Mijn leukste uitstapjes in Nederland in 2017

Okay, ik geef het direct toe. Nederland heeft tig mooie plekjes maar toch trek ik er te weinig op uit in eigen land. Maar goed, waar ben ik in 2017 dan wel geweest? Heb ik nog nieuwe plekken ontdekt? Of ging ik vooral terug naar bekende plekjes?

Vandaag zet ik mijn top 5 van leukste uitstapjes in Nederland voor je op een rijtje!

5. Drielandenpunt in Vaals

Afgelopen april gingen we een weekendje weg in eigen land en wel naar Zuid-Limburg. Hier genoten we niet alleen van het prachtige landschap en de echte Limburgse vlaaien maar stond ook vast dat we naar het Drielandenpunt in Vaals wilden. Niet dat dit nu zo’n bijzondere plek is maar wel een plek waar je als Nederlander toch eens geweest moet zijn. Wij zijn er dus geweest, namen de geijkte toeristische foto’s en gingen de uitzichttoren op waar we genoten van het uitzicht op Nederland, België en Duitsland.

Drielandenpunt Vaals Nederland

4. De Amerikaanse begraafplaats in Margraten

Ook een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten stond hoog op ons lijstje toen we bewust kozen voor een weekendje in Zuid-Limburg. Allebei interesseren we ons enorm voor alles wat met de WOII te maken heeft. Zo waren we ooit ook al eens in Normandië maar op de één of andere manier zagen we nog maar weinig in eigen land.

Amerikaanse begraafplaats Margraten Nederland

Eenmaal op de begraafplaats raakten we al snel onder de indruk van de serene stilte en de diverse stenen. Bizar hoeveel jonge mensen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

3. Het witte stadje Thorn

Zoals gebruikelijk had ik mij voor ons weekendje weg in Zuid-Limburg goed ingelezen en had ik bedacht dat we op de terugweg prima even langs Thorn konden alvorens terug naar huis te rijden. Zo gezegd, zo gedaan dus. Thorn staat namelijk bekend als het witte stadje en behoort tot één van de mooiste stadjes van ons land.

Thorn Limburg Nederland

Het doet in ieder geval zijn naam eer aan! Het is inderdaad een super pittoresk stadje met allemaal witte pandjes en huisjes. Zeker een aanrader als je in de buurt van Limburg bent. Het is niet bijzonder groot maar het is heerlijk om er rond te slenteren, te genieten van een Limburgs biertje én een Limburgs vlaaitje!

2. Genieten op de Drentse heide

In 2017 maakten we verschillende wandelingen, vooral in de provincie Groningen en Drenthe maar één wandeling sprong er wat mij betreft echt boven uit. Dat was namelijk onze wandeling in het boswachtersgebied bij Odoorn. Hier liepen we een route van 7,5 km en genoten we volop van de bloeiende heidevelden.

Deze wandeling staat ook zeker voor 2018 gepland en kan ik je echt aanraden als je een weekendje Drenthe hebt gepland! Ik heb me sowieso voorgenomen om volgend jaar meer van dit soort wandelingen te gaan maken.

boswachterij Odoorn_heidevelden

1. Uitwaaien op Schiermonnikoog

Absoluut op nummer uno, ons dagje naar Schiermonnikoog. Okay, voor ons geen onbekend terrein maar iedere keer weer verbaas ik mij over dit stukje Nederland. Wat mij betreft is de kust van de waddeneilanden echt het mooiste van Nederland. Misschien zijn de waddeneilanden zelfs wel het mooiste stukje Nederland, maar goed, daarvoor heb ik misschien ook nog te weinig van ons eigen landje gezien.

Strand Marlijn Schiermonnikoog

Schiermonnikoog Nederland

Feit is in ieder geval wel dat iedere keer als ik hier kom, dat het echt genieten is. Helaas is het tot nu toe steeds bij een dagje uitwaaien gebleven maar de volgende keer willen we ook een hotelletje voor een nacht boeken zodat we gewoon twee volledige dagen tot onze beschikking hebben en helemaal optimaal kunnen genieten!

Welk plekje of stadje in Nederland moet ik in 2018 volgens jou echt gaan zien?

29 comments

 1. Janet | thatonetime

  De Drentse heide is inderdaad heel leuk. Ik ben vorig jaar ook bij het drielandenpunt geweest en vond het echt een aanfluiting. Voor 2018 raad ik je aan om een keer naar Giethoorn te gaan. De Veluwe blijft ook prachtig!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Giethoorn ben ik ooit wel geweest maar is idd een leuke optie! De veluwe, nog iets specifiek dan?

   Beantwoorden

 2. Custodia Chineva

  Oh daar ben ik heel vaak geweest, als je rust en natuur wil dan is Schier echt een aanrader, het is een hele mooie eind… leuk foto’s.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, ik ben echt gek op Schier en wil er volgend jaar dan ook zeker weer naar toe!

