Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Mijn leukste uitstapjes in Nederland in 2018

Net als vorig jaar heb ik ook nu weer een top vijf samengesteld met de leukste uitjes die ik dit jaar in eigen land heb gemaakt. Sommige uitjes waren naar nieuwe plekken, sommigen waren ook oude vertrouwde, maar die toch zo leuk zijn dat ze een plekje in mijn top vijf hebben verdiend. Kijken jullie mee naar mijn top vijf van leukste uitjes in Nederland?

5. Het pittoreske Ootmarsum

Ootmarsum Twente Nederland

Ootmarsum stond al enige tijd op mijn to see lijstje, dus toen mijn ouders in die contreien op vakantie waren, zag ik mijn kans schoon. Op een prachtige zonnige zondag gingen we er naar toe en hebben we ons prima vermaakt in het zeer pittoreske centrum. Een centrum waarin het vooral draait om kunst, terrasjes en een hoop gezelligheid. Daarnaast bezochten we ook nog het Openluchtmuseum van Ootmarsum waardoor we een nog beter beeld kregen van het leven in die regio in vroegere tijden. Echt een aanrader om een keertje een zondag(middag) in Ootmarsum door te brengen!

Meer weten over Ootmarsum? Check het hier!

4. Het Openluchtmuseum Het Hoogeland

Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum Groningen

Dankzij een vriendin wist ik van het bestaan van het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum af, maar het was er nog nooit van gekomen. Daar moest dan dit jaar eindelijk verandering in komen, dus stelde ik op een donderdag de tomtom in en tufte ik naar het hoge land achter de stad Groningen. Eenmaal in het museum keek ik mijn ogen uit en waande ik mij acuut een paar decennia terug. Het museum is bepaald niet groot, maar toch vermaak je er zo een paar uurtjes. Het heeft een prachtige collectie met spulletjes zodat je echt een goed beeld krijgt van hoe er vroeger werd geleefd in het hoge noorden. Helaas heb ik nog niet de tijd gehad om er over te bloggen, maar dat komt echt nog!

3. Genieten in Amersfoort

Koppelpoort Amersfoort Nederland

Meestal kiezen we een plek in Duitsland of België voor een weekendje weg, maar dit jaar bleven we dichter bij huis en viel ons oog op Amersfoort. Vooral hetgeen we gezien hadden van het oude centrum sprak ons enorm aan en dat heeft ons ook zeker niet teleurgesteld. In tegendeel zelfs, wat een ontzettend mooi én fotogeniek centrum heeft Amersfoort. Prachtige gebouwen, hofjes, mooi oude huizen in Muurhuizen, natuurlijk De Koppelpoort die je niet kunt missen en de vele grachten. Echt een stad die je zeker eens met eigen ogen gezien moet hebben!

Meer weten over Amersfoort? Check het hier!

2. Uitwaaien op Ameland

Ameland Hollum waddeneiland Friesland

Een uitstapje naar een waddeneiland mag eigenlijk niet ontbreken, maar lange tijd leek het erop dat het er niet van ging komen dit jaar. In de zomer was het ons te warm en had ik het ook te druk met de Formule 1, maar op een mooie zonnige dag in oktober boekten we alsnog de boot richting Ameland waar we genoten van een heerlijk dagje aan het strand. Natuurlijk namen we niet alleen een kijkje bij het strand, maar verkenden we al fietsend het hele eiland. Het sfeertje op zo’n waddeneiland bezorgt mij altijd al de nodige vakantiekriebels plus het gevoel dat je gewoon in wat mij betreft het mooiste stukje Nederland bent.

Meer weten over ons uitje naar Ameland? Check het hier!

