Noorderplantsoen Groningen

Mijn bucketlist voor deze winter!

De winter is over het algemeen het seizoen waarin ik bepaald niet op mijn best ben. Vooral als het sneeuwt, ijzelt en er continu gestrooid wordt met allerlei codes. Dan overvalt mij vaak het gevoel dat ik ergens in een vorig leven een beer moet zijn geweest en het liefst gewoon tot ergens half maart wil gaan slapen.

Helaas werkt dat natuurlijk in real life niet zo en moet ik mij er gewoon weer door heen slaan. In december gaat het dan vaak nog wel goed omdat dat ik nu eenmaal een leuke en gezellige maand vind maar januari en februari? Ik snap werkelijk waar het nut van deze twee maanden niet.

Ik bedoel, de natuur is nog kaal, de dagen nog kort en de zon is er vaker niet dan wel. Nee, het is gewoon niet mijn tijd van het jaar!

Overwinteren in een zonnig land staat dan ook met stip op mijn lijstje maar ook dat zit er helaas niet in. Hoe ik dan wel een poging ga doen om de winter van 2018 zo leuk mogelijk te maken? Dat vertel ik je nu!

Mijn winter bucketlist

 • project slaapkamer afronden

Dit klinkt misschien wat raadselachtig maar is eigenlijk heel simpel. Niet alleen wil ik mijn kledingkast grondig uitruimen, ook dat ene hoekje waar nu van alles wordt opgestapeld, moet nodig worden uitgezocht. Spullen uitzoeken en wat mij betreft weggooien, hoewel René met dat laatste wat meer moeite heeft. Toch wil ik het deze winter graag eindelijk eens kunnen afstrepen!

 • Fotoboek maken van onze vakantie in België

Vorig jaar gingen we drie keer op vakantie (maart Portugal, juni België en oktober Spanje) en traditiegetrouw maak ik van elke vakantie een fotoboek. Portugal heb ik vrijwel direct gemaakt en Spanje heb ik vooral gemaakt omdat ik dit boek ook cadeau wilde geven aan mijn ouders. Door alle andere beslommeringen is België blijven liggen. Daar moet toch zeker deze winter tijd voor worden ingeruimd. In ieder geval voor onze eerste vakantie (maart) van dit jaar!

Les Crestelles_Ardennen

 • Zelf goulashsoep maken

We zijn allebei gek op soep maar vooral goulashsoep is onze favoriet. We hebben uit gemakzucht diverse merken geprobeerd maar zelfgemaakte goulashsoep is natuurlijk gewoon het lekkerste. Toch maak ik het te weinig maar daar komt hopelijk binnenkort verandering in!

 • Vaker offline zijn

Ook zoiets wat ik al jaren roep. Vaker mijn telefoon aan de kant leggen om gewoon een avond of dag ongestoord te ontspannen. Er was een periode dat mij dit aardig lukte en ik standaard op woensdagavond offline was. De laatste tijd lukt het helaas niet en dat mis ik eigenlijk wel. Gewoon even geen prikkels, gewoon even niks. Ik ga ervoor!

 • Een dagje op pad met de trein

Mijn vriend vindt de trein over het algemeen maar niks maar zelf vind ik het best wel relax. Geen gedoe met het vinden van een parkeerplek, laat staan parkeergeld betalen. Vaak stap je dicht bij het centrum uit en kun je zo aan je stadswandeling beginnen. Bij de NS Voordeelwinkel zag ik in ieder geval al genoeg leuke opties!

 • Iets leuks plannen voor mijn verjaardag

Ik heb al niks met mijn eigen verjaardag maar jarig zijn in de winter vind ik in mijn geval echt een wrede speling van de natuur. Dit jaar ben ik op een vrijdag jarig en wil ik er gewoon een leuk dagje van maken en eens niet aan het werk zijn!

 • Lekker wandelen ondanks de kou

Wandelen vind ik heerlijk, gewoon lekker ontspannen en even nergens aandenken en gewoon genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Maar wat voor moois heeft de natuur te bieden in de winter? Ik vind het maar lastig en ben dan al snel geneigd om binnen te blijven. Daar wil ik dus graag verandering in aanbrengen. Zo heb ik ook ooit de schoonheid van de herfst ontdekt. Ontdek ik deze winter dat Nederland gewoon vier mooie seizoenen heeft?

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

 • Een winterse zonsopkomst fotograferen

Vrijwel iedere dag word ik onderweg naar mijn werk getrakteerd op de mooiste zonsopkomsten. Iedere keer weer baal ik dan dat ik niet zomaar even de auto langs de kant kan zetten om er een foto van te nemen. Waarom ik er dan in mijn vrije tijd niet op uittrek om wel die zonsopkomst vast te leggen? Ik heb geen flauw idee!

Ben jij wel een wintermens of tel je de dagen tot de lente?

23 comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik heb nu stiekem best zin in de lente, maar ik maak het beste van de winter!

  Beantwoorden

 2. Lodi

  Wat een leuke lijst en gevarieerd ook! Ik ben meer een lente type maar probeer zeker iets te maken van de winter. En als het dan echt winter is, vind ik het prima. Lekker koud en wit. Maar niet steeds die regen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die regen maakt het allemaal zo troosteloos.