   Beantwoorden

 3. Jenny - IkReis

  Lekker chliche, maar ik vind de Waterleidingduinen en de Veluwe altijd heel mooi!

  Dit is trouwens ook een mooie lijst. Het drielandenpunt bezoeken hoort er inderdaad gewoon bij.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Waterleidingduinen… daar heb ik nog nooit van gehoord joh! Ik ga even googlen!

   Beantwoorden

 4. Sherry

  Dat zijn zeker leuke uitstapjes. Domkerk, domplein, in Leiden heb je een toren. Zulke gave plekken zijn dat.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leiden wil ik ook nog dolgraag naar toe, misschien toch maar eens doen in 2018

   Beantwoorden

 5. Sofie Katelijne

  Thorn en de Drentse heide lijken me echt heel erg leuk en aangenaam! ?

  Beantwoorden

 6. Emmy

  Een aantal van de uitstapjes heb ik gedaan na het lezen van jouw blog en dat was heel leuk. Voor mij is Texel en Valkenburg toch favoriet

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, wat leuk om te horen Emmy! Texel is inderdaad ook een super mooi eiland. In April zijn we even kort in Valkenburg geweest, ook erg mooi inderdaad.

   Beantwoorden

 7. Cynthia

  Schiermonnikoog lijkt me inderdaad erg mooi. Ik weet niet of je Zoutelande kent (in Zeeland). Dat vind ik echt een aanrader. Net als Veere trouwens.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zoutelande ken ik inderdaad nog niet, dat zelfde geldt voor Veere. Dat is een kant van Nederland wat ik echt nodig eens moet gaan ontdekken!

   Beantwoorden

 8. Alex

  Dank voor de inspiratie! Ik heb Thorn op mijn lijstje gezet voor 2018 om te bezoeken. Tip voor jou om te bezoeken is Vogelenzang, ook een prachtig dorpje, helemaal in het voorjaar als de bloemen vol in bloei zijn. Kun je gelijk ook de Waterleidingduinen bezoeken, ook erg mooi!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vogelenzang… nog nooit van gehoord! Maar ik ga even googlen. Grappig, iemand anders stelde net ook al de Waterleidingduinen voor, dus dat zet ik zeker op mijn lijstje voor 2018!

   Beantwoorden

 9. Mascha

  Oeh. De waddeneilanden. Daar heb ik goede herinneringrn aan. Alleen jammer dat het zo onwijs ver is vanuit brabant. Verder wil ik in 2018 ook meer de natuur in. Lijkt me geweldig.

  Beantwoorden

 10. Nicole Orriëns

  Wat leuk allemaal! Nederland heeft beslist veel moois te bieden. Het stadje Bredevoort is ook leuk om te bezoeken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bredevoort ken ik alleen van naam maar wil ik inderdaad nog een keertje naar toe. Ga ik onthouden voor 2018!

   Beantwoorden

 11. Helena

  Ben benieuwd wat je in 2018 allemaal gaat zien Wanda :-). Wens je een mooie jaarwisseling; heb het goed met allen die je lief zijn xx

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel Helena! Jullie ook!

   Beantwoorden

 12. Saskia

  ja, de zee, dat staat in eigen land ook op nummer 1, vooral omdat het voor mij niet naast de deur ligt. En mocht je ooit nog eens in het Limburgse zijn, laat ff weten he 😀

  Beantwoorden

 13. Mrs. T.

  Den Bosch.

  Een goed 2018!

  Beantwoorden

 14. Dhini

  Oh dit is erg leuk om een keertje te doen samen met mijn zoon. Drielandenpunt ben ik al een paar jaar geleden geweest. Ik wil weer terug maar samen met mijn zoon erbij. Het lijkt mij leuk zo`n uitje

  Beantwoorden

 15. Sabine

  Thorn lijkt me zo leuk! Nederland is echt hartstikke mooi 😀 Tja wat moet je gezien hebben in 2018… Echt goed ken ik Nederland niet helaas haha. Aalsmeer?? Varen op de Westeinderplassen, van het uitzicht genieten vanaf de hoge watertoren. Mijn favoriete plek.

  Beantwoorden

 16. sammie

  Mooie uitstapjes allemaal, wij zouden ook echt eens meer van Nederland moeten gaan ontdekken. Misschien dat we dit jaar wat meer ruimte kunnen maken om dat te doen.
  Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2018!

  Beantwoorden

 17. Iris

  Wat een leuk lijstje! Ik ben vorig jaar ook in Limburg geweest. Het was er inderdaad prachtig. En de volgende keer ga ik echt het stadje Thorn bezoeken. Goede tip!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, Thor. Is echt een aanrader!

   Beantwoorden

 18. Marcella

  Leuke uitstapjes deed je! Bij bij staat een bezoek aan Schiermonnikoog heel hoog, maar ik wil ook graag naar de Oostvaardersplassen en de Hoge Veluwe. Mijn aanrader voor jou is Kinderdijk. Heel tof daar!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.