Rheinfall Schaffhausen Oostenrijk

Terugblik juni 2018: Een mini-roadtrip door Europa

Oh jongens, het is toch niet waar dat de maand juni alweer voorbij is? Juni is by far mijn favoriete maand van het jaar en had wat mij betreft gerust een paar weken langer mogen duren! Juni is namelijk de maand waarin het draait om onze zomervakantie. Drie weken waarin het niet gaat om allerlei dossiers, waarin niks moet en alles mag en waarin stress geen rol speelt. Deze juni kwamen we in maar liefst vier landen en gebeurde er ook verder van alles en nog wat. Kijken jullie gezellig mee naar mijn geweldige maand juni?

Juni is ook de maand van asperges

asperges Eetcafé Homan Eext

Oh, wat zijn die witte rakkers toch lekker! Zelf heb ik ze ook een aantal keren gemaakt maar ze smaken natuurlijk dubbel zo goed als een ander het doet. Wij genoten dan ook van heerlijke asperges bij Eetcafé Homan in Eext, een prima aftrap van de maand juni!

We bezochten maar liefst vier landen!

Ballon d'Alsace Elzas Frankrijk

Vier landen? Ja, ondanks dat ik jullie alleen nog maar heb verteld over onze avonturen in de Elzas (Frankrijk) en Vorarlberg (Oostenrijk). Toch waren dit niet de enige twee landen waar we zijn geweest. Okay, die andere twee waren een bliksembezoek maar niet minder indrukwekkend en geweldig.

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Om vanuit Frankrijk in Oostenrijk te komen, gingen we namelijk via Duitsland en Zwitserland. In Duitsland besloten we om een stop te maken bij de Titisee. Ondanks de super toeristische omgeving genoten we er vooral van het uitzicht op het terras waar we even voor een kop koffie waren neergeploft.

Titisee Duitsland

Daarna reden we door naar Zwitserland voor onze volgende stop en dat was de Rheinfall in Schaffhausen. Oftewel de waterval van de Rijn en jongens, dat was me toch een bak water wat daar naar beneden kwam. Natuurlijk ga ik daar nog uitgebreid over schrijven maar voor nu trakteer ik jullie alvast op een paar foto’s zodat je alvast een beetje mee kunt genieten!

Rheinfall Schaffhausen Oostenrijk

Rheinfall Schaffhausen Oostenrijk

Onze zomervakantie was dan ook top

Met de Elzas in Frankrijk ontdekten we een compleet nieuwe streek die ons absoluut in positieve zin heeft verrast. Met Vorarlberg in Oostenrijk keerden we terug naar onze oude liefde en genoten we opnieuw van deze prachtige streek. En ja, onze bliksembezoekjes aan de Titisee en de Rheinfall zorgden ervoor dat we terugkijken op een heerlijke vakantie. Een vakantie waarin de accu werd opgeladen wat ook echt voor ons allebei drastisch nodig was. Ik baal dan ook echt wel dat juni weer voorbij is en dat we weer gewoon terug in het normale ritme zitten.

Welke foto scoorde de meeste likes op Instagram?

In juni plaatste ik natuurlijk vooral foto’s van onze vakantie en die vielen goed in de smaak. Bijna elke foto kreeg meer dan 100 likes maar eentje sprong er natuurlijk bovenuit en dat was onderstaande foto.

En ja, dit is ook de foto die ik momenteel als achtergrond op mijn telefoon heb en waarvan ik iedere keer nog steeds heimwee krijg naar ons appartementje in Tschagguns. Want zeg nu zelf, met zo’n uitzicht wil je toch niet terug naar huis? Ik in ieder geval niet!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in juni?

