Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

3x De mooiste meren in Oostenrijk

Oostenrijk, wat mij betreft het mooiste land in Europa. Een land dat echt alles heeft, van bergen met besneeuwde toppen tot prachtige alpenweiden met de liefste koeien. Van mooie vergezichten tot mooie bergmeren op de meest onverwachtse plekken.

Door de jaren heen zijn we verschillende keren in Oostenrijk geweest. Zo waren we onder meer in de provincies Karinthië, Salzkammergut, Vorarlberg en Tirol. Exact een jaar geleden waren we nog in Oostenrijk. Samen met mijn ouders genoten we van de prachtige omgeving rondom de Zugspitze. Dit jaar komen we helaas niet meer in Oostenrijk. Gelukkig heb ik natuurlijk nog tig foto’s om toch nog even te kunnen genieten van dit prachtige land. Vandaag deel ik dan ook mijn 3 favoriete meren in Oostenrijk met jullie!

3. Hallstättersee

Hallstatt steden

Dit prachtige meer ligt bij het pittoreske plaatsje Hallstat in Salzkammergut. Een plaatsje waar je alleen maar houten huisjes tegenkomt en waar je je gewoon continu blijft verbazen. Een deel van die huisjes zie je terug op bovenstaande foto maar je zou toch niet vermoeden dat daar achter nog een heel centrum zit? Het is allemaal zo volgebouwd dat je je afvraagt wat er overblijft als er  brand uitbreekt.

Hallstattersee Oostenrijk

Eigenlijk maken we niet zo snel een boottocht over dit soort meren maar hier konden we gewoon niet achterblijven. Dus schoven we inderdaad aan in de rij en genoten we vervolgens volop van het uitzicht!

2. Ehrwalder Almsee

Ehrwald Tirol Oostenrijk

Zoals gezegd waren we vorig jaar nog met mijn ouders in Tirol. Een jaar eerder waren we er ook al geweest maar toen was het er niet van gekomen om de kabelbaan van Ehrwald te pakken. Vorig jaar deden we dat gelukkig wel en ontdekten we dus een prachtig mooi klein bergmeertje. Natuurlijk, we troffen het die dag ook echt want de zon scheen volop met her en der wat wolken.

Ehrwalder Almsee 2016 Tirol Oostenrijk

Dit meertje vind je in de provincie Tirol en is per kabelbaan te bereiken. Of wandelend omhoog natuurlijk. Wij gingen met de kabelbaan en dan is het nog geen twintig minuten voor je bij het meertje bent. Ook kun je rondom het meer wandelen waardoor je steeds weer van een ander uitzicht kunt genieten.

Wil je meer zien van de Ehrwalder Almsee? Dat kan! Ik schreef er al uitgebreid over!

Fotoblog | Genieten bij de Ehrwalder Almsee

1. Lünersee

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Dit meer in de provincie Vorarlberg is mijn absolute nummer één. Zo prachtig, zo mooi, zo… ik kan gewoon niet onder woorden brengen hoe mooi dit meer wel niet is. We zijn er twee keer geweest en beide keren was ik er totaal door overdonderd. De eerste keer nog het meest, dat moment toen we de kabelbaan uitstapten en voor het eerst een blik wierpen op dit schitterende meer… dat moment vergeet ik echt nooit weer.

De laatste keer waren we hier in september 2013 en was het helaas nogal bewolkt maar opnieuw was het Genieten met een hoofdletter!

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Ook hiervoor geldt weer dat je met de kabelbaan moet. Lopend kan maar hou er wel rekening mee dat je dan een geoefende loper moet zijn want de weg is steil. Wij waren de eerste keer namelijk een beetje eigenwijs en gingen lopend naar beneden en boy, wat was ik benauwd toen. Maar goed, ook hier geldt weer dat je rondom het meer kunt wandelen, al met al een wandeling van zo’n drie kwartier. In mijn geval langer omdat ik natuurlijk onderweg overal moest stoppen om foto’s te maken.

Ik wil er dan ook absoluut nog een derde keer heen!

Ben jij ook van de meren of heb je liever de zee?

 

 

18 comments

 1. Sabine

  Prachtig! Oostenrijk is ook zo ontzettend mooi. En om antwoord te geven op je vraag: ik ben echt een meren-meisje haha 🙂 Met de zee en het strand heb ik nooit heel veel gehad, maar van meren, al dan niet met bergen er omheen, word ik heel gelukkig 🙂

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Oh die meren in oosterijk!!
  Er langs rijden met de motor en de kou voelen die van het wat afstraalt, de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, het kraak heldere water. ik weet precies wat je bedoeld…
  *zucht*
  ik heb dit jaar ook overgeslagen, maar we hebben nu al voorzichtige plannen om volgend jaar toch nog ff snel een lang F1 weekendje Oostenrijk te doen 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Een lang weekendje? Dat is mij dan net wat te ver joh. Wij willen misschien volgend jaar juni weer die kant op.

   Beantwoorden

 3. Irene

  Leuke blog. Wij zijn ook bij de Lünersee geweest. En hebben daar ook gewandeld. Ik kan me herinneren dat het best fris was toen we daar waren, maar wel heerlijk gewandeld. Bedankt voor he tips, als ik nog een keer in Oostenrijk kom, wil ik de andere meren ook graag zien.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik vind vooral de bergmeren erg mooi, prachtige uitzichten. Dat is dan echt GENIETEN.

   Beantwoorden

 4. Frieda

  zo prachtig om te zien, knappe foto’s

  Beantwoorden

 5. Anne - Ditisanne.nl

  Wow, wat een prachtige foto’s! Ik ben het met je eens dat Oostenrijk echt heel erg mooi is, wil er echt graag weer eens op zomervakantie.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij willen misschien volgend jaar juni weer die kant op.

   Beantwoorden

 6. Anneke

  wij zijn onlangs bij de Ossiacher See geweest. Ook mooi! Water trekt altijk

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar ben ik nog niet geweest maar wil ik ook zeker nog eens heen.

   Beantwoorden

 7. Yova

  Wauw wat is daar heel mooi om te zien. De laatste foto ziet zo blauw eruit in de meer. Prachtig! Mooie foto’s. Fijn weekend.

  Beantwoorden

 8. Nesrin

  Prachtig! Ongelooflijk mooi.

  Beantwoorden

 9. Morgaine

  Prachtig mooi! Om jouw vraag te beantwoorden, ik ben van water! hahaha Als het maar stroomt, het liefst, helder is, als in schoon, onze wateren zijn wel schoon maar de kleuren daar en elders 😉 ja, dat spreekt ook voor zich!

  X

  Beantwoorden

 10. citytrip

  Oostenrijk is echt een prachtig vakantieland voor de natuurliefhebber.

  Beantwoorden

 11. Bryan

  Ik hou van beide… Maar als ik dat Ehrwalder Almsee meer zie. Dan ben ik toch geneigd om liever een meer te zeggen.

  Beantwoorden

 12. Skincarebynaomi

  Prachtig! Oostenrijk is een mooi gevarieerd land. Leul voor de zomer maar ook de winter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.