Songfestival

5x Mijn favoriete songfestivalnummers

Deze dagen staat alles weer in het teken van het Songfestival. Hoewel, ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet helemaal volg hoor. Het is natuurlijk nog al een lange zit om al die ‘kermis-acts’ te bekijken.

Vaak kijk ik wel even naar de finale omdat ik dan toch altijd wel enigszins nieuwsgierig ben wie er wint en hoe Nederland het ervan brengt.

Als kind keek ik altijd vol spanning naar dit evenement uit. Toen hoefde Nederland zich ook nog niet te kwalificeren en deden we automatisch mee. Die puntentelling? Zenuwslopend…douce points Les Pays Bas! Yeah! Maar goed, door de jaren heen zijn er natuurlijk heel wat songfestivalnummers geweest. Van de meesten hoor je nooit wat weer, zelfs nadat ze hebben gewonnen, maar bepaalde nummers vind ik nog steeds erg goed.

Vandaag deel ik dan ook mijn top 5 van Songfestivalnummers! Herken jij ze nog?

Nicole: Ein bisschen Frieden (1982)

Johnny Logan: Hold me now (1987)

Lena: Satellite (2010)

Loreen: Euphoria (2012)

Mans Zelmerlöw: Heroes (2015)

Wat is jullie favoriete Songfestivalwinnaar?

7 comments

 1. Morgaine

  Gosh… Zou het niet weten, het eerste wat in mij opkwam was De Troubadour… en J’aime la Vie.

  Ik zit teveel in mijn netflix bubble met The Good Wife, dat ik het helemaal niet door had, ik hoorde het gisteren pas, whahaha

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   J’aime la vie… Sandra Kim! Ja, geweldig leuk liedje!

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Super leuk! Ik ben nooit heel groot fan geweest, maar vind het zeker leuk om te kijken. Ik ga ook proberen morgen live mee te kijken als het lukt vanuit hier. Vind Nederland dit jaar ook echt heel goed. Mijn favorieten weet ik niet, maar de eerste 3 van jouw lijstje vind ik ook heel leuk!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Echt een groot fan ben ik ook niet hoor maar als we gewoon thuis zijn, dan kijken we er meestal wel even naar.

   Beantwoorden

 3. Kim

  Heroes en Euphoria zijn inderdaad erg goed. Het is lastig om echt een favoriet lied tussen al die appels en peren te kiezen ;). Beide winnende liedjes van Johnny Logan vind ik erg goed. Take me to your heaven van Charlotte Nilson vind ik ook nog steeds erg leuk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   What another Year van Logan is inderdaad ook erg goed. Dat nummer van Nilson zegt me zo niks maar ga ik even googlen.

   Beantwoorden

 4. Yova

  Jammer verloren. 11 de plaatst staat Nederland.Portugal heeft gewonnen. Ik vond niks aan liedje van Portugal. Moet wel van houden. Leuk oude bekende liedje weer terug te kijken.Heel bekende!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.