Malaga Costa del Sol

Een middag in de toffe stad Malaga

Begin maart verbleven we een weekje aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. We landden op Malaga en waren vast  besloten om tijdens ons weekje ook tijd in te ruimen voor Malaga. In de praktijk kwam dit echter neer op slechts een middag, inderdaad, veel te kort om alles te kunnen zien en te ontdekken, maar genoeg om te zien dat Malaga een hele toffe relaxte stad is. Dus mocht je binnenkort naar de Costa del Sol gaan, neem dan de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Vandaag kun je hier alvast een voorproefje krijgen van wat wij zoal hebben gezien!

– De moderne haven van Malaga

Haven Malaga Coste del Sol Spanje

Centre Pompidou Malaga Coste del Sol Spanje

Na een tijdje rondgereden te hebben op zoek naar een parkeergarage, kwamen we uiteindelijk terecht bij de parkeergarage in de haven. Vanuit daar is het amper een kwartiertje lopen naar het historische centrum van de stad, maar vergeet onderweg niet om alvast te genieten van al het moois dat de haven te bieden heeft. Je vindt hier meerdere barretjes en restaurantjes langs de brede boulevard, maar ook de haven zelf met haar schepen is een kijkje meer dan waard. Een andere blikvanger is de dependance van het Parijse Centre Pompidou, een kleurrijke kubus waar continu tentoonstellingen zijn van moderne kunst.

Voor ons was het de eerste kennismaking met Malaga waardoor we er direct van overtuigd waren dat het een veelzijdige stad is en dat werd later in het centrum inderdaad dubbel en dwars bevestigd.

– De kathedraal

kathedraal Malaga Coste del Sol Spanje

Malaga Coste del Sol Spanje

Eenmaal uit de haven volgen we de bordjes richting het historische hart van Malaga. Aangezien we slechts een paar uur de tijd hebben, besluiten we om voor een stadswandeling te gaan zodat we op die manier langs alle hightlights van de stad komen. Onze eerste stap voert ons dan ook richting de Kathedraal, een imposant bouwwerk wat absoluut een lust voor het oog is. Op het plein, Plaza del Obispo, kijken we onze ogen dan ook uit. De terrasjes op dit plein nodigen dan ook absoluut uit tot een stop, maar toch besluiten we om dat niet te doen. We willen natuurlijk vooral meer zien en ontdekken!

– Het Alcazaba, het Moorse fort

Alcazaba Malaga Coste del Sol Spanje

Nadat we de Kathedraal van verschillende hoeken hebben bewonderd, vervolgen we onze stadswandeling richting een andere highlight van Malaga, namelijk Het Alcazaba, het Moorse fort. Niet alleen het fort zelf is imposant om te zien, ook het Romeinse theater met haar opgravingen is fascinerend om te zien. Helaas hebben we geen tijd om het fort van binnen te bezichtigen, dus genieten we van de buitenkant tot we opeens een bordje zien met de melding van uitkijktoren en dat trekt natuurlijk onze aandacht.

Malaga Costa del Sol

Nadat we een paar trappen hebben bedwongen, worden we inderdaad beloond met een mooi uitzicht op het theater onder ons en over een deel van Malaga. Prachtig om te zien hoe compact zo’n stad dan is.

– Slenteren door het historische centrum

Plaza de la Constitution Malaga Spanje

Malaga Coste del Sol Spanje

Calle Larios Malaga Coste del Sol

Wat opvalt zijn natuurlijk niet alleen de vele terrasjes, maar ook de vele pleinen die Malaga heeft. Wat mij betreft is Plaza de la Constitución één van de mooiste pleinen van de stad. Omringd door mooie panden, terrasjes én een fontein, alle ingrediënten dus om heerlijk te genieten van de stad en het mooie weer. Ook wij strijken hier even neer alvorens we verder slenteren richting de duurste winkelstraat van Malaga, namelijk Calle Larios. Hier vind je alle dure merken en kan het dus een aanslag voor je portemonnee betekenen, maar wij houden het vooral bij etalages kijken.

