fietsen zomer

Mijn plannen voor 2018

Bij een nieuw jaar horen ook weer nieuwe plannen. Een heel jaar dat op de één of andere manier weer ingevuld gaat worden. Sommigen dingen liggen vast, sommigen komen spontaan tot stand. Sommige worden totaal niet gehaald, maar ach, ook dan is er geen man overboord!

Vandaag maak ik je deelgenoot van mijn plannen voor 2018. Vertel jij dan straks ook wat er op jouw wensenlijstje staat voor dit jaar?

Reizen

Wie mij een beetje kent, weet inmiddels wel dat ik er graag op uit trek. Het liefst zo vaak mogelijk en het liefst naar steeds weer nieuwe bestemmingen. Mijn wishlist beperkt zich vooral tot Europa, deels omdat we eigenlijk nooit langer dan twee weken weg kunnen en deels ook omdat er nog zoveel valt te ontdekken in Europa.

Toch wordt het waarschijnlijk een jaar waarin we onze plannen misschien her en der moeten aanpassen. Waarin we bewust kiezen om het dichter bij huis te zoeken of waarin we misschien minder vaak weg kunnen dan dat we zouden willen. We zullen het zien. Plannen zijn er in ieder geval genoeg en één vakantie is inmiddels al vastgelegd!

In maart trappen we ons reisjaar af met een weekje Cochem in Duitsland. Een bestemming wat vaak gezien wordt als dé bestemming voor bejaard Nederland. Ik ga je laten zien dat deze streek meer te bieden heeft! Onder meer de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland, staat op onze planning. Durf jij dit aan?

Geierlay Duitsland plannen 2018

Wat we ook gaan doen, is een verrassingsnachtje in een Fletcher Hotel! Hoe en wat is nog onbekend maar de voucher van de Hema heb ik in mijn mail hangen. Nu is het nog een kwestie van een datum prikken en reserveren. Het leuke hieraan is dat we drie dagen voor vertrek pas onze bestemming horen waarbij je gelukkig wel zelf je voorkeuren qua provincies aan kunt geven.

Daarnaast staat in juni onze zomervakantie gepland. Hopelijk twee weken ongestoord genieten in een prachtige omgeving. Op dit moment staan de Vogezen/Elzas in Frankrijk op nummer één maar dit kan ook zo nog weer wat anders worden.

Ook in de planning: ons traditionele weekje vakantie in september met mijn ouders. Ook dat wordt een weekje Duitsland en wel de Saksische Schweiz waarbij we natuurlijk een bezoek gaan brengen aan Dresden, een stad die al jaren op mijn lijstje staat! Geboekt is er nog niks maar paps kennende zal dat niet lang meer duren…

Dresden Duitsland wereldsteden

Project Nederland

Door mijn eigen artikel over mijn leukste uitstapjes in Nederland realiseerde ik mij weer eens dat ik eigenlijk nog veel te weinig van Nederland heb gezien. Een vakantie in eigen land geeft mij totaal geen vakantiegevoel maar dagjes weg in eigen land is natuurlijk een heel ander verhaal!

Ik vroeg jullie welke plekken ik in 2018 echt moet gaan zien en daar zaten in ieder geval hele leuke suggesties tussen. Zoals De Veluwe, de Waterleidingduinen, Leiden, Vogelenzang en Bredevoort. Zelf zit ik ook nog te denken aan de Zaanse Schans, Kinderdijk, Terschelling, Delft, Ootmarsum en de Keukenhof. In 2018 kan ik hopelijk een aantal hiervan afstrepen of worden het juist hele andere plekken in Nederland? We gaan het zien!

Persoonlijke doelen

In geheel willekeurige volgorde:

 • Gezonder leven: de laatste tijd is dit er behoorlijk bij ingeschoten. Ik voel me dan ook een stuk minder fit dan pak ‘em beet een half jaar geleden. Tijd dus om de draad weer op te pakken. Weg met dat gesnaai, weg met die extra hap en gewoon weer gezond eten.
 • Lekker veel wandelen: vorig jaar liep ik best wel veel, niet alleen het standaardrondje met mijn nichtje door Veendam e.o maar ook met René en mijn moeder trok ik er regelmatig op uit voor een heerlijke wandeling in de natuur. Een ideale combi om zowel mijn hoofd leeg te krijgen, te ontspannen & te genieten in de natuur maar ook om heerlijk uitgebreid te fotograferen!
 • Lekker veel fietsen: afgelopen september kocht ik eindelijk weer een fiets. Hoogste tijd dus om in 2018 de nodige kilometers af te gaan leggen in Groningen en Drenthe!
 • Lezen: de laatste tijd heb ik de leesflow weer aardig te pakken. Toch lees ik een stuk minder dan twee jaar geleden. Afgelopen jaar las ik 26 boeken (vroeger was dat zo 55…), voor dit jaar heb ik de teller op 30 gezet. Gewoon als stimulans, niks moet, alles mag!
 • Meer museumbezoek: op vakantie doen we het altijd wel maar in eigen land blijft het er bij terwijl er genoeg leuke musea zijn. Zo zit ik onder meer te denken aan Het Oorlogsmuseum in Overloon, Het Rijksmuseum in Amsterdam, Het Drents Museum in Assen, Het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek, Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Stichting Museum Canadian Allied Forces in Grootegast of het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

Nou, vertel! Wat ben jij van plan in 2018?