   Beantwoorden

 3. Me over ME Travel

  Eigenlijk inmiddels alletwee. In Nederland was ik altijd weer blij als het zomer was. Maar hier ben ik juist blij dat het weer winter is. Dan kunnen we erop uit, in plaats van wegsmelten in de hitte of binnen zitten in de koelte van de AC.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat is bij jullie compleet anders natuurlijk!

   Beantwoorden

 4. Shirley

  Ik ben in de winter ook vaker geneigd om binnen te blijven, maar ik probeer dat patroon wel een beetje te doorbreken. Toch: als het regent, is het niet zo aantrekkelijk. Wel een goede gelegenheid om allerlei projecten in huis af te ronden inderdaad en het binnen gezellig te maken.

  Beantwoorden

 5. Lazy Bird

  Ik ben een echt zomermens en vlucht meestal naar warmere oorden in de winter. Vooral dat offline zijn, lukt me anders niet echt. Ik betrap me erop nu te veel binnen te zitten aan de laptop, zoals nu dus ?

  X Lazy Bird

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Januari en februari kan ik helaas moeilijk vrij krijgen maar anders deed ik het geheid.

   Beantwoorden

 6. Melissa krijns

  Vaker ofline zijn is ook iets wat ik graag wil maar best lastig vind. Ik probeer wel elke avond ondanks de kou 30 min tot 1uur te wandelen

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Elke avond? Knap! Ik plof direct op de bank in deze tijd van het jaar.

   Beantwoorden

 7. Anne - Ditisanne.nl

  Haha, dat zonsopgang-fotograferen komt me bekend voor!
  Ik heb niet zo gek veel met januari en februari, maar gelukkig gaan we in deze maanden altijd wel een weekje skiën, dat breekt de winter een beetje. Meer wandelen vind ik ook wel een goed punt; ik wil graag weer eens een dagje wandelen in de Ardennen, prachtig daar (maar daar weet jij alles van, toch?!).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Woon je vlakbij de Ardennen? Heerlijk joh! Ik vind het echt een prachtig gebied maar voor ons is het helaas niet naast de deur dan moeten we echt een weekend plannen. Ook geen straf natuurlijk…

   Beantwoorden

 8. Anne - Travelgoodies.nl

  Oh ik hou van de winter! Van alle seizoenen trouwens… Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik meestal wel even de zon op zoek in de wintermaanden ? anders duurt het soms wel erg lang

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wou dat ik dat kon maar vrij nemen is voor mij in deze tijd erg lastig.

   Beantwoorden

 9. Bryan

  Ik wens je veel succes met het behalen van doelstellingen! Vooral die van het meer offline zijn.

  Beantwoorden

 10. Helena

  Allereerst nog alle goeds voor 2018 Wanda. En je bucketlist is weer héél herkenbaar. Ik kan zo met je meedoen, te beginnen met die kledingkast haha.
  Succes en ik ga in ieder geval voor een droge winter!

  Beantwoorden

 11. Kevin

  Ik ben zelf ook echt een winter mens! Heerlijk lekker warm kleden. En leuk dat je een fotoboek gaat maken ben erg benieuwd naar het eind resultaat. Zo’n boek maken kost eigenlijk best wat tijd haha

  Beantwoorden

 12. Natasja

  Geen verkeerde plannen voor deze winter! Ik vond de winter nooit zo erg maar betrap mezelf er steeds meer op dat ik de andere drie seizoenen toch fijner vind :’) Vooral die korte, donkere dagen vallen me zwaar dit jaar! Succes met de uitvoering van je plannen!

  Beantwoorden

 13. Yvonne

  Oh, ik begrijp je helemaal! De winter is ook echt niet mijn ding, maar het is goed om toffe plannen te maken en ons er gewoon doorheen te slaan, nietwaar!? Jij hebt in elk geval al genoeg mooie plannen gemaakt zie ik. 🙂

  Beantwoorden

 14. Sabine

  Leuke bucketlist!! Ik heb geen bucketlist eigenlijk, is ook geen winter hier (gelukkig 😛 ). Wel wil ik meer wandelen, maar dat is iets dat ik gewoon direct ga doen eigenlijk… Veel succes en hopen dat de lente snel zijn intrede doet 😀

  Beantwoorden

 15. Morgaine

  Elk seizoen heeft wel iets, het kan ook heel zonnig zijn in de winter, met nul sneeuw en wel ijs, en dan vind ik het mooi, kan ik ervan genieten, maar ik heb liever de lente en beginnende zomer, de zomer en dan.. ja als we dan nog een indian summer mee krijgen ben ik happy 😀

  X

  Beantwoorden

 16. Saskia

  Toffe doelen, succes (en veel plezier) ermee. Ik ben een echt winter/herfst persoon, ik hou ervan!<3
  Hoewel met skaten deze seizoenen dan weer niet zo fijn zijn 😉

  Fijne nieuwe week!

  Beantwoorden

 17. Marcella

  Als de zon schijnt, dan is een winterse dag best wel heel mooi! Ik werk momenteel niet want ik zoek een nieuwe baan, en probeer dus wel elke dag een flink eind te lopen. Ik vind het winterse landschap best mooi met een zonnetje!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.