reuzenrad Borgerswoldhoeve Veendam

Unieke beleving: dineren in het Reuzenrad in Veendam

Okay, dineren is misschien een wat te groot woord, maar het smaakte ons prima! Waar het ons vooral om ging, was de unieke beleving. Want zeg nu zelf, hoe vaak krijg je de kans om in een reuzenrad op 40 meter hoogte te eten? Ik zag het zo’n drie weken geleden voorbij komen op Facebook en wist direct dat we dit zouden gaan doen. Benieuwd  hoe we dit hebben ervaren? Ik vertel je alles over dit bijzonder uitje.

Borgerswoldhoeve in Veendam

Borgerswoldhoeve Veendam

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we hier slechts één keer eerder een kop koffie hebben gedronken. De locatie in Borgerswold is op zich perfect, maar toch komen we er nooit. Tot afgelopen vrijdag dus. De reden? Ze bieden een bijzonder snackarrangement aan, namelijk patat met snack naar keuze, flesje drinken en een softijsje na afloop en dat allemaal in een reuzenrad. Creatief bedacht vanwege het corona tijdperk.

Het reuzenrad staat nu natuurlijk stil vanwege het uitblijven van evenementen en op deze manier kan er nu alsnog gebruik van worden gemaakt. Ik word in ieder geval erg blij van zulke leuke initiatieven!

Hoe verliep onze diner date in het reuzenrad?

reuzenrad Borgerswold Veendam

reuzenrad Borgerswoldhoeve Veendam

Ik had online de boeking gemaakt en bij aankomst bij de Borgerswoldhoeve kregen we een bestelformulier waarop we moesten aangeven welke snack we wilden en wat voor drinken. Papiertje inleveren en dan wachten tot je naam wordt omgeroepen.

We hadden gereserveerd voor 19.30 uur, maar kregen al direct te horen dat we helaas even geduld moesten hebben omdat ze wat achter liepen op schema. Geen probleem, want nu konden we natuurlijk al mooi genieten van het uitzicht vanaf de grond.

Veendam

Even na 20.00 uur werden we opgeroepen en compleet met ons tasje met eten gingen we richting het reuzenrad waar we ons vervolgens in het bakje persten. Iets met lange benen van vriendlief. En ja, toen kon het feest beginnen! Eenmaal boven was het direct al genieten geblazen. Een mooi uitzicht op park Borgerswold waar het nog gezellig druk was op het strand. De waterskibaan was niet meer in gebruik, maar her en der waren nog een paar zwemmers in het water.

Niet alleen het uitzicht op Peerdewaske, zoals de plas wordt genoemd, maar ook het uitzicht op Veendam zelf was erg leuk om van bovenaf te zien. En ja, dan blijkt het best nog lastig om bepaalde dingen te herkennen! Het schijnt zelfs mogelijk te zijn om bij heel helder weer de Martinitoren in Groningen te kunnen zien, maar dat geluk zat er voor ons helaas niet in.

Een aanrader!

Wij vonden het in ieder geval een unieke ervaring om mee te maken en op die manier onze eigen woonplaats eens van bovenaf te kunnen zien. Het eten was prima verzorgd en alles gebeurde corona proof. Het ritje zou al met al een half uurtje duren, maar wij hadden geluk en zaten er zowat een uur in.

Dus woon je in de omgeving van Veendam, ga het dan zeker doen. Je krijgt er absoluut geen spijt van!

Handige informatie

 • online reserveren via de site van de Borgerswoldhoeve
 • keuze uit een snack- of bruncharrangement
 • kosten snackarrangement € 14,95 per persoon bestaande uit patat met mayo, snack naar keuze, frisdrank naar keuze en een softijsje inclusief 30 minuten in het reuzenrad

Zou jij zoiets doen in je eigen woonplaats?

11 comments

 1. Nicole Orriëns

  Nou, dit lijkt me zeker een unieke ervaring. Wat leuk zeg, om in een reuzenrad te eten. Dat is echt eens iets heel anders.

  Beantwoorden

 2. Amy

  Wat een bijzondere ervaring, lijkt me inderdaad heel gaaf om eens mee te maken. Hoewel ik stiekem wel wat hoogtevrees heb dus of ik echt zou durven? 😉

  Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  de laatste keer in een reuzenrad was in Brussel, 2 jaar geleden, ik vond dat ik mijn angst voor zo’n reuze rad moest overwinnen. Mislukt!

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Wat een leuk uitje. Zelf ben ik niet echt dol op het reuzenrad

  Beantwoorden

 5. rachel

  ik ben sowieso al gek op een reuzenrad en diner erin hebben ljkt mij helemaal fantastisch

  Beantwoorden

 6. Monique

  Wat super gaaf! Met recht een unieke beleving zeg.

  Beantwoorden

 7. Deborah

  Dat is super leuk! Ja zou ik zeker doen.
  Dit kan overigens in Scheveningen ook, waar wij pas achterkwamen toen we er weer uitstapten ?

  Beantwoorden

 8. Yova

  Wauw wat hebben jullie weer mooie dag gehad in grote reuzenrad. Mooie hoogte waren jullie gedaan. Pffff wat hoog. Mooie uitzichten. Ik ga niet zeker erin. Scheveningen hebben dit ook aan de pier. Wij zijn weer terug naar yova.Fijn weekend.

  Beantwoorden

 9. Quirina

  Denk inderdaad dat het wel een unieke ervaring is, alleen mij niet gezien! (Hoogte en Dieptevrees)

  Beantwoorden

 10. Heidi

  Wat moet het daar zalig zijn geweest. Echt super dat je zo iets hebt beleeft.

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Wat een geinige ervaring! Ik ben niet dol op het reuzenrad, iets met hoogtevrees. Maar zo hoog uitkijken over je omgeving moet vast magisch zijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.