Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Update #1: Hoe staat het mijn persoonlijke doelen?

Begin januari vertelde ik jullie uitgebreid over mijn plannen voor dit jaar. Daarin ging het niet alleen over onze vakanties en mijn ontdekkingsreis door Nederland maar ook over mijn persoonlijke doelen. Doelen om weer gezonder te gaan leven en als het even kan een paar kilootjes kwijt te raken. Nu is het inmiddels begin juli en is het dus de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe vergaat het mij als ik op de weegschaal stap en voel ik mij ook een stuk fitter?

Gezonder leven

Wanda doelen 2018

Begin januari riep ik nog dat ik niet meer wilde snaaien en dat ik vooral gezond wilde eten. Deels is dat wel gelukt, althans het gezonder eten maar minder snaaien? Vergeet het maar! Het werd alleen maar erger helaas. Hoe dat zo kwam? Tja, een mega winterdip, extreme drukte op mijn werk, stress…. om maar een paar factoren te noemen. Ondanks dat de weegschaal en ik in die periode bepaald geen vriendjes werden, lukte het me niet om de knop om te zetten.

Hoe nu verder?

Nou, in de vakantie besefte ik mij opnieuw dat het anders moet. Dat het afgelopen moet zijn met het gesnaai. Sindsdien drink ik nog maar 2 cappuccino’s per werkdag, drink ik minimaal een liter water per dag en ben ik ook drastisch geminderd met het eten van zuivel. Ook het snaaien probeer ik weer onder controle te krijgen. Dat laatste gaat echt nog met vallen en opstaan (lees: gisteren en vandaag toch weer gesnoept) maar het begin is er. Nu moet ik ook echt gaan volhouden en doorzetten. Het begin (lees: -/- 2 kilo) is is er in ieder geval al!

Lekker veel wandelen

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Het wandelen met mams en nichtje J heb ik weer opgepakt en dat gaat op zich ook goed. Alleen was ik praktisch de hele maand mei ziek en kon ik daarna echt merken dat ik weer opnieuw kon beginnen. Conditioneel is het niet zozeer een probleem maar omhoog lopen zoals in Oostenrijk vind ik toch best wel zwaar. Dat moet gewoon weer anders en dat lukt alleen maar als ik een paar kilootjes kwijtraak. Het één werkt nu eenmaal door op het andere.

Hoe nu verder?

Nou, heel simpel. Ik heb mijzelf ten doel gesteld om in de maanden juli, augustus en september per maand minimaal 50 kilometer te gaan lopen. Klinkt misschien veel maar aan de andere kant is het een dikke 12,5 kilometer per week en dat moet toch geen probleem zijn. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van naar buiten gaan en niet achter de pc kruipen. Oh ja, ik weet heus wel waarom ik op mijn manier geen tijd heb om te lopen hoor! Tot nu toe lig ik op koers want de teller voor de eerste week van juli staat al op 10 kilometer dus ook hiervoor geldt weer: volhouden!

Lekker veel fietsen

fietsen zomer

Eh, fietsen? Dat was toch zo’n voertuig op twee wielen? Zo eentje die ik vorig jaar september weer heb gekocht en waarvan ik zo keihard riep ‘nu ga ik echt lekker veel fietsen’? Inderdaad, jullie begrijpen het al. Er is nog niet veel van mijn fietsavonturen terecht gekomen. Slechts één keer gingen we dit jaar op de pedalen en wel naar de Ennemaborgh in Midwolda. Wel direct een tochtje van dik 40 kilometer maar sindsdien staat mijn stalen ros zich te vervelen in de schuur.

Hoe nu verder?

In mijn bucketlist voor de zomer riep ik nog heel dapper dat ik in de zomer minimaal 300 km wilde fietsen, oftewel 100 km per maand. Tja, ik denk dat dat een lastige klus ga worden tenzij ik mijn eigen triatlon ervan ga maken. Maar goed, dat mag natuurlijk geen excuus zijn om niet op de pedalen te stappen. Dus as we speak, of beter gezegd, ergens in de loop van vandaag, haal ik mijn stalen ros uit de schuur en begin ik gewoon!

Heb jij misschien nog tips voor mij om het vol te houden?

25 comments

 1. Sandra

  Goed bezig! Ik vind zelf altijd de 80/20 regel wel een fijne om ook te onthouden…80% gezond en 20% mag je ook gewoon die lekkere ‘slechte’ dingen en daar dan van genieten. Qua beweging zit je al helemaal goed volgens mij!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is inderdaad wel een handige tip, helemaal super gezond leven hou ik toch niet vol maar als ik inderdaad het op 80/20% hou dan hoef ik me niet schuldig te voelen als ik weleens iets eet wat eigenlijk niet zo gezond is. Ik wil tenslotte ook gewoon lekker genieten van het leven.

   Beantwoorden

 2. Lodi

  Je bent hartstikke goed bezig! Hier ook de 80-20 regel. Ik eet door de weeks gezond en in het weekend eet en drink ik iets meer. En fietsen us toch zo lekker, het vaker doen hoor, helemaal als je en goede fiets hebt.