Malaga Costa del Sol

street art Malaga Spanje

Wat verder opvalt in het centrum zijn de vele muurtekeningen, oftewel street art. De één nog kleurrijker dan de andere en daardoor bedenk ik mij dat we ook echt een uitstapje moeten maken naar de kunstenaarswijk Soho. Nadat we dit eindelijk hebben gevonden, lopen we blijkbaar niet helemaal in de juiste richting want uiteindelijk spot ik niet gek veel street art terwijl dat er volgens het internet wel moet zijn.

markthal Malaga Spanje

Uiteindelijk staat er nog één highligt op mijn lijstje, namelijk de markthal, oftewel Mercado Central Atarazanas. Deze was helaas al dicht toen wij er kwamen, maar ook het pand zelf met het enorme glas in lood decoratie is prachtig om te zien. Inmiddels zijn we wel toe aan een kleine versnapering en we besluiten dan ook om een zijstraatje in te duiken en bij een lokaal tentje neer te ploffen op het terras. Onder het genot van een heerlijke glas verse jus d’orange en een schaal churros maken we de balans op en komen we tot de conclusie dat een middag in Malaga gewoon te kort is.

Malaga, tot ziens!

Malaga Costa del Sol Spanje

Nadat we bij Victoria paella hebben gegeten, besluiten we dat het tijd wordt om terug te rijden naar Nerja, al met al een rit van een uurtje. Voor nu betekent het een afscheid van Malaga, maar wel met de belofte dat we terug zullen komen, want natuurlijk willen we dolgraag Het Alcazaba van binnen bekijken of wat te denken van het Picasso museum of de markthal om ons te vergapen aan al die lekkere groente, fruit en vis? En dan hebben we het nog niet eens over de vele mooie stranden van Malaga of het Castillo de Gibralfaro. Kortom, Malaga is zo’n stad waar ik zeker weten nog een keertje naar toe wil!

Ben jij al eens in Malaga geweest?

 

33 comments

 1. Lizzie

  Wat n geweldige stad he! Ik heb stage gelopen in Malaga, was er bijna 8 maanden. Zo van genoten!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is nog eens een leuke stage plek!

   Beantwoorden

 2. lodi

  Wat een prachtige foto’s, ik ben hier jaren geleden geweest maar weet eigenlijk alleen nog date erg heet was en we hierdoor weinig deden en zagen. We waren hier in juni, maart is zeker een veel beter idee!

  Beantwoorden

 3. Skincarebynaomi

  Malaga is echt een heerlije stad. Love it!

  Beantwoorden

 4. Mandy

  Oh wauw! Ziet er prachtig uit, wil er zelf ook nog eens heen. Hoor er altijd positieve dingen over. En de foto’s die ik zie, zien er ook altijd goed uit. Toch maar op het lijstje zetten dus 🙂

  Beantwoorden

 5. Sandra

  Ik ben er nog nooit echt geweest. Toen ik kind was, wel geland met het vliegtuig, maar dan onmiddellijk de taxi in richting vakantiebestemming

  Beantwoorden

 6. Melissa

  De muurtekeningrn vind ik echt zo mooi en kleurrijk altijd. Vraag altijd af of ook verhaal achter zit

  Beantwoorden

 7. Tania

  Dat ziet er zo’n leuke stad uit. Staat ook nog op mijn lijstje

  Beantwoorden

 8. Frederique

  Ik ben er helaas nooit geweest, heb er veel goeds over gehoord. Leuk dat jullie zoveel kunst zagen, daar houd ik zelf erg van. Ik volg ook de kunstenaar van dat kunstwerk waar jij een foto van hebt genomen (met dat kubistisch-achtige gezicht) op Instagram.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh leuk, hoe heet die kunstenaar?

   Beantwoorden

 9. Anette

  Jazeker! Een paar dagen en op zich vonden wij het een leuke stad maar deze hebben we anders beleefd dan jullie. Wat in ons geval zal hebben meegespeeld is het feit dat we daarvoor een paar dagen in Sevilla waren geweest en dan valt Malaga een beetje tegen kwa cultuur. Maar zeker een fijn strand, mooie kerk inderdaad en het Alcazaba was ook mooi.
  Fijn dat het jullie zo goed beviel en dat je een keertje terug wil ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja zeker, willen we terug, we moeten gewoon nog naar Sevilla en Ronda!

