Zadar Forum Dalmatië fotografie

5 Steden die ik voor een tweede keer wil bezoeken

Vorig jaar plaatste ik ook een lijstje met steden die ik voor een tweede keer zou willen bezoeken. Variërend van kleinere steden zoals Wismar in Duitsland tot een grotere stad als Edinburgh in Schotland. Ook dit lijstje wordt alsmaar groter, omdat er simpelweg zoveel mooie steden zijn waar ik tijdens een eerste bezoek lang niet alles heb kunnen zien of ontdekken. Dus vandaag in de herhaling, of beter gezegd, een update, met opnieuw vijf steden waar ik dolgraag naar terug zou willen gaan!

Dresden (Duitsland)

Zwinger Dresden

Frauenkirche Dresden Saksen

Al jaren stond deze stad op mijn lijstje en sinds vorig jaar september kan ik hem dan eindelijk afstrepen. Overtrof Dresden mijn verwachtingen? Absoluut! Een vrij compact centrum waardoor je al lopend alle highlights van de stad wel kunt ontdekken. Onze stadswandeling bracht ons onder meer langs Het Zwinger Paleis, maar ook natuurlijk naar de beroemde Frauenkirche. Toch was een dag te kort om alles te kunnen zien.

Vooral omdat we er op een dag waren waarop de meeste musea gesloten waren voor het publiek. Alleen dat is voor mij al voldoende reden om terug te gaan. Het Zwingerpaleis is tegenwoordig namelijk in gebruik als museum en ik zou daar maar al te graag een kijkje willen nemen, datzelfde geldt ook voor museum Grünes Gewölbe waar de grootste schatten van Europa staan opgesteld. Ongetwijfeld veel pracht en praal, maar zoiets heeft altijd wel een enorme aantrekkingskracht op mij. En ja, ook de relaxte sfeer in Dresden trekt mij enorm aan, een wereldstad, maar totaal niet dat massale wat je in sommige andere steden treft. Kortom, ik wil zeker nog eens terug!

Malaga (Spanje)

Malaga Costa del Sol

Vorig jaar maart zaten we een weekje aan de Costa del Sol en verkenden we met onze huurauto de prachtige omgeving van Nerja. Ook een middagje Malaga mocht natuurlijk niet ontbreken, maar uiteindelijk bleek een middag veel te kort te zijn om alles te kunnen zien.

Ook hier maakten we weer een stadswandeling waarbij we onder meer bij de haven met zijn mooie promenade en het historische centrum met als hoogtepunt het Alxazaba, het fort, keken. Toch hadden we te weinig tijd om deze fort van binnen te bekijken, dus moesten we het doen met het uitzicht vanaf de fort op het stadscentrum. Doordat onze tijd vrij beperkt was, hadden we helaas geen tijd om het Gibralfaro Kasteel te bezoeken. De wandeling naar boven schijnt vrij pittig te zijn, maar het uitzicht maakt volgens de verhalen alles goed. Dus dat betekent dat ik zeker nog eens terug wil!

Zadar (Kroatië)

Zadar Forum Dalmatië

Zadar zonsondergang Kroatië steden

Vorig jaar waren we voor het eerst in Kroatië en ik kan jullie nu wel al verklappen dat dat zeker niet voor het laatst is geweest. Wat een heerlijk land is dat, super vriendelijke mensen, prachtige natuur en stadjes waar je urenlang rond kunt dwalen. Zadar is bijvoorbeeld zo’n stad. Een heerlijk relaxte sfeer, maar ook een prachtig historisch centrum met gezellige pleinen, smalle steegjes en vele bezienswaardigheden zoals Het Romeinse Forum.

Ook onze wandeling door Het Bassin van Fossa was genieten, maar datzelfde gold helemaal voor de prachtigste zonsondergang die ik tot nu toe heb gezien. Niet eerder bezorgde een zonsondergang mij kippenvel, maar in Zadar overkwam mij dat wel. Een unieke beleving om mee te maken. Wat ik ook graag had willen meemaken, was de werking van de Zonnegroet van Zadar. Deze was helaas tijdens ons dagje in Zadar buiten gebruik, dus alleen daarvoor zou ik al terug willen!

Limburg an der Lahn (Duitsland)

Limburg an der Lahn steden

Elk jaar komen we wel een paar keer in Duitsland, soms voor een weekje vakantie, soms gewoon voor een dagje weg. Twee jaar geleden waren we in maart een weekje in Cochem, een hele mooie omgeving, maar we troffen het in die week helaas niet met het weer. Alleen op onze laatste dag liet het zonnetje zich nog een beetje zien. Zo kon het dus gebeuren dat we op de terugweg nog een stop maakten in Limburg an der Lahn.

