LLunersee Vorarlberg Oostenrijk

De hoogtepunten van onze vakantie in Oostenrijk

In Oostenrijk kozen we opnieuw voor wat inmiddels toch wel onze favoriete streek is geworden, namelijk Vorarlberg. Deze provincie is nog niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Tirol maar heeft genoeg moois te bieden. Wij komen er in ieder geval erg graag en kozen er tijdens ons verblijf dan ook voor om terug te gaan naar een tweetal pareltjes in dat gebied. Na de hoogtepunten van de Elzas laat ik je nu de hoogtepunten van onze trip in Oostenrijk zien! Genieten jullie lekker met mij mee?

Rondwandeling Lünersee

Al twee keer eerder waren we bij de Lünersee geweest en al vanaf het eerste moment was het liefde op het eerste gezicht. Beide keren waren in het najaar dus ik was dan ook erg benieuwd hoe het meer eruit zou zien in het voorjaar. Dus het stond op voorhand al vast dat als het weer ook maar enigszins redelijk was dat we dan de kabelbaan naar de Lünersee zouden pakken. En wat dat betreft hadden we echt geluk want zeg nou zelf, dit is toch een plaatje om te zien?

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

De Lünersee ligt op ongeveer 1970 meter hoogte en wordt aan alle kanten omringd door besneeuwde bergtoppen. Voor een wandeling rondom het stuwmeer moet je volgens de bordjes zo’n 1,5 uur uittrekken maar ja, dan hebben ze natuurlijk geen rekening gehouden met het feit dat je onderweg ook gewoon wilt genieten van het uitzicht en dat je zoals in mijn geval je camera continu in de aanslag hebt! Ik geloof dat wij er in totaal 2,5 uur over hebben gedaan en dat kwam ook deels doordat we op bepaalde punten echt over smalle richeltjes van sneeuw moesten lopen.

Genieten van de bergen in Montafon

Montafon is een bijna 40 kilometer lange dal in Vorarlberg dat omringd wordt diverse bergen. En ja, zoals overal in Oostenrijk zijn er ook in dit gebied meerdere kabelbanen waar je eenmaal boven heerlijk kunt genieten van het uitzicht op deze bergen. Wij namen twee jaar geleden de kabelbaan Silvretta Montafon en vanwege het prachtige uitzicht wilden we dan ook maar wat graag terug naar dit gebied.

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Opnieuw was het genieten en wisten we niet waar we moesten kijken. Iedere keer ontdekten we weer wat nieuws en waren we opnieuw onder de indruk. Ook deze keer gingen we boven aan de wandel. Opnieuw naar het uitzichtpunt Vier Braga, een wandeling van in totaal een uurtje. Opnieuw was het GENIETEN met hoofdletters!

Het prachtige uitzicht vanuit Gastehaus Rundblick

Gastehaus Rundblick Tschagguns Voralrberg Oostenrijk

Gastehaus Rundblick Tschagguns Vorarlberg Oostenrijk

Zaten we in de Elzas nog in een stacaravan, in Oostenrijk kozen we voor Gastehaus Rundblick in Tschagguns. En wat was dat een super goede keuze! Elke dag werden we verwend met een heerlijk ontbijtje. Daarnaast genoten we vanaf ons balkon van dit uitzicht. Geweldig toch?

Zijn jullie weleens in Oostenrijk geweest? Zo ja, tips zijn welkom!

10 comments

 1. Laura - Essential Honesty

  Wauw, mijn vriend zit hier naast me met open mond naar je foto’s te kijken. Hij ging normaal fietsen in Sölden deze week, maar door de geboorte van onze dochter is hij thuisgebleven! Prachtige foto’s van een prachtige reis!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat ontzettend lief om te horen! Nog gefeliciteerd ook met jullie dochter!

   Beantwoorden

 2. Marleen

  Het is zeker mooi daar. Ben er ook geweest.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Dat ziet er allemaal goed uit! Zelf moest ik vroeger altijd met mijn ouders mee naar Oostenrijk….

  Beantwoorden

 4. Ellen

  Prachtige foto’s! Wij hebben nooit echt een hele vakantie doorgebracht in Oostenrijk, maar wel vaak tussenstops gehouden. Misschien is een wat langere periode toch een keer een goed idee!

  Beantwoorden

 5. Yova

  Dit ziet heel goed uit. Wat is daar heel mooi om toe te gaan. Meer ziet erg blauw uit. Zo schoon het is meer. Lekker genieten. Mooie foto’s. Oostenrijk zijn wij nooit geweest. Moet wel auto hebben. Anders is het niks aan. Je kan moeilijk daar overal komen? Het kan alleen met de auto doen.

  Beantwoorden

 6. Sabine

  Prachtig! Vind Vorarlberg ook heel mooi. Heel mooie foto’s trouwens ook van jou! Vooral die eerste bij het meer, kun je zo inlijsten! x

  Beantwoorden

 7. Erika

  Wij zijn op wintersport in nauders geweest. Oostenrijk is echt prachtig. Je foto’s zijn ook geweldig!

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Prachtig! Na onze reis ben ik extra aan het genieten van deze foto’s<3

  Beantwoorden

 9. Lizette

  He, leuk, dit is ook mijn favoriete regio, en misschien zelfs favoriete natuurplek in Europa! Er lag nog best wat sneeuw bij de Lunersee, zie ik. Gaaf, dat heb ik zelf in de zomer zelden zo gezien. Mooi contrast met de vrolijke bergbloemetjes. Een kabelbaan-kaart vind ik ideaal, zodat je overal onbeperkt omhoog en omlaag kunt. En Formarinsee is erg de moeite waard. Voor een volgende keer 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.