   Beantwoorden

 10. Yova

  Wat een geweldig stad om te zien in Malga’s. Prachtig. Gebouwen is daar echt schitterend om te zien. Ik mist wel vakantie. Mooie foto’s heb je van gemaakt. Wat hebben daar mooie kleuren. Puur genieten!!

  Beantwoorden

  1. Yova

   Oja… zelf zijn wij daar nooit geweest.

   Beantwoorden

 11. Maaike | Travelbliss

  Malaga is geweldig. Toevallig ben ik er in januari nog geweest en heerlijk genoten van de stad, de sfeer en het overheerlijke eten. Love it!

  Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns

  Ik vind die flat met al die kleurtjes zo mooi. Zijn dat nou balkons?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Niet echt, het zijn gewoon kamers waar ze de ramen van open hebben gezet

   Beantwoorden

 13. Nicole Orriëns

  Ik vind die flat met al die kleurtjes zo mooi. Zijn dat nou balkons?

  Beantwoorden

 14. Fifty Something

  Ook al geweest, maar is mij te druk. Liever wat verder van alle toerisme.

  Beantwoorden

 15. Maaikw

  Ahhh hoe mooi al die huisjes en dat street art. Ik wil ook echt een keer naar Malaga!

  Beantwoorden

 16. Jouvence.nl

  Mooie foto’s! Ik ben er nog nooit geweest, maar Malaga staat wel op mijn lijstje.

  Beantwoorden

 17. Saskia

  Ben er nog nooit geweest maar het komt, mede door jouw foto’s, over als een prachtige mooie stas. Ik ga het onthouden voor als ik in de buurt bent

  Beantwoorden

 18. Stefaan De Winter

  Ik hoor meer en meer leuke dingen over Malaga! Ik ga er is proberen een citytrip van te maken!

  Beantwoorden

 19. Kristof

  Tof! Van Malaga heb ik ook al veel goede dingen gehoord. Als je wat uitkijkt voor tickets is het nog niet te duur om naar daar te vliegen.

  Beantwoorden

 20. Marieke

  Ik ben nog nooit in Malaga geweest, maar aan de foto’s te zien, zou ik er zo heen willen.

  Beantwoorden

 21. Rory

  Ja! Maar alleen als aanvlieghaven volgens mij. We hebben een prachtige rondreis in Andalusië gemaakt (alweer flink wat jaren geleden), een fly and drive. Fantastisch. Maar heel eerlijk moet ik bekennen dat we Malaga niet zijn in geweest. Dat kwam vermoedelijk door het drukke programma (en omdat onze koffers zoek waren geraakt bij / door Iberia). Niet handig met een rondreis. Destijds nam ik nog niet een klein pakketje mee als handbagage. Dus we hadden geen extra onderbroek niets (en we kwamen op zondag aan. Destijds was alles volgens mij nog dicht op zondag)…

  Beantwoorden

 22. Miryam

  Nog nooit geweest maar het ziet er prachtig uit! Wel vaker in Spanje geweest, dus deze moet op ons lijstje. Goeie tip dus om er ruim voldoende tijd voor uit te trekken?

  Beantwoorden

 23. Neeltje

  Wauw wat gaaf! Ik ben er nog nooit geweest. Naja, 1 keer een tussenlanding van een uur en daarna weer door haha. Dus alleen het vliegveld gezien ?

  Beantwoorden

 24. Janet

  Wat mooi zeg! Ik krijg gelijk zo’n vakantiegevoel als ik naar je foto’s kijk.. heerlijk!

  Beantwoorden

 25. ingrid

  wat super gaaf zeg. ben hier nog nooit geweest maar ziet er geweldig uit

  Beantwoorden

 26. Cynthia

  Ik ben nog nooit in Malaga geweest, maar de foto’s zien er erg gaaf uit. Vooral ook de kathedraal!

  Beantwoorden

 27. Quirina

  Ben er nog nooit geweest, maar sta wel op de planning om daar een keer heen te gaan.

  Beantwoorden

 28. Alexandra

  Prachtig. Ik houd van Spanje en vooral andalusie. Een volgende keer richting Sevilla, Arcos de la frontera, Conil de la frontera, etc?Richting Portugal, ook ideaal om een auto te hebben en van wit dorpje naar wit dorpje te rijden. Ik ga zeker nog een keer terug. Kan het je aanraden?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.