En terwijl mijn vriend voor zijn werk op pad ging, ging ik in mijn uppie op ontdekking in dit pittoreske stadje. Gelukkig had ik mij enigszins voorbereid zodat ik in ieder geval de meeste bezienswaardigheden van dit stadje heb kunnen afvinken. Waarom ik graag terug wil? Ten eerste om samen met mijn vriend dit stadje te verkennen, maar ook omdat ik gewoon een zwak heb voor Duitse stadjes met van die prachtige schots en scheefstaande vakwerkhuizen!

Wenen (Oostenrijk)

Schloss Schonbrun highlights steden

Het is inmiddels een aantal jaartjes geleden, maar ons bezoek aan de stad van Keizerin Sissi heeft absoluut indruk gemaakt. Ook dit was een relatief kort bezoek, althans, we waren op doorreis vanuit Hongarije naar een andere regio in Oostenrijk en besloten om een nachtje Wenen te doen. Een goede keuze, maar uitgerekend die dag was het ontzettend warm, waardoor we een deel van de middag in een Weense koffiehuis hebben doorgebracht.

Ook bepaald geen straf natuurlijk, maar pas later was het ietwat afgekoeld om een wandeling door de stad te maken en ontdekten we genoeg mooie plekjes. Ook namen we onder meer een kijkje bij het buitenverblijf van Sissi, Schloss Schönbrunn. Doordat we op doorreis waren, hadden we helaas geen tijd om het Schloss van binnen te bekijken, maar alleen in de tuin waren we al een tijdje zoet! Wat mij ook erg leuk lijkt, is het bijwonen van een opera in Wenen. Niet dat ik normaal van dit muziekgenre ben, maar in zo’n klassieke stad lijkt me dat wel een beleving op zich.

Welke stad zou jij voor een tweede keer willen bezoeken?

13 comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik zou nog wel eens naar Londen willen. Verder ben ik niet vaak op vakantie geweest dus het worden voor mij vooral eerste keren : )

  Beantwoorden

 2. lodi

  Net als Nicole wil ik zeker nog eens naar Londen en ook Berlijn wil ik zeker nog eens bezoeken. Ik vind het sowieso nooit verkeerd ergens nog eens heen te gaan, je ziet dan weer hele andere plekken.

  Beantwoorden

 3. An

  Rome! Ik kon er maar niet genoeg van krijgen. Het is echt een geweldige stad.

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  Ik wil dolgraag nog een keer terug naar Copenhagen en Stockholm en Berlijn !
  In praag en malaga ben ik 4 dagen geweest, dat is echt genoeg om steden van deze omvang te leren kennen !

  Beantwoorden

 5. KoolFamily

  Wij zijn pas voor een tweede keer naar Venetië geweest.

  Beantwoorden

 6. Marjolein

  Zou nog heel graag een keertje terug willen naar Edinburgh! ?

  Beantwoorden

 7. Frederique

  Wenen staat ook bij mij op het lijstje. Wij waren er 10 dagen en toch hebben we niet alles kunnen afstralen. Ik wil sowieso terug om het Albertina te bezoeken!

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Wat een mooie steden allemaal, ben bij geen van allen ooit geweest.

  Beantwoorden

 9. Anette

  Ik zou nog een keertje terug willen naar Boedapest want daar valt nog vanalles te beleven en ook Madrid wil ik verder ontdekken.
  Berlijn in de lente ipv november met regen staat ook nog op ons lijstje:-)
  En net als jij vinden wij Zadar ook een heerlijke stad, zou ik ook zo terug gaan ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Boedapest wil ik ook nog naar terug en ja, Berlijn blijft altijd leuk en valt genoeg te ontdekken. Madrid staat nog op ons lijstje, maar dit jaar eerst Alicante!

   Beantwoorden

 10. Skyblog

  Limburg en Duitsland en verschillende plekken in Spanje geweest. Oostenrijk Kroatië zijn wij nooit geweest. Het is zeker prachtig om te zien. Mooie vooruitzichten heb je daar staan. Je zult heel veel plezier hebben. Echt hele mooie foto’s om te zien. Ibiza en Mallorca zijn ook geweest.Oja België ook.

  Beantwoorden

 11. Alexandra

  Ik zou zo mee willen, prachtige steden, kun je gewoon blijven terugkomen en nee hoor, ik heb ze nog niet allemaal gezien.

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  Ik ben nog in geen een van deze plaatsen geweest. Ik zou zelf heel graag terug willen naar agios sostis op Zakynthos een heel klein gemoedelijk plaatsje.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.