Jeans februari

Het nieuwe theaterseizoen 2017/2018

Traditiegetrouw kijk ik altijd enorm uit naar het nieuwe theaterseizoen. Of beter gezegd, de nieuwe gidsen. Altijd nieuwsgierig welke cabaretier of musical nu hier in de buurt komt optreden.

Elk jaar zoek ik samen met mijn nichtje wel een paar voorstellingen uit. Zo gaan we al jaren naar Jeans, een dans- en muziekgezelschap die op geheel eigen wijze een draai geeft aan bestaande nummers. Succes verzekerd eigenlijk. Daarnaast gaan we meestal ook nog wel naar een aantal cabaretiers.

Afgelopen jaar was onze agenda wat dat betreft lekker gevuld. We gingen namelijk zowel naar Jörgen Raymann (leuk, maar niet bijzonder), Jandino (leuk maar minder dan zijn vorige show), Sara Kroos (super! echt een aanrader!) en met René ging ik nog naar Hans Liberg (verrassend leuk).

Voor het komende seizoen, 2017/2018, is de oogst hier in het noorden vrij magertjes. Althans, wat ons betreft. Veel try-outs en als ik iets heb geleerd van ooit de try-out van Guido Weijers dan is het wel dat je beter je geld niet aan een try-out kunt uitgeven. Wij stonden toen na amper 40 minuten alweer buiten terwijl meneer ook nog de helft van de tijd met zijn moppen aan het stoeien was. Dus nee, voor ons geen try-outs meer.

Dit jaar hebben we ons voorgenomen om eens wat anders te kiezen dan cabaretvoorstellingen. Een beetje buiten onze comfortzone te treden. Gewoon wat anders proberen. Maar ja, als het aanbod dan wat tegenvalt, dan wordt het natuurlijk niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk is het wel weer gelukt hoor maar met in totaal 3 voorstellingen is de oogst vrij magertjes. Vooral als je bedenkt dat we ook nog niet zeker zijn van kaarten, dat krijg je pas na verloop van tijd te horen per mail.

Maar goed, behalve Jeans hebben we dus nog voor 2 voorstellingen gekozen. De ene een toneelstuk en de andere een musical.

Het Achterthuis theaterHet Achterhuis:

Een nieuwe bewerking van het beroemde dagboek van Anne Frank over het leven op een onderduikadres tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal is natuurlijk bekend maar in deze bewerking draait het vooral om het samenleven in Het Achterhuis. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe het verhaal wordt weergegeven.

The Full Monty theaterThe Full Monty:

Dan echt iets compleet anders. Natuurlijk gaan we wel vaker naar een musical maar een musical met halfnaakte mannen? Nee, dat is ons nog niet eerder overkomen. Ook dit verhaal is denk ik bij de meesten wel bekend. In het kort komt het hier op neer: 1 werkloze man moet op zoek naar een bron van inkomsten om de alimentatie aan zijn ex te kunnen betalen. Samen met vier andere werkloze mannen richt hij vervolgens The Full Monty op, oftewel een striptease-act om op die manier vrouwen te ‘verleiden’ om geld uit te geven.

Jeans theaterJeans 27:

Al jaren vaste prik in ons theaterseizoen. Volgens mij zijn we al vanaf show 13 erbij en nog steeds is het een heerlijk avondje uit. Wat Jeans precies is? Tja, het is geen concert, het is geen musical, het is geen dansvoorstelling maar van alles wat. Ieder jaar opnieuw verrassen ze weer met hun speellijst en de manier waarop ze bekende nummers in een nieuw jasje steken.

Nu fingers cross dat we inderdaad voor alle drie de voorstellingen kaarten krijgen!

Gaan jullie weleens naar het theater? Zo ja, nog tips?

 

6 comments

 1. Yova

  Ik ga nooit naar theater toe. Ik vind het niks aan. Ik ga liever uit stapjes maken. Wel leuk voor jou Wanda.

  Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Ieder seizoen zeker een keer of acht.
  Boekje komt hier volgende weet uit maar omdat het theater gaat verhuizen tot 1-1-2018 geen grote producties dus ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   8 keer? Ik zou best meer willen hoor, want vind het altijd erg leuk maar het aanbod valt hier altijd wel wat tegen.

   Beantwoorden

 3. Kim

  Jij bent er op tijd bij. Ik heb pas het eerste boekje binnen, de rest komt eind mei pas. Ik heb wel al een behoorlijke longlist samengesteld, waaronder inderdaad ook het Achterhuis en The Full Monty. Al heb ik van die laatste de vorige versie al gezien en die was erg leuk moet ik zeggen. Jeans zal er bij mij ongetwijfeld ook nog op belanden, maar het is afhankelijk hoeveel voorstellingen ik uiteindelijk heb of ik daar daadwerkelijk heen ga. De keuze hier in het zuiden is dit jaar een stuk uitgebreider dan anders.

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Zelden, maar ik zou zeker vaker willen gaan, en waarheen dan, ja …. wat er eventueel speelt en waar het over gaat… Waarom ga ik niet? Vaak het OV… laatste keer dat ik bij een concert was in Utrecht, wat vreselijk uit liep overigens… kon de band niets aan doen hoor, lag aan Vredenburg zelf, miste ik bijna mijn laatste trein, en nu dat dus bijna gebeurd is? Ben ik nog meer behoedzaam…

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is dus ook precies de reden dat wij het altijd dicht bij huis zoeken zodat we of lopend of gewoon met de auto heen kunnen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.