ehrenberg, een klein plaatsje in Tirol, en is sinds 2014 geopend voor het publiek. Op 114 meter hoogte boven de weg loop je dan van de ene kant, Burcht Ehrenberg, naar de andere kant, Fort Claudia.

Highline179Al met al een afstandje van 406 meter, niet bepaald een afstand waar je kapot aan gaat maar wel eentje die je waarschijnlijk met knikkende knietjes, slaapdronkend, waggelend en toch ook ergens wel ietwat angstvallig overbrugt terwijl je ondertussen toch ook nog een glimp van de omgeving wilt opvangen.

Highline179Van tevoren had ik me er eigenlijk totaal niet druk om gemaakt maar eenmaal boven, je moet inderdaad eerst nog zo’n half uurtje naar boven lopen om bij het begin van de brug aan de kant van Burcht Ehrenberg te komen, kreeg ik toch ineens wel wat last van knikkende knietjes. Vooral omdat ik me ineens besefte dat het niet zomaar een brug is, maar dat het een brug is die op een paar pijlers hangt en dus ook echt wel beweegt!

Highline179

Highline179Maar last van hoogtevrees hebben we allebei niet en daarnaast hebben we een rotsvast vertrouwen in de Oostenrijkse degelijkheid dus gingen we al dan niet wankelend op pad. Onderweg probeerde ik zoveel mogelijk te filmen en te fotograferen wat nog niet altijd mee viel met al dat heen en weer geslinger en namen we natuurlijk zo onze momentjes om te genieten van het uitzicht en om even dat WOW-gevoel door te laten dringen…

Highline179Eenmaal aan de overkant hadden we een mooi uitzicht op Burcht Ehrenberg…

Highline179en op de schitterende omgeving…

Highline179En ja, dan sta je dus aan de overkant en wat dan?

Highline 179Dan heb je dus 2 mogelijkheden, namelijk of via diverse wandelroutes weer terug naar de parkeerplaats aan de andere kant, al met al een dik 1,5 uurtje lopen waarschijnlijk, of gewoon met hetzelfde kaartje (€ 8,=) weer terug over de brug! Misschien verrassend, maar wij kozen er natuurlijk voor om nog een keertje deze bijzondere ervaring mee te maken!

Mocht je last hebben van hoogtevrees, dan is het misschien geen aanrader maar anders, gewoon doen!

27 comments

 1. Sabine

  Wauw! Dat ziet er echt spectaculair uit! Die brug kende ik nog niet. Omdat het in Oostenrijk is zou ik er misschien met mijn hoogtevrijs toch op gaan. Maar ik weet het niet zeker. Heb dit soort dingen wel vaker geroepen van tevoren totdat puntje bij paaltje komt en ik toch niet durf. Zou dus ook zomaar kunnen dat ik de persoon ga zijn die foto’s maakt van de brug op een afstandje. Echt wat prachtig weer!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Was ook zeker erg spectaculair, zo bijzonder om gedaan te hebben!

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ontzettend gaaf dat jullie dit gedaan hebben, en ik gaf al aan dat ik het niet weet of ik zou durven, de kans is groot dat ik gewoon ga omdat ik dat wel even doe, maar ergens dan die paniekaanval kan krijgen, hahaha Maar dat hoeft ook weer niet! Ik heb wel en geen hoogtevrees, dat is het gekke namelijk, zolang, als ik deze brug zie, voldoet deze aan die eis, mijzelf veilig waan en omringd voel door enige bescherming en een stevige ondergrond… zou ik het moeten kunnen. Maar ik heb nog nooit op zo’n brug gestaan en als ik dan lees je beweegt en het waait wel, dan….

  Dus zou ik er zelf moeten staan en op dat moment beslissen, en als ik de stap zet is dat nog geen garantie dat ik de overkant haal, alhoewel.. als het op het midden is, terug of door, lol, dan zou ik doorgaan. 😉

  Prachtig mooi en ik genoot er eerder al van, maar nu op groter formaat nog meer!

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Veilig is het zeker maar doordat het wel beweegt, wind en mensen, slingert de brug wel en voelt het erg raar aan. Beetje slaapdronken… mooi te horen dat mijn foto’s in de smaak vallen!

   Beantwoorden

 3. zosaar

  Prachtig uitzicht maar ik geloof niet dat ik mijn ogen zou durven te openen! Brr!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Vast wel joh, zo nieuwsgierig zijn we toch?

   Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Wow wat is dit erg hoog. Echt niet voor mij. Brrr…Ik heb namelijk hoogtevrees. Dit wist je al. Het is wel mooi gezicht. Je kan overal zien. Prachtig foto’s heb je gemaakt. Het is erg lange brug om te lopen. IK vind heel knap dat jullie durven.

  Beantwoorden

 5. Nicetobeout

  Het ziet er weer heel gaaf uit maar niks voor iemand met hoogtevrees als mijzelf. Ik zie dat je door de bodem heen kunt gluren brrrr

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je kunt zo naar beneden kijken, is inderdaad geen aanrader want dat lever wel echt knikkende knietjes op!

   Beantwoorden

 6. Marion

  Shit wat gaaf zeg! Ik denk dat ik had moeten kruipen naar de overkant 😀

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat lijkt me nog minder, dichter bij de grond!

   Beantwoorden

 7. Serena

  Whahaha, daar vind ik niks engs aan, hoeft niet op de lijst. Veel te ver rijden!!!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   In een dagje ben je er al hoor!

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Wow! Ziet er geweldig uit, maar denk niet dat ik daar ooit zal lopen.

  Beantwoorden

 9. elise1963

  Nooit ! Las net in de krant dat er zo’n “veilige” hangbrug is in gestort. Nee, laat mij maar lekker beneden haha

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ben ook wel blij dat ik dat vorige week niet wist hoor!

   Beantwoorden

 10. iliveformydreams.com

  Lijkt me erg gaaf om te staan! Prachtig om alles van zo’n hoogte te kunnen bekijken.

  Beantwoorden

 11. ivonne calis

  Ha, daar is hij dan in volle glorie. Lijkt me geweldig. Ik heb geen hoogtevrees en bekijk alles graag van bovenaf. Onthouden dus!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Echt een unieke beleving!

   Beantwoorden

 12. Sammie

  Oh ziet er prachtig uit maar ik zou het waarschijnlijk toch niet durven, ben de laatste jaren toch hoogtevrees gaan ontwikkelen.. Nooit geen last van gehad maar hoe ouder ik word hoe erger het lijkt te worden.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dan kun je idd beter beneden blijven want je voelt het echt wel bewegen

   Beantwoorden

 13. Marcella

  Oeh, ik heb last van hoogtevrees. Ik kan wel wat hoogte aan hoor, maar dit lijkt me wat te pittig. Manlief zou er daarentegen maar wat graag van genieten!!

  Beantwoorden

 14. LJ

  We hebben in Oostenrijk ook eens zo’n hangbrug gedaan, dat was ergens in (de buurt van) Sölden, Vent geloof ik en mijn vader vond er dan niks leuker op om de brug nog wat harder te laten wiebelen dan ze al deed… Als kind had ik nog geen last van hoogtevrees (dan denk je nog dat je onsterfelijk bent) maar ik weet niet of ik er nu nog overheen zou durven, één keer misschien maar dan toch via de veilige paadjes terug naar de auto haha!

  Beantwoorden

 15. Tessa

  Ik denk dat ik voor omlopen zou kiezen, ik vind zulke bruggen echt doodeng

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: