vakantiehuis

Project Vakantiehuis: Het hoe, wat & waarom

Begin dit jaar kon je al lezen met welke vier projecten ik dit jaar aan de slag ga. Eén van deze projecten is het Project Vakantiehuisje, oftewel het opknappen van het vakantiehuisje waar we sinds afgelopen augustus de trotse eigenaars van zijn geworden. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is er natuurlijk al het nodige gebeurd. Maar vandaag neem ik jullie eerst mee terug naar hoe het allemaal is begonnen. Waarom hebben we überhaupt een vakantiehuisje gekocht én waarom juist dit vakantiehuisje?

Waarom een vakantiehuisje?

vakantiehuisje

Heel eerlijk? We waren hier totaal niet bewust mee bezig, nee, echt niet. Wel speelde het al langere tijd op de achtergrond om een stacaravan te kopen. Gewoon een simpele stacaravan waar we in de weekenden naar toe konden gaan. Toch kwam het er steeds niet van, omdat we ons ook serieus afvroegen of het in de praktijk wel echt iets voor ons zou zijn. Tenslotte zijn we vaak genoeg weg, maar op de één of andere manier bleef het in onze achterhoofden sudderen tot het afgelopen zomer opnieuw ging borrelen.

De zomer van 2018 was namelijk een hele mooie zomer, misschien iets wat jij, net als ik, op dit moment alweer bent vergeten, maar toch. Het was zonnig, het was warm en dat voor de verandering langer dan twee weken. Kortom, de zomer van 2018 was een zomer om lekker buiten te zitten, om ’s avonds na een drukke werkdag met een lekkere koude Radler de dag nog even door te nemen. Maar dit gebeurde niet bij ons. Oh ja, de zon scheen hier wel hoor, maar onze woonsituatie leent zich er gewoon niet zo voor. Natuurlijk, klinkt dat heel vaag, dat begrijp ik ook wel. Maar ik zal een poging doen om het uit te leggen.

We wonen namelijk boven de winkel en hoewel we wel buiten kunnen zitten, is er bepaald geen sprake van een tuin. Het is betegeld, er staan volop spullen en naast ons is een appartementencomplex dus echt relax buiten zitten, is er niet bij. Althans, ik zit er niet graag, dus alleen bij hoge uitzondering zet ik mijn stoeltje buiten neer.

Dus zochten we naar een oplossing

Wandelroute Leinwijk Kropswolde wandelen herfst

Verhuizen is geen optie, een tuin aanleggen is mogelijk, maar geeft mij in ieder geval nog niet het gevoel dat ik lekker relax buiten kan zitten. Dus kwam het onderwerp stacaravan weer bovendrijven. We waren er al vrij snel over eens in welke regio we dan op zoek zouden gaan. Niet te ver van huis, maar wel in een mooie natuurrijke omgeving. De keuze viel daarbij al vrij snel op Zuidlaren, een dorp in Drenthe, grenzend aan de provincie Groningen. Een omgeving die ons allebei aantrekt, mooi groen met natuurlijk het Zuidlaardermeer wat voor het nodige vertier zorgt.

We bezochten meerdere campings in en rondom Zuidlaren, maar nergens viel de complete puzzel op zijn plek tot dat we op de laatste camping op ons lijstje kwamen. Op zoek naar te koop staande caravans viel ineens ons oog op dit schattige vakantiehuisje, compleet verstopt in het groen en met slechts een minuscule papiertje dat het te koop stond. We mailden voor meer informatie, vielen vervolgens om van verbazing en maakten een afspraak voor een bezichtiging. En zo werden we ineens op een zonnige donderdagmiddag in een tijdsbestek van slechts een half uurtje eigenaren van een vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer.

Waarom juist dit vakantiehuisje?

vakantiehuisje

vakantiehuisje

Natuurlijk zijn we niet blind en zien we heus wel dat er het één en ander moet gebeuren. Van buiten lijkt het allemaal super, maar van binnen moesten we wel even slikken. De vorige eigenaar was namelijk een man van in de tachtig die er de laatste jaren niet veel meer aan had gedaan. Dus het was muf, het was smerig en het stond vol met oude meuk. Maar jongens, die plek! Vol in het groen, rondom zon, veel privacy, vlakbij het meer en dicht bij een mooi natuurgebied. Kortom, helemaal ons ding!