  Beantwoorden

 3. Irma

  Oooo wat herkenbaar, ik ben mezelf ook naar buiten aan het schoppen om gewoon even te wandelen. De smoesjes zijn heel herkenbaar…

  Beantwoorden

 4. Koen

  Ik denk dat deze openbare publicatie (is het een biecht?) je mogelijk zal helpen om je doel te bereiken. De bekende stok achter de deur. Dat je wilt minderen met ‘zuivel’ is nieuw voor me.
  Iets wat mij (soms) helpt is het langzaam opbouwen van mijn fysieke activiteiten. Een soort kleine competitie met mezelf. Eerst 20 minuten wandelen. De volgende keer moet dat ietsjes meer zijn. Bv 25 minuten. en dan 30 en dan 40. En als afwisseling – de fiets. Eerst 8 km, daarna, 10 km en dan 12 km … Je begrijpt vast het principe. En als je van zwemmen houdt … enzovoort.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, ik denk dat het inderdaad die bekende stok achter de deur is. Mijn familie, vrienden en collega’s lezen dit ongetwijfeld ook waardoor ik er vast op aangesproken word, dus nog meer motivatie om mijn best te doen. Dat opbouwen is inderdaad wel een goed idee! Op die manier daag je jezelf ook steeds een stukje verder uit en hou je het ook zeker leuk want iedere keer hetzelfde verveelt op den duur ook.

   Beantwoorden

 5. Stefaan BlogVivant

  ik denk dat ik een paar jouw doelen ga overnemen of er toch aan proberen werken 🙂

  Beantwoorden

 6. Marjolein

  Oef, ik moet ook echt maar eens terugkijken naar mijn goede doelen die ik begin dit jaar heb opgesteld. Je bent goed bezig!

  Beantwoorden

 7. Marjolein

  Oef, ik moet ook echt maar eens terugkijken naar mijn goede doelen die ik begin dit jaar heb opgesteld. Je bent goed bezig en keep up the good work!

  Beantwoorden

 8. Erika

  Lastig he, om vol te houden. Ik herken het hoor! Maar goede voornemens en tussendoor de balans opmaken is hartstikke goed. Succes!

  Beantwoorden

 9. Jouvence

  Je bent al hardstikke goed op weg, ik vind dit soort doelen ook altijd lastig om vol te houden voor mezelf, iets met discipline 😉

  Beantwoorden

 10. Chaya

  Je bent goed bezig! Over het algemeen gezond eten, zodat je soms jezelf mag trakteren. Anders is het ook niet vol te houden.

  Beantwoorden

 11. Manon

  Zo herkenbaar, vooral dat snaaien. Als ik begin ken ik m’n grens ook niet meer … ik heb al 100x gezegd dat ik ga stoppen met chips eten 😛

  Beantwoorden

 12. Sabine

  De daily struggle van velen maar je bent lekker bezig!

  Beantwoorden

 13. Sabine

  De daily struggle van velen maar je bent lekker bezig toch!

  Beantwoorden

 14. Melissa

  Lastig! Daarom probeer ik ook niet meer echt doelen te zetten. Ik zie wel hoe alles verloopt

  Beantwoorden

 15. Danielle

  Supergoed zeg! Ik ben een jaar geleden begonnen met dagelijks een uurtje wandelen en ben daar nu 17 kilo door kwijt. De laatste twee maanden staat het stil maar er hoeft eigenlijk ook niet meer vanaf. En af en toe zondigen moet zeker kunnen hoor, houd je het ook makkelijker door vol. 🙂

  Beantwoorden

 16. Sabine

  Je bent in ieder geval al super goed op weg en het besef is er. Ik heb met dingen die ik me voorneem altijd zoiets ‘gewoon doen’. Ik heb ook weleens geen zin in de sportschool, maar ga toch. Een heel enkele keer ben ik te moe, maar dat is ook wel een goede reden. Net als wandelen: gewoon gaan. Het vergt discipline, maar je zal zien dat als je het zo gaat doen dat het er vanzelf insluipt en de dingen makkelijker maakt. Succes!

  Beantwoorden

 17. Helena

  En weet je Wanda… misschien is 70% ook wel goed *knipoog*….
  Volgens mij ben je harstikke goed bezig; blijven genieten zou ik zeggen en goed weekend!

  Beantwoorden

 18. Saskia

  Je ben al goed bezig zo te lezen! En heerlijk hoor meer wandelen en fietsen. Wil ik ook zeker gaan doen<3

  Beantwoorden

 19. Yova

  Je bent goed bezig geweest met verschillende vakantie. Gelukkig heb jij meer vrije dagen voor. Heb voor gekozen. Lekker uit gaan en lekker wandelen is zeker goed. Voor ons duurt niet zo lang meer. Eind van de week hebben wij vakantie. Maar ik heb last van mijn rug. Hopelijk gaat ook over. Succes ermee wat jij gaat alles gaan doen. Fijne week.

  Beantwoorden

 20. Florentine

  Super leuk om te lezen. Je bent goed bezig <3

  Beantwoorden

 21. Nicetobeout

  Mijn grootste motivatie is als ik zie dat het effect heeft. Zodra er gewicht af is vind ik het makkelijker om daaraan te denken en vind ik het zonde om dat teniet te doen. Verder geloof ik in balans. Dus bijvoorbeeld niet dat koekje bij de thee omdat ik weet dat ik savonds een pizza eet bijvoorbeeld.

  Beantwoorden

 22. Flavie

  Niet opgeven! Gewoon verder doen… je bent goed bezig!

  Beantwoorden

 23. Marcella

  Dat afvallen blijft bij mij ook lastig. Ik had nu 5 kilo lichter willen zijn, maar dat is niet gelukt. Reden? Teveel. Niet helemaal fit zijn, last van de hitte, vocht vasthouden, gezelligheid… Tsja. Je bent wel lekker in beweging joh! Ik loop ook elke dag minstens 10.000 stappen. Goed te doen en het minste wat ik kan doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.