Mijn bucketlist voor de zomer

Na mijn bucketlist voor de winter en de lente volgt natuurlijk automatisch die van de zomer! En ook nu geldt weer, als ik iets niet kan doorstrepen dan is er geen man overboord. Waarom ik dan zo’n lijstje opstel? Gewoon omdat ik het leuk vind! Dus als je benieuwd bent waar ik aan zit te denken voor deze zomer, lees dan lekker verder!

Bbq-en op een zwoele zomerse avond

Hoort zoiets thuis op een bucketlist? Nou, wel op de mijne want onze bbq-teller staat regelmatig na een zomer gewoon op nul. Niet omdat we het niet lekker vinden, maar gewoon omdat we er vaak simpelweg niet aandenken. Dus de zomer van 2018 moet de boeken ingaan als waarin we toch wel minimaal twee keer onze Weber hebben aan geslingerd!

Zonsopkomst- of zonsondergang fotograferen

zonsopkomst Costa Brava Spanje

Met de vakantie voor de deur moet dit haast wel goed komen maar toch kom ik niet vaak thuis met foto’s van zonsondergangen- of zonsopkomsten. Vorig jaar in Spanje ben ik er zelfs vroeg voor op pad gegaan en dat wil ik deze zomer in ieder geval ook een keertje doen!

Minimaal 300 kilometer fietsen deze zomer

Da’s dus zo’n 100 kilometer per maand. Klinkt voor sommigen misschien niet veel maar geloof mij, voor iemand die pas sinds vorig jaar weer een fiets heeft gekocht, is 100 kilometer per maand best veel. Maar goed, mijn vriend is meer van het fietsen dan van het wandelen dus me dunkt dat we dan maar vaker op die manier in de benenwagen moeten klimmen!

Genieten van overheerlijke smoothies

Ja, deze zomer wordt het toch echt weer eens tijd om mijn blender onder het stof vandaan te toveren. Recepten voor lekkere smoothies heb ik genoeg maar maken, ho maar. Dat moet dus anders. Het water loopt me nu al spontaan in de mond dus ik ben benieuwd waar ik straks allemaal van ga genieten!

Vakantieboek maken van België maar ook Frankrijk/Oostenrijk

België staat nog open sinds vorig jaar juni dus ik schat de kans vrij groot in dat ik eerst begin aan Frankrijk/Oostenrijk omdat die vakantie natuurlijk nog vers in het geheugen ligt. Maar goed, ik heb me in ieder geval voorgenomen om niet zo lang te wachten als bij België en deze keer direct na thuiskomst er mee aan de slag te gaan!

Een dagje naar de kust/waddeneiland

Schiermonnikoog koffie

Wat mij betreft vind je de mooiste kust van Nederland op onze waddeneilanden, dus daar wil ik dan deze zomer ook graag weer naar toe. Vorig jaar was het Schiermonnikoog, misschien is dit jaar Ameland wel weer aan de beurt. Of misschien gaan we voor de verandering eens naar het Duitse waddeneiland Borkum.

Meer zien van mijn eigen provincie

Punt van Reide Groningen

Sowieso heb ik nog een voucher liggen voor een wandel- en luncharrangement in de omgeving van Winsum. Daarnaast wil ik deze zomer ook lekker erop uit in onze eigen provincie. Aan één kant terug naar bekende plekken zoals Punt van Reide om zeehondjes in het wild te spotten. Maar ook om weer eens rond te neuzen in Appingedam maar wie weet bezoeken we ook eindelijk eens het openluchtmuseum in Warffum.

Wat ga jij doen deze zomer?

