Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Hoe besteedde ik in 2018 mijn vakantiedagen?

Met nog zo’n dikke twee weken te gaan in 2018, is het de hoogste tijd geworden om terug te blikken. Ook dit jaar neem ik jullie aan de hand van een aantal artikelen mee terug naar de afgelopen maanden. Zo kun je onder meer een artikel verwachten met de hoogte- en dieptepunten van dit jaar, maar ook de ‘bestofnine’, oftewel mijn negen meest gelikete foto’s op Instagram. Daarnaast maak ik de top vijf van mijn gemaakte uitjes in Nederland bekend en zal ik terugblikken op mijn Bucketlist voor Duitsland, maar nu trappen we eerst af met een opsomming van mijn besteedde vakantiedagen in 2018!

Februari: weekendje Amersfoort (1 dag)

Koppelpoort Amersfoort Nederland

In februari slaat mijn winterdip keihard toe en besluiten we om spontaan een weekendje weg te boeken. Even verandering van omgeving om de dagelijkse sleur te onderbreken. Onze keuze valt op Amersfoort, voor ons beiden een onbekende stad. We verblijven twee nachten in Leerhotel Het Klooster en bezoeken onder meer Kamp Amersfoort, het Nationaal Militair Museum in Soest en genieten van al het moois dat de binnenstad van Amersfoort te bieden heeft.

Maart: weekje Cochem (4 dagen)

Reichsburg Cochem maart

Waar we vorig jaar nog een weekje naar de zon zijn gegaan, blijven we dit jaar door privé-omstandigheden dichter bij huis. Het wordt een weekje aan de Moezel, een prachtige omgeving, maar zeker in maart nog behoorlijk rustig. Los daarvan werkt het weer ook bepaald niet mee. Het is koud met een gevoelstemperatuur van -10 graden, het sneeuwt meerdere dagen en ondanks dat we heus wel mooie plekjes hebben gezien, is het bepaald geen vakantie wat mij de nodige ontspanning bezorgt. In tegendeel zelfs, mijn winterdip laait verder op waardoor mijn accu nog verder in het rood komt.

April: verrassingsnachtje (1 dag)

Keukenhof lente

Ik wilde dolgraag een keertje naar De Keukenhof en toen ik bij de Hema vouchers spotte voor een verrasingsnachtje in een Fletcher Hotel was ik dan ook al snel overgehaald. In de hoop dat het ons in de buurt van de kust zou brengen, boekte ik dit verrassingsnachtje. Maar helaas… het bracht ons terug naar Amersfoort. Niks mis mee natuurlijk, maar wel jammer, vooral omdat we net in februari nog in Amersfoort waren geweest. De Keukenhof kunnen we trouwens wel doorslepen. Oh ja, sowieso viel dit nachtje weg een beetje in duigen, want allebei waren we ziek waardoor we een stuk eerder thuis waren dan gepland.

Juni: Elzas (Frankrijk) & Vorarlberg (Oostenrijk) (10 dagen)

Route des Cretes Elzas Vogezen Frankrijk

Colmar Elzas Vogezen Frankrijk

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Traditiegetrouw is juni de maand van onze zomervakantie. Net als in maart zoeken we bewust een bestemming wat dichter bij huis. Al vrij snel valt de keuze op de Elzas, voor ons een totaal nieuwe streek in Frankrijk. Doordat we toch ook wel graag naar Oostenrijk willen, besluiten we ons verblijf in de Elzas wat te verkorten zodat we ook nog een paar dagen naar ons geliefde Oostenrijk kunnen. We zien een hoop mooie plekken, genieten van de prachtigste uitzichten op de Route des Cretes, worden helemaal verliefd op Colmar en de andere prachtige dorpjes in de Elzas, maar raken ook opnieuw betoverd door het mooiste meer van Oostenrijk, namelijk de Lünersee.

Augustus: Weekje Ardennen & Formule 1 (3 dagen)

Max Verstappen GP België Ardennen Formule 1

Door wat te schuiven met mijn parttimedagen ben ik eind augustus een week vrij. Een week die grotendeels in het teken staat van de Formule 1-race op het circuit van Spa-Francorchamps, maar waar voor die tijd ook nog de gelegenheid is om te genieten van al het moois dat de Ardennen te bieden heeft. Zo gaan we opnieuw naar Durbuy en La Roche, alvorens we ons drie dagen onderdompelen in het Formule 1-geweld.

September: weekje Saksische Schweiz (4 dagen)

Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

In september zijn mijn ouders 45 jaar getrouwd en om dat vieren, trakteren mijn ouders ons op een weekje in de Saksische Schweiz. Helaas zien we alleen Festung Königstein, want op dag drie krijgen we een telefoontje waardoor we halsoverkop teruggaan naar huis. Gelukkig blijkt het uiteindelijk mee te vallen, maar in plaats van een weekje zorgeloos genieten in een onbekende streek, ben ik uiteindelijk gewoon weer aan het werk. Weliswaar drie vakantiedagen rijker, maar toch…

November: weekendje Bad Bentheim (1 dag) en nachtje Kassel (1 dag)

Nordhorn Duitsland

Tecklenburg Duitsland

Doordat september niet zo liep als gehoopt, gaan we in november op soort van herhaling met mijn ouders. Saksische Schweiz houden we nog te goed, maar uiteindelijk genieten we met elkaar van een weekendje weg in Bad Bentheim waar we onder meer een bezoek brengen aan de dierentuin van Nordhorn en ik een nieuw vakwerkstadje ontdekt, namelijk Tecklenburg.

Hessishce Lichtenau marktplein

Het jaar sluiten we af met een nachtje in Kassel waar we inmiddels voor het vierde jaar op rij naar toe gaan. Hier vermaken we ons met onze eerste kerstmarkt van dit jaar en nemen we een kijkje in het Hessisch Lichtenau.

