Tulpenvelden Groningen

Tulpenvelden in Groningen (2)

Tulpenvelden in Groningen? Ja hoor, ook dit jaar staan er weer diverse tulpenvelden in bloei! In alle rust kun je er dan ongestoord van genieten of zoals in mijn geval, ongestoord foto’s maken.

Geen files, geen busladingen vol Japanners maar gewoon jij en een veld met de meest prachtige tulpen. Echt genieten dus! Vorig jaar werd ik mij er voor het eerst van bewust dat we in de provincie Groningen ook tulpenvelden hebben. Dit artikel levert trouwens de laatste weken nog steeds dagelijks zo’n 50 bezoekers op. Ook krijg ik steeds weer de vraag waar deze velden dan te zien zijn maar dat ligt helaas wat lastig. Niet dat ik deze informatie niet wil delen maar hoe leg je uit bij welke boerenlaan je achteruit moet rijden?

Deze keer was ik eigenlijk vrij laat op pad, want de geluiden over de uitgebloeide velden doken steeds vaker op. Blijkbaar worden dit jaar de velden eerder leeggehaald dan vorig jaar. Dus moest ik nog snel een gaatje zien te vinden tussen alle bedrijven door. Veeleisend als ik ben, wilde ik dan natuurlijk ook mooi weer er bij hebben want ja, dat levert natuurlijk mooiere plaatjes op dan met zo’n grijze lucht waarvan je weet dat de druppels elk moment kunnen vallen. Maar goed, met René als chauffeur maakten we ons weer op voor een ritje door het hoge noorden!

Noorderpolderzijl / Uithuizermeeden

Tulpenvelden Groningen

Tja, hoe leg ik uit dat ik gewoon per toeval dit veld heb ontdekt? Natuurlijk, we wisten dat er ergens in de kop van Groningen velden liggen. In de buurt van Uithuizermeeden maar waar precies? In ieder geval buiten het plaatsje zelf natuurlijk maar ga je dan links of rechts en tot hoe ver moet je doorrijden? Mijn advies? Rij richting ’t Lage van de Weg en dan doorrijden naar Het Streekje, daar zie je opeens dit veld opduiken. Okay, de toegangsweg is gewoon de weg naar de boerderij zelf maar als je gewoon je auto aan de kant parkeert en dan een kijkje neemt, zal de boer je heus niet direct wegjagen.

Het mooie aan dit veld was dat het gros nog gewoon bloeit. Alleen de eerste rij was al leeg geknopt. Dus als je dit veld nog wilt zien, dan moet je er snel bij zijn! Je ziet trouwens niet alleen deze roze variant, het is een veld met meerdere kleuren!

Tulpenvelden Groningen

Natuurlijk heb ik ze weer van uit verschillende posities gefotografeerd. Wat dat betreft mag ik blij zijn dat ik er helemaal alleen was, want het zal ongetwijfeld geen al te charmant gezicht zijn geweest.

Tulpenvelden Groningen

Het leuke is natuurlijk vooral als er ergens een andere kleur opduikt in zo’n veld! Daar kan ik mij dan echt prima een tijdje mee vermaken. Gewoon van alles even uitproberen, verschillende posities en dan proberen die ene zo goed mogelijk eruit te lichten.

Tulpenvelden Groningen

Vorig jaar heb ik voor het eerst een foto gemaakt die ik vrij laag bij de grond heb genomen. Dat viel toen bij iedereen erg in de smaak, dus ook dit jaar heb ik daar weer verschillende van gemaakt. Blijft dan mooi om enige diepte op die manier terug te zien.

Tulpenvelden Groningen

Tulpenvelden Groningen

Nieuw-Scheemda

Dichterbij huis vond ik op de terugweg ook nog een prachtig mooi rood tulpenveld. Hier was ik helaas niet alleen maar ach, die 10 mensen vormden natuurlijk geen belemmering om ook hier tig foto’s te maken! Dit was een veld met twee kleuren, een beetje donkerpaars/roodachtige veld en de geijkte rode tulpen die nog steeds favoriet zijn. Hoewel, ik vind die roze ook wel erg mooi om te zien hoor!

Tulpenvelden Groningen

Opnieuw wachtte René geduldig tot ik er genoeg van had. Dit veld vind je trouwens als je de afslag Nieuw-Scheemda neemt als je vanaf de N362 komt. Dan kun je het vervolgens niet missen want dit veld is vanaf de provinciale weg al goed te zien. Ook hier geldt weer, auto aan de kant parkeren en ter voet de oversteek naar het veld maken!

Tulpenvelden Groningen

 Tulpenvelden Groningen

Ben jij ook zo’n fan van tulpenvelden of heb je er niks mee?

15 comments

 1. Koen

  Mooie foto’s. Ik vind ’tulpen’ erg overroepen. De velden leveren wel mooie foto’s op – dat wel maar in een vaas hangen ze bij na een dag of wat slap naar beneden. Doe mij maar rozen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Bij mij staan tulpen vaak zo’n twee weken en dan hangen ze nog niet maar zijn ze gewoon uitgebloeid. Ik moet er wel bij vertellen dat ik er dan vaak 2 bosjes in een vaas doe want anders hangen ze inderdaad direct slap. Rozen zijn ook prachtig, heb ik ook vaak staan.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Super mooi die velden! Foto’s maken daar lijkt me echt een genot, lekker die felle kleuren en mooie uitzichten 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, was echt genieten gisteren. Ontzettend veel foto’s gemaakt, dus de keuze was nogal lastig…

   Beantwoorden

 3. Sammie

  Oh wat zijn ze mooi! Vooral die roze 🙂 ik neem me ieder jaar voor om te gaan maar vergeet het steeds of het komt er niet van

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gewoon een keer doen! Het seizoen is maar zo kort dus je moet er echt wel op tijd bij zijn!

   Beantwoorden

   1. Mary

    Wauw mooi hoor.. wanneer zijn de velden in de bloei?

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Dat is meestal vanaf half april tot ongeveer half mei, ligt aan het weer en hoe snel de velden worden gesnoeid.

     Beantwoorden

 4. Daphne | Travelshot.nl

  Prachtig hoor al die tulpenvelden en altijd zo fotogeniek .! 🙂

  Beantwoorden

 5. Yova

  Prachtig gezicht. Prachtig foto’s. Tulpenvelden ben ik dol op om te zien. Wij hadden toe ook keertje gedaan. Dan in Lisse omstreken.

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Ik ben wel fan, maar ja… ze liggen ook hier in de polder zegt men, maar toch iets te ver om te gaan fietsen 😉 Dat is soms zo jammer.

  Prachtige foto’s en ik moest even lachen bij de opmerking, ja vertel je waar dat boerenlandweggetje ligt of is, hahahaha zo is het ook, soms kom je de mooiste dingen tegen zonder aanduiding.

  X

  Beantwoorden

 7. Nathalie

  Ze zijn inmiddels weer weg, maar hier in de polder ontkom je er niet aan. Aan alle kanten tulpenvelden, er is zelfs een toeristische route.. dus hier sta je echt niet alleen te fotograferen… de velden staan vol met tulptoeristen.
  Ik heb mijn eerste 20 jaar in het noorden gewoond, maar daar zijn de tulpen mij nooit opgevallen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Volgens mij is het ook pas iets van de laatste 2 of 3 jaar dat je in het noorden ook bollenvelden hebt hoor. Ik kan me namelijk niet herinneren dat we het hier altijd al is geweest en ik woon hier inmiddels al 43 jaar…

   Beantwoorden

 8. Alfons

  Geweldig mooi die tulpenvelden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.