tulpenveld 't Waar Groningen

Het is Lente! Dit wil ik zeker gaan doen!

De lente is officieel begonnen en dat betekent hopelijk heel veel zon, lekkere temperaturen én dus vooral lekker buiten zijn! Natuurlijk mag ik niet klagen na ons weekje zon aan de Costa del Sol, maar toch. Alles is gewoon een stuk leuker als de zon schijnt, ja toch? Maar goed lente dus en dat betekent ook dat ik merk dat ik weer meer zin heb om dingen te doen, om gewoon weer lekker de natuur in te trekken en te genieten van al het moois dat de lente te bieden heeft. Wat mijn plannen zijn voor deze lente? Dat deel ik nu met je!

Veel wandelen

De Heemtuin Muntendam natuurgebied wandelen

Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd een stuk te gaan wandelen. Het liefst met mijn camera in de aanslag om al het moois ook vast te kunnen leggen wat ik onderweg ontdek. Natuurlijk loop ik regelmatig een rondje door mijn woonplaats, maar daarnaast wil ik ook zeker in de weekenden of op mijn parttime dagen aan de wandel. Om het nog leuker te maken, kocht ik onlangs via De Leukste Deal twee vouchers voor wandel- en luncharrangementen in de provincie Groningen. Altijd leuk om op die manier een nieuw wandelgebied te ontdekken en dat dan te combineren met een heerlijke lunch.

Een fotoboek maken van ons weekje Costa del Sol

Frigiliana Costa del Sol

Standaard maak ik van elke vakantie een fotoboek, ook van de Costa del Sol ga ik dat doen. Vraag is alleen wanneer, want natuurlijk ben ik liever buiten in de natuur dan dat ik uren achter de pc zit met mooi weer. Echt een klusje dus om ’s avonds te doen of op een regenachtige dag.

Klussen in ons vakantiehuisje

Sinds augustus vorig jaar zijn we de trotse eigenaars van een heus vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Okay, het is niet groot en technisch gezien zitten we aan een zijkanaal van het meer, maar er moet nog wel het nodige gebeuren, willen we er straks lekker van kunnen gaan genieten. Zo weten we nog steeds niet goed wat we met het dak moeten gaan doen, compleet vervangen of herstellen waar nodig. Verder willen we alles wat geel is azuurblauw gaan verven en moet ook het terras wat worden verlaagd. Tenslotte moeten we ook nog wat dingen kopen voor binnen, kortom, we zullen ons niet vervelen!

Meer hierover weten? Check dan dit artikel!

De lente fotograferen

tulpenveld 't Waar Groningen

Naast Project Nederland, Gezonder Leven en Vakantiehuis deelde ik begin dit jaar nog een project met jullie. Namelijk Project Fotografie. Tot nu toe heb ik wel de nodige foto’s gemaakt, maar om nu te zeggen dat ik echt aan Project Fotografie heb gewerkt, dat niet. Hoe ik dit dan wel vorm wil geven? Nou, door onder meer een serie foto’s te maken om de lente in beeld te brengen. ik denk daarbij vooral aan het fotograferen van bloesem, narcissen, maar ook aan tulpenvelden. Ik maakte al eens een serie foto’s van de herfst in vesting Bourtange, misschien leuk om nu de lente in Bourtange vast te leggen.

Op zoek naar een mooie zonnebril

Meestal koop ik gewoon zo’n zonnebril bij een drogist. Niks mis mee hoor, maar dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op iets anders. Ik heb al een paar mooie exemplaren van zowel Calvin Klein als Ray Ban voorbij zien komen, maar qua prijsklasse is dat natuurlijk wel van een ander niveau dan mijn zonnebril van de drogist. Dus de vraag is of ik op zoek ga naar een leuk alternatief of mijzelf eens een leuk cadeau zal gaan geven.

Wat zijn jouw plannen voor deze lente?

 

16 comments

 1. Yova

  Je bent wel plan om te doen. Vakantie gaan lijkt mij heerlijk. Vakantiehuisje op te knappen. Lente foto maken. Daar zijn wij ook mee bezig. Wij hebben zoveel blogjes klaar liggen. Wij doen even rustig doen. Zonnebril moet wel lekker zitten. Succes met vakantiehuisje opknappen.