1. Nederlands topattractie: De Keukenhof

Keukenhof Lisse Nederland tulpen

Eindelijk kwam het er dit jaar van, namelijk een dagje naar De Keukenhof. Dit stond al sinds mensenheugenis op mijn lijstje, maar pas dit jaar hakten we de knoop door. Was het de moeite waard? Absoluut, okay, het is natuurlijk dé toeristische attractie van ons land in het voorjaar. Dus redelijk ongestoord in alle rust genieten, is er niet bij. Ondanks de drukte is het absoluut de moeite waard om al die prachtig aangelegde bloemenvelden met eigen ogen te bewonderen. Wil ik terug? Ja, niet volgend jaar, maar in de toekomst zou ik best weer een dagje naar De Keukenhof willen.

Meer weten over De Keukenhof? Check het hier!

Wat was jouw leukste uitje in eigen land?

 

14 comments

 1. lodi

  Hier was het misschien ook wel Amersfoort, hier was ik echt aangenaam door verrast, maar zeker ook Leeuwarden. Een mooi rijtje heb je zo!

  Beantwoorden

 2. Yousra Yasmine

  Wat een leuk lijstje! Het openlucht museum is inderdaad prachtig! Volgend jaar ga ik zeker de keukenhof bezoek. Dit lijkt me super leuk om eens te zien!

  Beantwoorden

 3. Naomi

  Wat een leuke tips sommige al geweest en sommige ken ik helemaal nog niet zeker een keer bezoeken

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  Dit jaar heb ik weinig spectaculairs gedaan…maarrrr 29 december begin ik aan het Floris de vijfde pad

  Beantwoorden

 5. Irma ten Napel

  Amersfoort vind ik zeker een leuke stad! Maar de eilanden vind ik ook echt heerlijk om naar toe te gaan 🙂

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Leuk die uitstapjes in eigen land. Ze spreken mij ook allemaal aan, dus ik houd ze zeker ingedachten.

  Beantwoorden

 7. Mario

  Ik zag laatst ook al iets leuk bij jouw over Amersfoort. Ik rij er best wel vaak langs, maar nooit geweten dat er wat te doen is. Ik ga er zeker nog een keer kijken. Dit jaar eigenlijk niet echt in Nederland op pad geweest. We zijn wel een paar keer afgelopen zomer aan het varen geweest in Giethoorn, maar dat is zo dichtbij dat het voor ons eigenlijk niet zo bijzonder meer is, maar wel mooi natuurlijk

  Beantwoorden

 8. Balou

  Keukenhof ben ik ook geweest, prachtig al die kleuren en bloemen!? Amersfoort komt mijn vriend vandaan, dus ik ben er regelmatig!

  Beantwoorden

 9. Marieke

  Er zijn zoveel leuke uitstapjes in Nederland en deze komen er zeker bij op ons lijstje. Wij maken nu vooral uitstapjes die ook geschikt zijn voor kleine kinderen. Het Nijntjemuseum bijvoorbeeld. En vorige week zjin we naar Disney on Ice geweest. Ook een superleuk uitstapje.

  Beantwoorden

 10. Janet | thatonetime

  Amersfoort lijkt me een hele leuke en mooie stad. Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me wel een aanradertje!

  Beantwoorden

 11. Yova

  Wij hadden ook vele uitstapje in de vakantie gedaan. Het is ook heel leuk om te doen in Nederland. Nederland kun je veel bezoekjes brengen. Leuke foto’s van toen.

  Ik kom je alvast fijne feestdagen en voorspoedig 2019 wensen.
  Groetjes J&F.

  Beantwoorden

 12. Sammie

  Amersfoort zou ik nog wel eens willen bezoeken. Lijkt me een leuke stad. Ik vond dir jaar Maastricht en Rotterdam erg leuk.

  Beantwoorden

 13. Anita

  Leuke uitjes! Ootmarsum en Ameland staan op mijn lijstje voor 2019 🙂

  Beantwoorden

 14. Marcella

  Leuke uitjes Wanda! Ik ben heel benieuwd naar Ootmarsum en als werknemer bij gemeente Het Hogeland moet ik zéker eens naar dat museum! De Keukenhof wil ik ook wel eens zien! Mijn leukste ervaringen waren fietsen op de Veluwe, een dagje Schier en op ontdekking in Winterswijk en omgeving.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.