 • ik ging gezellig lunchen met de andere dames van mijn afdeling in het kader van ‘we hebben bijna vakantie’
 • ik ging weer aan de wandel met nichtje J. en we waren weer een stuk sneller dan eerst
 • we gingen een dagje naar Friesland en bezochten onder meer Lemmer, Hindeloopen en het Kazemattenmuseum

Hindeloopen Friesland

 • het fotoboek van Frankrijk en Oostenrijk is al klaar! Heerlijk nagenieten dus!
 • de podiumplekken van Max, eindelijk gaat het weer lekker met onze favoriete F1 coureur
 • de eerste twee kilootjes zijn er af, nu volhouden vooral!
 • de leesflow is weer helemaal terug, de teller staat inmiddels al op 20 boeken
 • terugkomen van vakantie en ontdekken dat collega’s flink hun best hebben gedaan

Wat gaat er allemaal gebeuren in juli?

Tja, geen idee eigenlijk. Juli staat vooral in het teken van de Formule 1. Nog 3 races voor de zomerstop dus dat betekent nog 3 weekenden waarin er weinig tijd is voor andere dingen en ik vooral bezig ben met het schrijven voor Racingnews365. Verder hoop ik dat we tussen alle drukte door nog even de tijd kunnen vinden om samen op pad te gaan, tenslotte heb ik niet voor niks een fiets gekocht vorig jaar dus dan moet het er toch ook van gaan komen!

Wat zijn jullie plannen voor juli?

15 comments

 1. Jaro Broeklander

  Prachtige foto’s! Wij zijn nu in Zagreb, ook heel mooi! We gaan volgende week met de trein door Oostenijk, zin in!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, leuk, dat lijkt me ook erg leuk om met de trein door Oostenrijk te reizen. Ben benieuwd!

   Beantwoorden

 2. Kool Family

  Dat is echt heel erg genieten. En 4 landen in 1 maand is wel super!
  Bij ons wordt juli de reis maand, al houden we het dit jaar ik één land, namelijk Frankrijk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Frankrijk is altijd goed, ik wil absoluut nog meer van dit land ontdekken.

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Dat ziet er goed uit. Wij gaan volgende maan ook weer richting Oostenrijk. Heerlijk!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Waar in Oostenrijk gaan jullie naar toe dan?

   Beantwoorden

 4. Lianne

  Wauw gaaf zeg! Ik ben ook ooit bij Titisee geweest, maar ik weet er weinig meer van (ik was klein). Leuk, zoveel landen te hebben gezien!

  Beantwoorden

 5. Sandra

  Schaffhausen, daar was ik ook ooit eens, supermooi! Je hebt het maar druk gehad in juni ? Hopelijk wordt juli net zo fijn!

  Beantwoorden

 6. Myrthe

  Ik plan nooit op voorhand, dus geen idee. 😀 mooie foto’s trouwens. En mijn lievelings maanden waren vroeger ook altijd juli en augustus door de zomer. 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Juli en augustus zijn ook wel favoriet hoor maar ja, dan moet ik vooral werken en kan ik moeilijk vrij nemen vanwege vakantievierende collega’s dus blijft er behalve de weekenden weinig extra tijd over wat leuks te doen.

   Beantwoorden

 7. Koen

  Inderdaad een prachtige juni-maand.

  Beantwoorden

 8. Felice Veenman

  wat een prachtige foto’s ! en wat kreeg ik me toch een trek bij het zien van dat brd asperges!! heerlijk hoor. En leuk te zien hoe je geniet van je vakantie!

  Beantwoorden

 9. Janet | thatonetime

  Oh wat heerlijk dat de vakantie er al op zit! Ik moet helaas nog drie weken werken.. Wat een lekkere vakantie hebben jullie gehad zeg. Mooie foto’s!

  Beantwoorden

 10. Custodia Chineva

  Oh wat lijkt me heerlijk om dat eens een keer te doen, leukf foto’s allemaal ziet er super gezellige uit xxx

  Beantwoorden

 11. Sabine

  Toffe foto die van Instagram! Ik heb geen idee wat juli brengt eigenlijk, behalve vooral dingen voor mijn bedrijf doen. Hier geen zomer, dus de zon in werkt ook niet haha. Geniet ervan meid!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.