19 comments

 1. Morgaine

  De zomer is nog niet gestart natuurlijk, maar plannen genoeg, feestjes staan al gepland, en zo ook grote toernooien, volgende in Orvelte, Oostwald, en dan Dutch Open Pitch en Putt 3 dagen lang in Koudum, tussendoor is het ook de planning om een waddeneiland te bezoeken voor een dag. En de elfsteden en de fonteinen te bezoeken ivm de Culturele Hoofdstad, een Picknick staat gepland met vrienden, en zo nog veel meer. Natuurlijk vogels spotten en ik wil graag nog libellen vangen met mijn camera 😉

  En dan nog lessen tussendoor, ronde twee in Pitch en Putt, vanaf aug. en daartussenin veel oefenen.

  X

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Leuke bucketlist! Ik wil graag naar het strand.. Vaker in het bos gaan lopen en dit jaar (of volgend jaar) naar een Waddeneiland toe.. Ben nu al benieuwd naar je ervaringen, trips en foto’s<3

  Beantwoorden

 3. Sammie

  Een dagje naar de kust wil ik ook deze zomer doen in onze vakantie, als het lekker weer is. Gewoon even naar zee 🙂 BBQ moeten we nog kopen, hoop dat het er dit jaar nog in zit 🙂

  Beantwoorden

 4. Stefaan BlogVivant

  Leuke zomerse planning! Ik ga er een paar van meenemen in mijn zomer 🙂

  Beantwoorden

 5. christophe

  Wat een mooie kust daar toch, het is een eind voor ons maar gaan toch nog eens terugkeren.

  Beantwoorden

 6. Christophe

  Mooi lijstje, kan ik zomaar overnemen 🙂

  Beantwoorden

 7. Danielle

  Wat een heerlijke bucketlist! Wij hebben ook een lijstje met zomeruitstapjes klaarstaan voor de vakantie, we willen onder andere naar World of Dinos in de jaarbeurs, gaan overnachten in een Bed & Breakfast tegen de Duitse grens en willen een dagje naar het prehistorisch dorp in Eindhoven.

  Beantwoorden

 8. Amelie van Writings by Amelie

  Wat een mooie zomerse doelen! En wat sportief ook!

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  300 kilometer klinkt indrukwekkend vind ik. Supergoed van je, en nog gezond ook natuurlijk.

  Beantwoorden

 10. Luc van de Wiel

  Prachtige bucketlist, ik heb er maar weinig aan toe te voegen. Oostenrijk, dat op de eerste plaats. Jodelen op de bergtoppen! En de Eiffel in september, gewoon genießen van het mooie landschap, en de schnizels en Bratwurst… 😉

  Beantwoorden

 11. Sylvahna.nl

  Wow, 300 km fietsen? Heftig hoor, haha!

  Beantwoorden

 12. An

  Deze zomer staat een roadtrip in Frankrijk en Spanje op het programma. 5 dagen Rock Werchter ook. En natuurlijk veel bbq’s! 🙂

  Beantwoorden

 13. Janneke

  Een kleine bucketlist is ook een goed idee. Ik ben nog met een bezig. Heb er nog wel iets leuks op staan voor de zomer de botanische tuinen in Leiden bezoeken. Op je lijst staan ook erg leuke ideeën!

  Beantwoorden

 14. Melissa

  Leuke dingen wil je doen. Ik word in Augustus geopereerd en mag 6 tot 8 weken niet veel doen.

  Beantwoorden

 15. dresses and daisies

  Meer zien in eigen provincie: schuldig!
  Ik woon niet ver van ‘flanders fields’ en heb daar nog maar een ‘scheetje’ van gezien…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Erg is dat he? Ook dichtbij is genoeg moois te zien en toch zoeken we het altijd ver van huis.

   Beantwoorden

 16. Sofie

  Wat een leuke lijst! Hier staat een aantal dagen Normandië voor het eerst in 15 jaar met ons twee op de planning!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Wij waren drie jaar geleden voor het eerst in Normandië en hebben ons toen prima vermaakt daar.

   Beantwoorden

 17. Debby Barcelonamom.com

  Leuk zo´n bucketlist! Vind vooral de tip van een zonsopkomt of zonsondergang fotografen een aanrader!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.