Overige vrije dagen:

Echt veel losse vrije dagen heb ik niet opgenomen, behalve dan met mijn verjaardag (een vrijdag in februari) en een vrijdag in oktober waarop we een dagje naar Ameland zijn geweest. Daarnaast nog een paar keer wat losse uurtjes vanwege theateravondjes en etentjes.

Hoeveel vakantiedagen heb jij?

 

18 comments

 1. Stefaan De Winter

  leuk om zoveel op reis te kunnen gaan! Geniet van het leven 🙂

  Beantwoorden

 2. Mario

  Wat leuk om te lezen. Ik kan merken dat ik al een paar keer wat van je gelezen heb. Kom bekende stukjes en foto’s tegen. Ik vind van al jouw tripjes Cochem de leukste. Erg fijn gehad daar. Ik heb op dit moment nog bijna 8 weken aan vrije dagen. Die neem ik maar mee naar volgend jaar. Altijd wel fijn om een potje te hebben. Wij gaan altijd minimaal een maand op vakantie als we ver gaan

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Leuk zo’n overzicht! Je bent op mooie plekken geweest als ik dat zo zie!

  Beantwoorden

 4. Saar

  Haha, jij lijkt mijn collega wel die elke vakantiedag spendeert om weg te kunnen gaan. Wat een mooie tripjes hebben jullie gemaakt. Lijkt me echt de moeite waard!

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  Nou , jij hebt dit jaar heel wat gezien en gedaan ! Chapeau !

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Ondanks de paar tegenslagen toch wel een paar mooie vakantie dagen gehad. Hopelijk volgend jaar beter! En ja, Oostenrijk blijft gewoon zo geweldig mooi. Weet het nog niet helemaal zkeer, maar misschien dat we volgend jaar ook weer die kant op gaan. zal wel even zoeken zijn wat te doen zo zonder motoren 🙂 maar dat komt vast goed.

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Vijfentwintig in geval van fulltime werken.
  Je hebt leuke dingen gedaan dus jouw dagen zijn goed besteed.

  Beantwoorden

 8. Amy

  Wat heb je veel mooie plekken gezien dit jaar! Zijn je dagen nu ook helemaal op? Ik heb 26 dagen op basis van 40 uur werken, maar ik werk 36 uur en neem tot nu toe ieder jaar wel wat uren mee. Ik neem bijna geen losse dagen op, alleen met een reden. Dit jaar wat minder op pad geweest dan voorgaande jaren, maar alsnog wel wat mooie tripjes kunnen maken. Ik ga ook eens een overzichtje maken, dat lijkt me wel tof!

  Beantwoorden

 9. Manon

  Jammer dat niet al je vakantiedagen leuk afliepen, maar desalniettemin ziet het er wel uit dat je genoten hebt!

  Beantwoorden

 10. Lizzie

  Zoo je hebt er goed van genoten. Heerlijk al die tripjes. Ik ben dit jaar ook best wel veel weggeweest. Kijk nu al uit naar komend jaar Hahah.

  Beantwoorden

 11. Nadia

  Ik heb er zoveel als ik zelf wil 😉 Haha, ik ben niet in loondienst en het ligt dus helemaal aan mezelf. Heerlijk om die vrijheid te hebben en lekker voor mijn zoon te kunnen zorgen. Manlief werkt 40 uur en heeft 5 weken volgens mij.

  Beantwoorden

 12. Rory

  Wat naar van de tegenslagen, maar ik zie wel dat jullie er wat moois van hebben weten te maken. Het lijkt mij ook fijn om af en toe kort eruit te zijn. In de zomervakantie vind ik het het fijnst om naar een zonnige plek te gaan, maar als dat niet kan, dan kan het niet. En wat jullie gezien hebben klinkt ook heel leuk. Ik vind die foto van Nordhorn heel leuk!

  Beantwoorden

 13. Yova

  Veel reizen kost veel geld. Wel leuk voor jullie vooruitzichten. Ferry heeft ook oude lullen dagen erbij. Wij gaan meestal in Nederland uit. Wij kijken altijd aanbieding is. Dan kunnen uit. Wij zijn afgelopen maanden niet dagjes uit geweest. Helaas vanwege omstandigheden. Jullie hebben verschillende foto’s gemaakt. Mooi om te zien. Ferry hoefde nog drie dagen werken. Dan heeft twee weken vrij bij de kerst.

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Wat een heerlijke dagen heb je gehad zeg qua vakantie! Fijn ook zo’n overzichtje met foto’s van 2018. Op naar een mooi reisjaar in 2019!

  Wij gingen dit jaar naar Oostenrijk en Centerparcs en genoten zeker.

  Beantwoorden

 15. ingrid

  wat leuk om zo terug te kijken wat je afgelopen jaar gedaan hebt

  Beantwoorden

 16. Leen

  Zoveel leuke tripjes!! Dat is waarvoor we gaan werken he 😉
  Ik heb zo’n 28 dagen, bovenop de feestdagen en mijn 90%-dag elke twee weken. Dat is voldoende om te kunnen genieten, al merk ik wel dat al mijn dagen gebruiken om op vakantie te gaan, te veel van het goede wordt. Een weekje thuis zijn kan me tegenwoordig ook zo’n deugd doen!

  Beantwoorden

 17. Marcella

  Leuk om nog even door te nemen waar je allemaal naartoe ging in 2018. Je bezocht een heleboel mooie bestemmingen! Door jou wil ik echt graag terug naar Amersfoort. Ik was er jaren geleden een dagje met mijn moeder en ik vind het een erg fijne stad. Daar wil ik meer van zien!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Absoluut doen! Ik wil er ook zeker nog een keer heen in de zomer.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.