27 comments

 1. Saskia

  Wat een leuke plannen! De waddeneilanden wil ik ook nog wel eens gaan bezoeken, naast Terschelling waar we waren op huwelijksreis. Leiden blijft ook mooi en echt mijn stadje waar ik al die jaren heb gewoond. Kom er regelmatig nog met vriendinnen om te shoppen of gezellig te eten.

  Een fijn 2018 gewenst!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dus voor tips over Leiden kan ik bij jou terecht!

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ja plannen, ik zou er nu op dit moment zoveel kunnen maken, pril is het nog, maar ineens bevind ik mij nu ook in het Noorden van het land, en is er al gezegd, de kust van Friesland nog niet gezien ever? Natuurlijk moet dat! Het is even wachten tot voorjaar op zijn minst, beter weer, maar de Friese Meren zien en beleven. Vele nieuwe sociale contacten opdoen, die is al gestart, avondjes uit, had ik nooit aan zien komen dat ik alsnog in het nachtleven terecht zou komen ooit!

  En andersom, meer van Almere zien waar ik met de fiets niet kan komen, maar mijn nieuwe vlam heel graag de Oostvaders wil leren kennen in het echt, hij kent het alleen van tv, hahaha Kan geregeld worden nu er een auto is 😉

  Dit zijn de plannen qua omgeving van elkaar leren kennen, en de rest, net as always, we zien het wel, stap voor stap, en we zien wel waar de tijd ons heen leidt en brengt.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, je hebt gewoon een noorderling aan de haak geslagen? Leuk! Friesland is idd een hele mooie provincie.

   Beantwoorden

 3. Rinette - GeldvoorNop

  Mooie plannen heb je! De Zaanse Schans is echt een aanrader! Vergeet ook niet in een molen te kijken! Ik wil me vooral focussen op gezonder leven en mijn blog laten groeien.

  Beantwoorden

 4. Emmy

  Leuke plannen! Ik heb me voorgenomen het jaar gewoon over me heen te laten komen en geen plannen meer te maken. Hoef ik ook niets meer aan te passen.. 😉

  Beantwoorden

 5. Lodi

  Heerlijke vakantie doelen en mooie eigen doelen. Hier wil ik ook echt weer meer gaan wandelen, niets prettiger dan dat!

  Beantwoorden

 6. Bryan

  Lijkt mij een leuke planning! Bij ons staat Mexico en de U.S.A op de planning. Veel plezier in 2018 trouwens!

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Ik heb niet zulke concrete plannen. Ik ben onder de indruk hoe concreet het bij jou al is ingevuld.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo concreet is het ook niet hoor, alleen Cochem ligt inmiddels vast. Voor de rest is alles nog open hoor.

   Beantwoorden

 8. Mieke | mieksmind

  wauw al veel reisplannen zeg! super tof, het enige wat ik heb staan is een weekendje Ardennen haha! hopelijk komt daar nog veel bij

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! De Ardennen zijn bij ons ook favoriet en inmiddels al tig keren geweest. Waar ga je precies naar toe dan in de Ardennen?

   Beantwoorden

 9. Mrs. T.

  Leuke plannen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Alleen de zomervakantie is geboekt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat zijn de plannen dit jaar dan? Duitsland of Frankrijk of wat anders?

   Beantwoorden

 10. Melissa krijns

  Mijn plannen is nu bezig met C9 kuur, nog 7 dagen en dan met weight watchers om 45 kilo afvallen door gezonder leven en meer te lopen en fietsen

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wow, 45 kilo… succes!

   Beantwoorden

 11. Me over ME travel

  Mijn plannen? Jouw website lezen om leuke activiteiten te vinden voor mijn vakantie naar Nederland?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Kijk, dat hoor ik graag! Alvast veel plezier dan!

   Beantwoorden

 12. Susan

  Goeie plannen! Reizen en tripjes maken is te leuk natuurlijk. Leiden wil ik graag een keer heen, nooit geweest!

  Beantwoorden

 13. Sabine

  Mooie plannen zeg! Bij mij staat zelfontwikkeling hoog op de lijst!

  Beantwoorden

 14. Sandy

  Je hebt veel mooie plannen, leuk om te lezen. Zelf wil ik herstellen (ptss), gezonder gaan leven en meer gaan genieten. Hopelijk kan ik deze zomer naar Castlefest en als het écht meezit later in het jaar gaan logeren bij een vriendin in Zweden. Fingers Crossed!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gezonder leven moet hier ook echt weer. Castlefest ken ik niet maar hopelijk kun je er naar toe!

   Beantwoorden

 15. Saskia

  Wat een mooie plannen zeg! Heel erg veel succes en vooral plezier ermee. Ik wil vooral doorzetten met de dingen waar ik al maanden mee bezig ben.

  Beantwoorden

 16. Flavie

  Leuke plannen… veel succes!

  Beantwoorden

 17. Marcella

  Leuke plannen lady! Mooie reisjes ga je maken én tof dat je ook voor Nederland bezienswaardigheden hebt verzameld. Ik heb vorig jaar een Wishlist Nederland gemaakt, maar ik ben er nog niet doorheen. Dit jaar wil ik sowieso graag naar Schier en ’t liefst ook wandelen bij de Oostvaardersplassen. We zullen zien 😉 Mooie persoonlijke doelen ook. Ik wil vooral ook gezonder eten én lekker in beweging blijven!

  Beantwoorden

 18. Leen

  Er komt dit weekend een blogpost aan over de reizen die ik dit jaar ga maken, het is schandalig veel besef ik! En tussendoor vooral genieten van het dagdagelijks leven…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.