Saarburg Rijnland-Patls

Next: Een weekje genieten in Rijnland-Palts

Ja, wij gaan er dus gewoon voor! Toch nog een weekje weg in juni, niet gedacht, wel gehoopt én uiteindelijk toch geboekt. Misschien verklaar jij ons voor gek, op vakantie in het corona-tijdperk, maar we hebben onze keuze goed overdacht. Nadat tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat vakanties vanaf 15 juni naar bepaalde landen weer mogelijk is, hebben we de knoop direct doorgehakt en geboekt. En jongens, het voelt ontzettend goed. Nog even weg, weliswaar met de nodige beperkingen, maar toch. Weg uit de dagelijkse sleur, weg uit de dagelijkse omgeving én gewoon even lekker genieten.

Rijnland-Palts is het dus geworden

Rijnland-Palts
©Pixabay

Eigenlijk was het de bedoeling om onze zomervakantie door te brengen in de bergen van Oostenrijk, maar in maart besloot ik al om onze vakantieplannen om te gooien. Dus drie weken vrij in september in plaats van juni en het weekje van september naar juni. Volgen jullie het nog?

Voor dat weekje hadden we nog geen bestemming op het oog, maar de kans was groot dat het de Ardennen zou worden. Of misschien toch nog een vliegvakantie. Dat laatste vinden we nu niet verantwoord, met zoveel mensen als sardientjes in een vliegtuig zitten plus het risico dat je niet gerepatrieerd wordt als de versoepeling wordt teruggedraaid. Het zou hoe dan ook een autovakantie worden, maar waar heen?

Uiteindelijk is het dus niet de Ardennen geworden, maar Duitsland. Simpelweg omdat we ook Duitsland een mooi land vinden en er nog genoeg te ontdekken valt. Onze keuze viel uiteindelijk op de regio RIjnland-Palts, voor ons relatief onbekend, omdat we tot nu toe vaak in de Moezel of in de Eiffel zijn gebleven. Rijnland-Palts ligt er een beetje tussen in en is voor ons ook redelijk dichtbij, namelijk zo’n 4, 5 uur rijden.

Wat willen we gaan doen in Rijnland-Palts?

Saarburg Rijnland-Patls
©Pixabay

We verblijven in een huisje op Landal Warsburg bij het pittoreske stadje Saarburg. Vanaf het park kun je met een kabelbaan naar het stadje en dat willen we zeker gaan doen, mits het weer het toelaat. Kabelbanen hebben sowieso een enorme aantrekkingskracht op ons. Onderweg genieten van het mooie uitzicht en dat alles op een relaxte manier.

Ook Saarburg zelf schijnt meer dan de moeite waard te zijn, het stadje wordt niet voor niks Klein Venetië genoemd met al zijn kanaaltjes. Er is zelfs een heuse waterval in het centrum, dus me dunkt dat we ons daar prima kunnen vermaken.

Saarschleife Rijnland-Palts
©Pixabay

Natuurlijk willen we ook graag op pad in de omgeving en lijkt bovenstaande ons ontzettend leuk om met eigen ogen te zien. Namelijk het uitzichtpunt bij de Saarschleife. Gelukkig weer open voor publiek, dus wat mij betreft een absolute must tijdens onze vakantie, maar ook hierbij speelt het weer natuurlijk wel een belangrijke rol. Verder vind je diverse kastelen en burchten in deze regio en zullen we vast wel eentje gaan bezoeken.

Voor de rest hebben we nog geen plannen, maar we zullen ons vast niet gaan vervelen en ongetwijfeld tijd tekort komen.

Vakantie met de nodige beperkingen

Natuurlijk moeten we ons in Duitsland ook houden aan bepaalde regels. Zo geldt ook daar de 1,5 meter afstand, maar in tegenstelling tot Nederland zijn in Duitsland mondkapjes verplicht in openbare gesloten ruimtes zoals musea, kastelen, restaurants bij binnenkomst en eventueel naar het toilet, tankstations e.d.

We hebben ze inmiddels gekocht en zullen er dan inderdaad aan moeten geloven. Persoonlijk vergelijk ik het dragen van mondkapjes in zekere zin met het rijden op winterbanden. Het is in mijn ogen een stukje schijnveiligheid want ook met winterbanden moet je je rijgedrag aanpassen én dat geldt wat mij betreft ook voor mondkapjes. Ook dan moet je niet denken dat je het virus niet kunt oplopen en zul je nog overal rekening mee moeten houden. Het zal hoe dan ook een iets andere vakantie worden dan normaal, maar we verheugen ons in ieder geval enorm op dit weekje!

Ben jij al in Rijnland-Palts geweest? Tips zijn welkom!

