Deze apps zijn voor mij onmisbaar tijdens vakanties

Met de zomervakantie in het vooruitzicht wil je natuurlijk goed voorbereid op reis kunnen. Daar horen wat mij betreft ook een aantal apps bij die ervoor zorgen dat je het maximale uit je trip kunt halen. Vroeger kocht ik voor elke bestemming een papieren reisgids, maar tegenwoordig ga ik niet meer zonder mijn iPhone SE op pad. Niet alleen maak ik hier heel wat foto’s mee tijdens mijn reizen, maar ook gebruik ik mijn iPhone SE regelmatig om even snel iets op te zoeken. Vooral in een stad vind ik het zelf erg fijn om te weten wat je echt gezien moet hebben.

Onderstaande apps check ik dan ook regelmatig tijdens onze vakanties.

 • TripAdvisor

Casa Felix Altea Spanje

Een overzichtelijke app die in het kort de bezienswaardigheden van je bestemming aangeeft, maar waar je ook de beste restaurants in Town kunt vinden zodat je in ieder geval verzekerd bent van lekker eten na een dagje rond slenteren. Dankzij Tripadvisor zijn we al een paar keer in ontzettende leuke restaurantjes beland, zoals bijvoorbeeld bij Casa Felix in Altea in Spanje.

 • Around Me

Deze app heb ik pas ontdekt, maar is echt een mooie aanvulling om net even wat anders te ontdekken dan de toeristische plekken. Zo laat deze app je de dichtstbijzijnde pinautomaat zien, maar ook welke leuke winkels zich in je directe omgeving bevinden. Echt een aanrader wat mij betreft voor zowel praktische zaken als het ontdekken van coole plekken.

 • Instagram

Niet alleen is Instagram natuurlijk het medium bij uitstek om je foto’s te plaatsen, maar ook zie ik regelmatig op die manier foto’s van plekken waar ik zelf dolgraag naar toe zou willen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zoeken op bepaalde hashtags. Op die manier heb ik al regelmatig plekken ontdekt die we anders ongetwijfeld zouden hebben gemist. Binnenkort gaan we op vakantie naar Duitsland en zal ik elke dag foto’s plaatsen van hetgeen we hebben gezien of hebben gedaan. Benieuwd naar onze avonturen? Hou dan mijn Instagram in de gaten!

 • Get Your Guide

Ook een app die ik pas sinds kort heb ontdekt, maar waar ik sindsdien zeer vaak op zit te kijken. Met deze app kun je namelijk heel gemakkelijk zien wat er in jouw buurt te doen is. Wil je naar een museum? Wil je een stad per fiets ontdekken, maar wel met een gids erbij? Of wil je ergens een lekkere wijnproeverij doen? Met deze app weet je direct waar je moet zijn.

 • Booking

Appartement Altea Costa Blanca
Booking

Misschien niet helemaal passend in dit rijtje, maar toch mag deze app niet ontbreken. Met deze app boek ik namelijk altijd onze hotels of appartement zoals dit appartement in Altea. Vooral ook handig als je ter plekke op zoek bent naar een leuke accommodatie.

 • Polarsteps

Hou jij er net als ik van om je reis vast te leggen? Dan is Polarsteps echt een app voor jou. Deze app legt automatisch je route en de plekken waar je bent geweest vast. Op deze manier krijg je direct een soort van routeverslag die je zelf nog kunt aanvullen met je foto’s. Ideaal om de achterblijvers mee te laten genieten van je reis!

Welke app is voor jou onmisbaar?

14 comments

 1. Laura

  Ik maak vooral veel foto’s die ik met insta deel. En een paar andere kende ik ook al. Polarsteps lijkt me ideaal.

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Polarsteps heb ik sinds onze trip naar krakau ook (voeg me gerust toe). Erg leuke app. De rest van je apps veelal niet. Ja bookin.com, daar boek ik ook altijd veel en Instagram, duh.
  Die andere ga ik echt eens bekijken. Merk namelijk dat we soms best leuke dingen missen als we ergens zijn.

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Als ik op vakantie ben gebruik ik geen een app, op vakantie heb ik mijn telefoon over mogelijk uit staan en ook geen instagram want ik wil nooit dat men weet dat ik weg ben. Mijn man heeft de app van Bookin ook en vind die ook erg makkelijk.

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  op vakantie laat ik mijn telefoon zoveel mogelijk dicht. Ik kijk soms wel op mijn laptop, om wat leuke plekjes te vinden

  Beantwoorden

 5. sophie

  Hier is vakantie een detox: geen apps, geen laptop, helemaal even helemaal weg van het hele internet gebeuren. Gewoon rustig genieten van de wonderlijke wereld rondom mij.

  Beantwoorden

 6. Lizzie

  Ik vind TripIt heel handig om alles bij elkaar te houden. Maps.me en n currency app vind ik ook altijd heel handig!

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Leuke apps. Werken ze ook off line?

  Beantwoorden

 8. Lizette

  Polarsteps gebruik ik nog steeds niet, ondanks alle positieve verhalen. De andere apps zijn voor mij ook onmisbaar. Zoals ook een vertaler en valuta wisselaar.

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Wat een handige tips! Ik kende er een hoop niet 🙂

  Beantwoorden

 10. Skyblog

  Leuke tips via APPS. Als ik hier komt dan is altijd mooie vakantie te zien. Benidorm zijn wij ook keertje geweest. Heel leuk. Ik denk zelf later ook wel naar toe gaan. Echt voor ons. Overal gaan neuzen. En heel gezellig. Maar ik gebruik heel weinig mobiel. Alleen naar broer en ferry. Meer ook niet. Wij hebben ook dan niemand meer. Triest te woorden.

  Beantwoorden

 11. joyce

  hey

  Ik probeer mijn gsm zoveel mogelijk uit te zetten tijdens mijn verlof
  verlof betekend voor mij echt wel rust.
  soms zet ik deze op voor fotos te trekken of kijk ik op mijn app van mijn harloop horloge of ik aan mijn stappen ben gekomen ?

  Beantwoorden

 12. Heidi

  Wat fijne apps zijn het.
  Ik ga zeker Around Me in mijn smartphone zetten. Deze vind ik wel super leuk om te hebben om te weten wat der zo in de buurt is om heen te gaan.

  Beantwoorden

 13. Nicole Orriëns

  Waar zouden we zijn in het moderne leven zonder apps! Ik vind ze ook echt superhandig!

  Beantwoorden

 14. Melanie Hoogvliet

  Wat een leuke app’s. De meeste kende ik nog niet dus super leuk om een paar nieuwe te ontdekken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.