Next: Jodelen in Oostenrijk

Yeah, eindelijk gaan we weer terug naar ons geliefde Oostenrijk. Weliswaar is het maar voor vier dagen maar toch, we kunnen weer even de sfeer opsnuiven van dit fantastische land. Nu hoor ik jullie al denken… ze zat toch in Frankrijk? Dat klopt, daar zitten we ook nog maar we plakken er inderdaad nog een paar dagen Oostenrijk aan vast. Hoe dit allemaal zo is gekomen, dat vertel ik je nu!

Okay, eerst dus Frankrijk en ter afsluiting naar Oostenrijk

Eigenlijk hadden we dit jaar ook best twee weken naar Oostenrijk gewild maar ja, we wilden nu eenmaal iets nieuws ontdekken. Vandaar dat we al vrij snel een streep door Oostenrijk hadden gezet en naar andere bestemmingen keken. Dat werd dus uiteindelijk de Elzas in Noord-Frankrijk waar we, as we speak, nu dus nog zitten.

Toch konden we het idee van Oostenrijk niet helemaal los laten. Dus toen René voorstelde om er toch nog een paar dagen Oostenrijk aan vast te plakken zodat we in ieder geval even weer ’thuis’ waren geweest, was ik direct enthousiast. Maar ja, hoe lang zouden we dan naar Frankrijk gaan? Langer dan twee weken weg lukt ons niet, dus we moesten her en der wat concessies doen. Dus werd het 10 dagen Elzas en 4 dagen Oostenrijk. Net genoeg om nog even te genieten! Aankomende donderdag gaan we dus die kant op en ja, nu al ontzettend veel zin in!

Waar gaan we dan naar toe in Oostenrijk?

Ondanks dat we al in verschillende regio’s van Oostenrijk zijn geweest, springt er één regio echt voor ons uit. Dat is namelijk Vorarlberg. Misschien minder bekend bij de meesten omdat Oostenrijk toch vaak in één adem wordt genoemd met Tirol maar absoluut een aanrader voor wie een stukje ongerept Oostenrijk wil zien. En met ongerept bedoel ik dan minder toeristisch. In Vorarlberg heb je namelijk nog volop het idee dat je alleen bent, niet dat dat zo is maar toch. Je struikelt er bijvoorbeeld niet over de Japanners.

Maar goed, Vorarlberg dus. Het leuke is dat het vanuit de Elzas ook maar 300 kilometer rijden is, dus ook dat is prima te doen.

Appartement, huisje of camping?

Tja, in Oostenrijk staat het voor ons altijd wel vast. Dan wordt het gewoon een appartement of een huisje. Doordat we er slechts drie nachten zijn, hebben we nu gekozen voor een Gastehaus. Aangezien we er redelijk bekend zijn, weten we natuurlijk de mooie plekjes wel te vinden. Voor ons was het vooral van belang om vrij centraal te zitten. Je kunt namelijk op de mooiste plekken zitten maar als je vervolgens steeds een dik half uur naar beneden moet rijden om bij de grote weg te komen, dan verlies je steeds behoorlijk veel tijd.

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

We kozen dus voor Tschagguns en wel voor Gastehaus Rundblick. Tschagguns is bij ons inderdaad wel bekend. Een paar jaar geleden hebben we daar toen een prachtige wandeling gemaakt. In Tschagguns zelf is verder niet zo veel te doen maar het ligt vlak bij Schruns en dat is een heel leuk plaatsje met in ieder geval een paar leuke terrasjes!

Wat willen we gaan doen in Vorarlberg?

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Nou, onze tijd is natuurlijk zeer beperkt. We hebben alleen de vrijdag en zaterdag, dus dat wordt duimen draaien voor mooi weer want ik wil namelijk dolgraag terug naar de Lünersee. Wat mij betreft één van de mooiste meren van Oostenrijk. Ik ben er al twee keer geweest maar beide keren waren in het najaar dus ik ben heel benieuwd hoe het er uitziet in het voorjaar.

En verder ga ik natuurlijk weer op koeienjacht want geloof mij, een tripje naar Oostenrijk is niet compleet zonder een paar foto’s van deze doddige dames!

Zijn jullie weleens in Oostenrijk geweest?

6 comments

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Wat leuk! Oostenrijk is zo’n fijn land, ik zou er ook heel graag weer eens naartoe willen voor een zomervakantie. Ik ben een aantal keer in Saalbach geweest, omdat ik het Salzburgerland zo mooi en afwisselend vind.
  Maar heb nu een familielid met een huis in Sankt Anton; daar zitten we nu al een paar winters maar misschien moeten we er ook maar een keertje in de zomer naar toe!

  Geniet van je vakantie!!

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Leuk om dit te lezen! Wij zijn net terug en een fotoblog staat online<3 Zo genoten van dit mooie land.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zodra we weer thuis zijn, kom ik langs hoor!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Klinkt erg goed allemaal en toevallig? Schrijf ik net bij Sas, I live for my dreams, dat ik er inderdaad ooit ben geweest, dat ik 11 jaar was, en dat wij in Pfunds zaten, het drielandenpunt praktisch van Italië en Zwitserland en dus wij in oostenrijk. Van daaruit hebben wij dagtochten gemaakt naar zowel Italië als naar Zwitserland, naar de eeuwige sneeuw, en ook naar Davos, maar het plaatsje in Italië weet ik de naam niet meer van…

  X

  Beantwoorden

 4. Marcella

  Ik ben slechts 1x in Oostenrijk geweest (2013) en wil heel graag eens terug. Prachtig land is het! Voor volgend jaar proberen om een wandeltripje te plannen daar! Nu al zin in. Jullie veel plezier & geniet fijn!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Wat heerlijk! Ik ben ook zo dol op Oostenrijk. Heel misschien gaan we volgend jaar voor wintersport… Zou leuk zijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.