Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Mijn best gelezen blogs in 2018 + bonus

December is natuurlijk dé maand om terug te kijken op het afgelopen jaar. Zo verscheen er al een blog over hoe ik in 2018 mijn vakantiedagen heb besteed. Ook stelde ik de top vijf van mijn leukste uitjes in eigen land samen en vandaag presenteer ik jullie de top vijf van mijn best gelezen artikelen in 2018 én als bonus deel ik ook nog mijn minst gelezen artikel van dit jaar met jullie!

Opvallend is dat ook een aantal oude blogs het dit jaar nog steeds heel erg goed hebben gedaan. Vooral in het voorjaar merkte ik duidelijk een stijging in mijn bezoekersaantallen. Ook niet zo gek natuurlijk, want als je googelt op tulpenvelden in Groningen kom je al vrij snel bij mij terecht.

Deze oudjes scoorden ook in 2018 bijzonder goed:

Maar zoals gezegd, draait het nu natuurlijk om 2018. Vandaar dat ik ook de vijf best gelezen blogs van 2018 voor je op een rijtje heb gezet. Wie weet heb je er onverhoopt eentje gemist!

5 – Dit maakt Greetsiel zo leuk!

Greetsiel Ost-Friesland Duitsland

Greetsiel is zo’n plaatsje die we een paar jaar geleden per toeval hebben ontdekt en waar we sindsdien elk jaar eigenlijk wel even komen. Gewoon heerlijk rond slenteren door het pittoreske centrum, even kijken bij de haven, natuurlijk een terrasje her en der pakken, maar vooral die vakantiesfeer opsnuiven. Het is echt zo’n bestemming voor een relaxte zondag en zeker vanuit het noorden is het relatief dichtbij en heb je echt het gevoel dat je in een compleet andere omgeving bent.

4 – 5x Doen in Limburg an der Lahn + bonus

Limburg an der Lahn Duitsland

In maart brachten we een weekje door aan de Moezel en besloten we om op de terugweg een stop te maken in Limburg an der Lahn. Een prachtig mooi stadje met vakwerkhuizen waar ik op slag verliefd op werd. Gewapend met mijn camera en een briefje met de highlights van de stad heb ik mij er prima vermaakt. Natuurlijk waren het slechts een paar uurtjes, maar Limburg an der Lahn heeft absoluut indruk op mij gemaakt en blijkbaar ook op mijn lezers!

3 – Tip: Rondwandeling Lünersee Vorarlberg

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Wat mij betreft is de Lünersee echt het mooiste bergmeer van Oostenrijk. Dit jaar was ik er voor de derde keer, maar was het opnieuw betoverend. Dat werd natuurlijk ook nog versterkt door het feit dat er gewoon nog sneeuw lag waardoor het geheel er nog mooier uitzag dan in mijn herinneringen. Het enige nadeel was wel dat die zelfde sneeuw ook voor enkele hachelijke momenten heeft gezorgd want niet alleen lag er nog volop sneeuw op de bergtoppen, maar helaas ook op onze route! Hierdoor moesten we soms al balancerend de overkant bereiken. Hoewel ik af en toe last had van knikkende knieën, overheerste toch vooral de absolute schoonheid van dit meer.

2 – De mooiste autoroute in de Vogezen: Route des Crêtes

Rothenbach Route des Cretes Vogezen

In juni brachten we tien dagen door in de Elzas/Vogezen en maakten we diverse mooie uitstapjes. Een absoluut hoogtepunt was de autoroute, Route des Crêtes. We hadden er maar liefst drie pogingen voor nodig, omdat het weer bij de eerste twee pogingen niet meewerkte. Maar bij onze derde poging viel alles samen en werden we getrakteerd op een prachtige mooie zonnige dag. We genoten onderweg van de mooiste vergezichten. Echt een aanrader, deze autoroute!

1 – De 10 mooiste plekjes van Amersfoort

De Koppelpoort Amersfoort

In februari besloten we vrij last minute een weekendje weg te gaan. We wilden niet te ver van huis, maar wel graag naar een omgeving of stad waar we nog niet eerder waren geweest. Het werd uiteindelijk Amersfoort, een stad die ons in alle opzichten heeft verrast. Een prachtig centrum met diverse mooie panden, het prachtige Muurhuizen, de hofjes en natuurlijk De Koppelpoort. Wij keken er in ieder geval onze ogen uit waardoor het ook absoluut niet lastig was om een top tien van mooiste plekjes in Amersfoort samen te stellen!

De bonus: het minst gelezen artikel in 2018

uitkijktoren natuurgebied Reiderwolde Groningen

Blijkbaar is wandelen niet zo’n geliefd onderwerp want mijn artikel over Vrij wandelen in natuurgebied Reiderwolde werd helaas het minst gelezen in dit jaar. Toch is dit wandelgebied absoluut een aanrader als je een keertje in het hoge noorden vertoeft. De route op zich is mooi en gevarieerd, maar ook het uitzicht vanaf de uitkijktoren maakt deze route uniek.

Welk artikel heb jij nu alsnog even snel gelezen?

 

10 comments

 1. Saskia

  Ik heb ze geloof ik allemaal wel gelezen. Maar die Lünersee, die staat hoog op mijn wensen lijstje. Er zijn nog geen vakantie plannen voor volgend jaar. maar wie weet wie weet.

  Beantwoorden

 2. Yousra Yasmine

  Wat een mooi lijstje! Ik lees je blog heel graag dus ik had bijna alle artikkelen gelezen hihi! Leuk om zo een soort jaar overzicht te maken van je populairste blogposts!

  Beantwoorden

 3. lodi

  Veel heb ik er gelezen, maar een aantal ook niet, dus die ga ik nog even rustig lezen in de vakantie.

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Wonderlijk dat het artikel over wandelen juist niet zo goed gelezen werd eigenlijk. Ik vind dat wel een leuk onderwerp moet ik zeggen.

  Beantwoorden

 5. Nadia

  Een aantal kan ik afvinken en tja, sommige passen ook gewoon niet bij mij 😀 Die die ik leuk vind heb ik allemaal gelezen 😀

  Beantwoorden

 6. Naomi

  Altijd leuk zo lijsje met overzichten ik hou er wel van de meeste had ik gelezen de andere ga ik zeker nog wel doen

  Beantwoorden

 7. Mario

  Bij ons staat de focus vaak op verre reizen, maar we vergeten soms dat het dichtbij huis ook heel mooi kan zijn 😉

  Beantwoorden

 8. Marieke

  Ik heb nog even je artikel over de route de cretes gelezen, omdat wij die ook (deels) gereden hebben.

  Beantwoorden

 9. Sammie

  Altijd leuk dit soort overzichten. Ik ben er zelf ook mee bezig 🙂 toch best interessant om even in de statistieken te kijken 🙂

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Leuke meest gelezen artikelen! Jij hebt de Lünersee echt op mijn wishlist gezet, ziet er zó gaaf uit daar!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.