  Beantwoorden

 2. lodi

  Hier vooral genieten van het mooie weer ( hopelijk) en ook veel fotograferen en buiten tekenen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie huisje zal worden, ik vond de eerste foto’s al erg leuk om te zien.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik ben ook een fan van wandelen dus dat voornemen snap ik heel goed. Ik moest natuurlijk ook even je vakantiehuisje zien. Erg leuk!

  Beantwoorden

 4. Henk

  Voor wat betreft je project om de lente te fotograferen heb je nog alle tijd; lente is pas 4 dagen oud. Ben benieuwd naar de foto’s!

  Beantwoorden

 5. Shirley

  Succes met je zoektocht naar een mooie zonnebril. Al zeg ik: je mag jezelf best een keer verwennen. Ik heb laatst een nieuwe zonnebril uitgezocht. Op sterkte heb je helaas nooit keuze uit alle zonnebrillen, maar ik krijg wel wat geld terug van de verzekering, haha. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van jullie vakantiehuisje. Succes met alle projecten!

  Beantwoorden

 6. Melissa

  Jaaa mooie lente plaatjes maken. En zonnebril moet ik ook nog zeker scoren.

  Beantwoorden

 7. Beau Bewust

  Heerlijk lijstje. Kan ik mij helemaal in vinden. Kom maar op met die mooie dagen 🙂

  Beantwoorden

 8. Skincarebynaomi

  Een lekker lenteplanning. Veel wandelen en mijn fotoboek afmaken van de zomervakantie staat bij mij ook op de planning! Ik hou echt van de lente, dan wordt ik gelijk veel vrolijker en ben ik elke dag buiten.

  Beantwoorden

 9. Janet

  Wat een heerlijk vooruitzicht. Ik kan ook niet wachten op het lekkere lenteweer om er lekker op uit te trekken. Genieten.

  Beantwoorden

 10. Anette

  Ja, de lente… ! Kom maar door met die zon want ik mis ‘m ontzettend:-)
  Toevallig ben ik gisteravond begonnen aan het fotoboek van Mexico en als je die palmbomen, het heldere water en lekkere eten weer voorbij ziet komen dan wil ik maar eens ding en dat is terug! ?
  Jullie vakantiehuisje moeten we binnenkort maar eens live komen bewonderen want je omschrijving en natuurlijk de omgeving nodigt wel uit om te ontdekken, maar dan moet de lente wel doorzetten:-)
  Ben benieuwd naar je blog over jullie volgende bestemming ?
  Groetjes uit een bewolkt Brabant

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die komt waarschijnlijk vrijdag!

   Beantwoorden

 11. Saskia

  Ik wil ook zeker nog een goede zonnebril hebben deze lente/zomer. En wandelen hoop ik, als mijn energie het toelaat ook wat vaker te doen. Ik wil graag over 2 weken beginnen met zwemmen, om lekker in beweging te blijven.

  Beantwoorden

 12. Stefaan De Winter

  Wat lijkt het me leuk een vakantiehuisje te bezitten! het hoeft niet groot of luxueus te zijn. gewoon het gevoel te hebben van effe kunnen ontsnappen aan de drukte en de sleur moet zalig zijn!

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Mijn eerste streven: mijn opleiding afmaken zodat weer tijd heb voor allerlei andere dingen. Mijn blog staat zelfs op een laag pitje.
  En binnenkort weer voor het eerst richting camping! 😀 Kijken hoe het na de winter erbij ligt. Even lekker luchten en poetsen en meteen een weekendje genieten van onze mini-toko.

  Beantwoorden

 14. Quirina

  Mijn plannen voor de lente is: inspiratie voor de verbouwing op doen, veel met mijn camera op pad gaan, een jaartje ouder worden en hopen op een prachtige lente.

  Beantwoorden

 15. Marcella

  Ik wil ook lekker veel wandelen, maar ook gaan fietsen. Wegens gezondsheidsproblemen is jet nu een tijdje geleden dat ik op mijn racefiets door de provincies ben gereden en dat ik weer graag gaan doen. Waarschijnlijk morgen een eerste ritje!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.