Tulpenveld Spijk

Tulpenvelden in Groningen

Heb jij ook zo’n hekel aan files en al die ladingen Japanners die met hun selfiesticks opduiken in die prachtige bollenvelden in Noord-Holland? Wij reden vorig jaar de Bollenstreekroute en hoewel ik er prachtige foto’s heb gemaakt, was het echt wel een kwestie van veel geduld hebben voor het veld zo goed als redelijk leeg was.

Dit jaar wilde ik eigenlijk opnieuw wel die kant op want het is en blijft natuurlijk een prachtig mooi gezicht al die kleurrijke bollenvelden maar ten eerste is het voor ons niet direct naast de deur en ten tweede kwam het er ook gewoon niet van. Jammer maar helaas, dit jaar dus geen foto’s van bollenvelden. Tot ik ineens ontdekte dat we ze zowaar ook in onze eigen provincie konden bewonderen!

Okay, het is even zoeken en je kunt niet bij elk bollenveld komen, laat staan dat ze er zijn in die hoeveelheden als in Noord-Holland maar toch, we hebben ze gevonden en het was opnieuw prachtig om te zien. En guess what? Ik was de enige!

1e stop: kleurrijke tulpenveld nabij Spijk

tulpenveld Spijk

Al vanaf de snelweg zag ik dit veld liggen maar het was nog even puzzelen hoe we er moesten komen, maar uiteindelijk is het dus gelukt.

Het blijft toch een vreemd gezicht, zo’n rode tulp midden in zo’n geel veld. Beetje stoerdoenerij of gewoon een zaadje wat is overgewaaid?

tulpenveld Spijk

 

Tulpenveld Spijk

Terwijl ik van alles uit probeer qua compositie wacht vriendlief geduldig bij de auto terwijl hij ondertussen op de kaart aan het uitpluizen is waar we een volgende tulpenveld kunnen vinden.

2e stop nabij Uithuizermeeden

Ook in de omgeving van Uithuizermeeden zou een groot tulpenveld te bewonderen zijn, dus we tuffen richting de Eemspolder en inderdaad, daar ligt een prachtig roodgekleurd tulpenveld op ons te wachten.

tulpenveld

Weliswaar bestaat dit veld maar uit één kleur maar toch, een prachtig gezicht, al die rode tulpen.

tulpenveld Uithuizermeeden

Inmiddels zijn de tulpen geplukt en valt er niet veel meer te zien maar volgend voorjaar ga ik opnieuw op zoek naar de bollenvelden in mijn eigen provincie!

Iemand nog tips, los van De Keukenhof en Noord-Holland, waar nog meer mooie bollenvelden te bewonderen zijn?

Check ook mijn nieuwste artikel over Tulpenvelden in Groningen! Wil je zelf op ontdekking naar de Tulpenvelden in de provincie Groningen? Op 28 april aanstaande wordt er een Speciale Route gereden waarbij je langs diverse tulpenvelden in Groningen komt.

22 comments

 1. Sanne

  Prachtige tulpen. Ik heb genoten van de mooie foto’s. Het is wel een grappig zicht zo een rode tulp tussen al die gele tulpen. Ik wil ze volgend jaar zeker eens gaan bezoeken. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen! En ja, zo’n rode tulp zo verdwaald tussen al die gele was echt bijzonder om te zien.

   Beantwoorden

 2. Bianca Schrijftt

  Eigenlijk alle velden, gebieden die op meer dan 45 min afstand liggen van Amsterdam zijn goed te doen. In Noord Holland kan dat ook, maar dan meer richting de Wieringermeerpolder, daar kom je geen japanner tegen en anders lekker richting de Noordoostpolder, daar kun je ook in alle rust genieten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor je tips! Ik hou het zeker in gedachten voor volgend jaar!

   Beantwoorden

 3. Elaintje

  Mooie foto’s. Vooral die lage foto’s met het paadje ertussen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, daar was ik zelf ook wel erg tevreden over!

   Beantwoorden

 4. sammie

  Zo gaaf om te zien! Ik wilde ook dit jaar maar het kwam er niet van. Volgend jaar wil ik ze zeker gaan bekijken 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Echt gaan doen! Het is zo prachtig om al die vrolijke bollenvelden te zien!

   Beantwoorden

 5. Sabine

  Jeetje allemensen wat mooi! Echt dit mis ik wel een beetje hoor. Ook zo grappig die onderste foto met de paarse tulpen waar je vriend in de auto zit te wachten. Ik zie je echt daar ergens in een één of andere yoga-positie die foto maken hahaha. Werkt wel, want hij is supermooi geworden!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! En ja, zo is het ongeveer wel gegaan ja… vriendlief was inmiddels maar weer in de auto gaan zitten want ik schoot toch niet op en stond er inderdaad niet echt charmant bij maar ja, je moet wat voor een leuke foto he?

   Beantwoorden

 6. Flavie

  Mooi… heel mooi om te zien!!

  Beantwoorden

 7. LJ

  Wauw, zo mooi, al die kleuren! Zou ze ook eens graag in het echt zien, maar de toeristenhordes schrikken me af. (Zo heb je bij ons het Hallerbos waar de wilde hyacinten bloeien in de lente, maar de drukte schrikt me af. Ik wil rust en stilte om van al dat moois te kunnen genieten.)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, dan moet je gewoon eens naar het hoge noorden komen! Daar heb je geen last van hordes toeristen!

   Beantwoorden

 8. Morgaine

  Een tulp wordt geplant, dat is een bol, gen zaadje, dus eerder en meer dat die vol verdwaald is geraakt tijdens het pellen ervan of zo in het kistje… hahahaha

  En ik heb begrepen dat Flevoland tegenwoordig ook tulpenvelden heeft, zag ik ergens ooit een keer dit jaar… geen idee waar, maar als dat zo is, vind jij ze volgend jaar vast wel 😉

  X

  Beantwoorden

 9. Jeanette

  Hoi Wanda, weet jij zo ook ongeveer waar van Spijk ik moet wezen voor deze tulpenvelden? Misschien een locatie oid? Lijkt me prachtig om deze tulpenvelden in Groningen te bezoeken. Mvg, Jeanette

  Beantwoorden

 10. Nynke

  Hoi Wanda, hele mooie foto’s! Kun je me ook vertellen hoe je hier precies in Spijk komt?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hoi Nynke, dit zijn foto’s en een artikel van vorig jaar. Toen vonden we het veld aan de linkerkant als je vanaf Appingedam komt. Ik weet niet of ze er dit jaar ook weer zitten helaas.

   Beantwoorden

 11. Emmy

  Groningen is echt een mooie provincie, Ik kom er graag. Vorig jaar heb ik 2 maanden met een circus door de provincie Groningen gereis en heb daardoor veel mooie plaatsen en lokale produkten ontdekt.

  Beantwoorden

 12. Anna

  De noordoostpolder ook flinke velden

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar wil ik dit jaar weer eens naar toe!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.