19 comments

 1. Deborah

  Prachtig en wat fijn dat jullie toch gaan. En je hoeft je niet te verdedigen in je blog hoor. Het is je goedrecht om te gaan. Ik wens je alvast veel plezier en lees graag je blog als je terug bent 🙂

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Ga vooral genieten.
  Zal even anders dan gewend worden. Maar we mogen weer, dat is het belangrijkste.
  Onze trip naar London in september ook even op de lange baan geschoven, want vliegen zie ik persoonlijk nog niet zitten. Wij gaan wel weer een weekje relaxen op onze camping. Die trouwens ook in de deelstaat Rijnland-Palts ligt.

  Trier kan ik persoonlijk erg aanraden om eens te bezoeken. Erg mooie stad met veel historie.

  Beantwoorden

 3. Lizzie

  Wat heerlijk!! Het ziet er prachtig uit, ik ben er niet geweest, maar zo te zien zullen julie je er vast wel gaan vermaken!

  Beantwoorden

 4. rachel

  wat heerlijk!! ben er zelf nooit geweest dus heb niet echt tips voor je 😉 wens je wel alvast heel veel plezier

  Beantwoorden

 5. Lodi

  Nog nooit geweest, dus geen tips. ik snap helemaal dat je er even tussen uit wil en wat zal het fijn zijn weer even in een andere omgeving te zijn.

  Beantwoorden

 6. Henk

  Er is daar zoveel tedoen, in de buurt van Gerolstein, heb je een leuk roofvogel/wolvenpark (Kasselburg), , bij Lissendorf en Gerolstein kun je eindeloos tochten maken door bossen en bergen/heuvels, en Cochem is altijd leuk om eens doorheen te struinen. En zo zijn er nog tig dingen te doen. Veel plezier!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor je tips Henk! Dat wolvenpark zagen we inmiddels ook ergens dus staat genoteerd.

   Beantwoorden

 7. Nienke

  Geniet er lekker van! Lijkt me heel spannend die kabelbaan ? Duitsland is een mooi land

  Beantwoorden

 8. Lizette

  Wat leuk dat je naar Duitsland gaat! We zijn net terug uit Friesland en het is zooo fijn er weer even uit te zijn geweest, ik had het enorm gemist. Ik ben lang geleden in die regio geweest en veel gewandeld. Geen concrete tips helaas. Veel plezier !

  Beantwoorden

 9. Skyblog

  Zo je gaat lekker weekje weg. Groot gelijk!! Geniet ervan in Duitsland. Gelukkig is niet zover. Daar is zeker moois om te zien. Vooral huizen vind ik daar prachtig om te zien. Veel plezier!!!

  Beantwoorden

 10. sophie de maeyer

  Goh, je foto’s maken dat ik meteen ook zin krijg om er een weekje tussenuit te gaan. Spijtig genoeg moet ik nog een paar weekjes wachten voor ik even een andere omgeving kan zien, maar ik zou zeggen: geniet ervan, lijkt me een hele mooie plek om eens te ontspannen

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Heerlijk hoor dat jullie er lekker eventjes uit gaan ondanks alles! Wij gaan kijken of we last minute nog in September gaan maar ik denk dat we gewoon lekker thuis blijven (Noa krijgt in onze vakantie z’n prikjes en kan daar na 10 dagen nog behoorlijk ziek van worden)

  Beantwoorden

 12. Lotte

  Wat leuk dat je nu volop plannen kan maken en uitzoeken wat jullie allemaal kunnen gaan doen of bezoeken. Ik kan daar altijd zo van genieten om allemaal leuke plekjes op te zoeken en mij in te lezen over de streek.

  Beantwoorden

 13. Anvanassche

  Het wordt dit jaar inderdaad reizen met beperking maar je hebt gelijk er toch op uit te trekken. Ikzelf ben ook aan het kijken om een paar dagen weg te gaan. Veel plezier!!!

  Beantwoorden

 14. Nicole Orriëns

  Fijn dat je er zo’n zin in hebt en al veel voorpret hebt! Ik wens je een hele fijne vakantie.

  Beantwoorden

 15. Tessa

  Leuk. Heel veel plezier al vast

  Beantwoorden

 16. Xiana

  Lijkt me wel een heel mooie bestemming! Ik ben daar specifiek nog niet naartoe geweest dus kan helaas geen tips geven. Het zal inderdaad wat aanpassen worden met de nieuwe maatregelen maar het zal zo’n deugd doen om er even tussen uit te zijn.

  Beantwoorden

 17. Gabrielle

  Ik ben er helaas nog niet geweest maar ik ben nu al benieuwd naar je verhalen. Het klinkt echt als een heerlijke regio. Veel plezier!

  Beantwoorden

 18. Gea

  Het ziet er zeker leuk uit. Ik ken dit plekje zelf niet

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.