We mogen er helaas niet het hele jaar door verblijven, maar dat betekent dus niet dat we er in de tussentijd geen dingen kunnen doen. Iedere keer als we er zijn, voelt het goed en krijgen we alleen maar meer zin in april, want dan begint namelijk het nieuwe campingseizoen en dan mogen we er ook echt verblijven. Zo ver zijn we nog niet hoor, daarvoor moeten we nog wel het nodige doen, maar gewoon de wetenschap dat we straks een plek hebben waar we bij mooi weer naar toe kunnen gaan, op nog geen twintig minuten van huis, in een omgeving waar we gek op zijn, dat alleen al doet ons aftellen naar april.

De komende tijd zal ik regelmatig een update plaatsen van dit project, maar mocht je nu al vragen hebben, stel ze dan gerust!

Op welke plek zou jij wel een vakantiehuis willen hebben?

15 comments

 1. Saskia

  Ik vind het zo super leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die dit kneuterige gedoe zo heerlijk vind. Ik tel nu ook al af naar de dagen dat het wat warmer is. Ik zou zelfs mogen overwinteren waar wij liggen, maar ik wil echt met temperaturen rond het vries punt in een houten hokje zitten 🙂 want meer is het eigenlijk niet. hihihi. Maar toch. Ik geniet daar volop van de hele simpele dingen, het niets doen, beetje in de tuin klooien, water halen bij het water punt (ik heb geen stromend water) , hapje maken voor op de bbq. Heerlijk. Hopelijk ga jij net zo genieten als alles een beetje klaar is!

  Beantwoorden

 2. Laura

  Ah, zo heerlijk dat je een soort van Eigen toevluchtsoord hebt! Het heeft alvast heel veel potentieel hé! Ben benieuwd wat jullie er van gaan maken!

  Beantwoorden

 3. lodi

  Super gaaf en heerlijk dat je er juist zoveel aan op kan knappen, dan kan je het helemaal naar eigen idee maken. Ik ben meer van het rondtrekken, ken mensen met een vakantiehuisje hoor, maar die gaan hier toch vaak heen en ik ga liever elke keer ergens anders heen. Al lijkt me dit heerlijk, wanneer je zoals jij aangeeft, geen tuin en zo hebt, dan is dit in de weekenden natuurlijk heerlijk.

  Beantwoorden

 4. henk

  klinkt als een once in a lifetime kans! Goed dat je het hebt doorgezet. Ideaal als je in je huis niet de rust weet te vinden die je nodig hebt.!

  Beantwoorden

 5. Laura

  Wat leuk! Heel veel.plezier gewenst!

  Beantwoorden

 6. Mandy

  Aah wat gaaf! Ik vindt het een heel mooi huisje en de omgeving is prachtig, ik ben in de zomer ook vaak rondom het zuidlaardermeer te vinden, ik woon namelijk in Hoogezand, heel dichtbij!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk joh! Wij wonen zelf in Veendam dus zijn er ook geregeld te vinden

   Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Ik ben het liefst thuis, maar heb het geluk dat ik in het buitengebied woon. Dus ik heb het hier prima. Ik vind jouw huisje er heel leuk uitzien!

  Beantwoorden

 8. Britt - DailyDazzle.nl

  Als ik een vakantiehuis zou kopen, zou dat niet in Nederland zijn. Het liefst in Spanje of Italië, maar dat blijft voorlopig nog gewoon een droom, haha! Maar wat een tof vakantiehuisje! Daar valt zeker wat van te maken.

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.

  Ik hoef niet echt een vakantiehuisje, want grote tuin en veranda dus goed toeven hier.
  Ik hoop dat jullie er heel veel plezier van gaan hebben.

  Beantwoorden

 10. Villasappho

  Wat een leuk project! En wat een schattig huisje ik wens jullie een mooie zomer toe. Mijn huisje zou op het strand staan op Hoek van Holland.

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Super tof hoor, zo’n eigen vakantiehuisje<3
  Succes met het opknappen, ben erg benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden.

  Beantwoorden

 12. MC Kleuver

  Het lijkt mij superleuk om een plek te hebben waar je kunt verblijven. Even ergens anders dan thuis zijn lijkt mij heerlijk. Veel succes met opknappen. Ik lees graag meer!

  Beantwoorden

 13. corrina

  Super leuk, onze droom is nog altijd een huisje op tenerife

  Beantwoorden

 14. Helena

  Ziet er geweldig uit!! Wens jullie heel veel mooie dagen toe en succes met het opknapproject!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.