Tierpark Nordhorn Duitsland

Tip: Bezoek eens de dierentuin in Nordhorn

Een bezoek aan een dierentuin is zowel voor kinderen als ook voor volwassenen een leuk uitje, maar vaak ook een dure aangelegenheid. Voor een bezoek aan een Nederlandse dierentuin tel je al snel zonder korting meer dan twintig euro neer. Natuurlijk krijg je dan een hoop te zien, maar dan nog is het een hoop geld wat niet voor iedereen is weggelegd. Een leuk alternatief is dan een kleinschalige dierentuin bij onze oosterburen.

Afgelopen november waren we een weekendje in Bad Bentheim, een klein dorpje met een prachtig kasteel vlak over de grens met Enschede. Vanuit daar is het nog geen kwartiertje rijden naar Nordhorn waar je je niet alleen prima kunt vermaken in het centrum, maar waar je ook zeker eens de dierentuin moet gaan bezoeken.

Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn Duitsland

Zoals het natuurlijk bij onze oosterburen wordt genoemd, is een dierentuin waar je vooral de kleinere dieren vindt. Hier geen olifanten, giraffes of nijlpaarden, maar wel stokstaartjes, ezels, apen, zeehonden, veel pluimvee, maar ook bizons, luiaards en apalca’s. Het park telt in totaal zo’n 2000 dieren verdeeld over honderd verschillende diersoorten.

Ik had mijn collega’s er al meerdere keren over gehoord, maar ging alsnog met weinig verwachtingen naar dit park. Groot was dan ook mijn verbazing, want ik dacht dat we er hooguit een uurtje of twee zouden zijn, maar we hebben er heel wat meer tijd doorgebracht. Het park is best wel groot opgezet en wordt ook nog steeds uitgebreid. Daarnaast valt er heel wat te lezen over de verschillende diersoorten, maar ligt het park ook nog eens aan de rivier De Vechte wat ook zeker de moeite waard is om even van wat dichterbij te bekijken. Ook heb je soms de mogelijkheid om dichter bij de dieren te komen doordat sommige routes dwars door het dierenverblijf lopen waar de beesten dan vrij rond lopen.

Tierpark Nordhorn Duitsland

Tierpark Nordhorn Duitsland

Tierpark Nordhorn Duitsland

Tierpark Nordhorn Duitsland

Tierpark Nordhorn Duitsland

Meer dan alleen een dierentuin

Mocht je onverhoopt even toe zijn aan wat anders dan een lading dieren, dan word je hier op je wenken bediend. Je kunt namelijk ook een kijkje nemen in de historische Vechtehof, zoals de naam al doet vermoeden, een historische boerderij die nagebouwd is in de dierentuin en waar je kunt zien hoe de boeren vroeger leefden en hoe het boerenleven er aan toe ging. Ook kun je hier op de foto als een echt boerenstel.

Tierpark Nordhorn Duitsland

Nordhorn Duitsland

Tierpark Nordhorn

Vlakbij deze historische boerderij vind je ook De Mallejan, een gezellig restaurant met een uitgebreide menukaart. Ook deze bevindt zich in een mooie oude boerderij. Aan de achterzijde van het restaurant vind je nog een nostalgische winkel met allemaal producten van vroeger.

Educatief karakter

tierpark Nordhorn Duitsland

Overal in het park vind je bordjes met de nodige informatie over de dieren, maar ook voor jonge kinderen zijn er tal van leuke educatieve spellen waardoor ze al spelenderwijs meer te weten kunnen komen over de bewoners van het park. Ook vind je op meerdere plekken in het park speelpleintjes waar de kinderen zich even lekker kunnen uitleven.

Daarnaast kun je bij de kassa voer komen wat je vervolgens in het park aan de dieren kunt voeren. Bij sommige dieren kun je dat gewoon zo doen, bij anderen die een stuk gevaarlijker zijn, doe je het voer in de aanwezige voederbakken. Ook zijn er door de hele dag heen diverse voedermomenten waar je kunt toekijken hoe de verzorgers de dieren voorzien van hun diner terwijl ze ondertussen de nodige informatie verstrekken.

Handige informatie & adres

Openingstijden: hele jaar is het park geopend, maar het heeft wel afwijkende openingstijden voor de zomer en de winter. In de zomer (01-03 tot 31-10) is het park geopend van 09.00 tot 19.00 uur. In november en februari van 09.00 tot 18.00 uur en in de december en januari van 09.00 tot 17.00 uur.

Toegangsprijzen: € 9,50 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen tot 16 jaar waarbij kinderen jonger dan 4 jaar gratis zijn

Parkeren: gratis

Overnachten in de dierentuin: in het park vind je twee vakantiehuizen die je kunt huren. De huurprijs is inclusief de toegang tot de dierentuin

Adres: Heseper Weg 110 48531 Nordhorn

Zijn jullie al eens in de dierentuin van Nordhorn geweest?

13 comments

 1. lodi

  Wat een leuke en goede tip. Het kasteel ken ik wel maar de dierentuin niet, goed om te weten. Zo te lezen een prima park.

  Beantwoorden

 2. Kristof

  Ziet er niet slecht uit en ook de toegangsprijzen vallen precies goed mee. In de Zoo van Antwerpen bv. betaal je gemakkelijk het dubbele.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er lieflijk en toegankelijk uit!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  ik had e rnog nooit van gehoord, nu moet ik bekennen : ik ben geen liefhebber van de dierentuin. maar dit park lijkt me wel erg mooi

  Beantwoorden

 5. sandra

  Dierentuinen zijn inderdaad vaak heel duur. Deze lijkt me zeker de moeite! Een tip is misschien ook de zoo van Lille in Frankrijk (Rijsel) die maar rond de 5 euro kost!

  Beantwoorden

 6. ingrid

  ja wij zijn er al vaker geweest. super leuk. niet te groot en met een leuke speeltuin

  Beantwoorden

 7. Lizzie

  Wat leuk ook dat je er kan overnachten!

  Beantwoorden

 8. Melissa

  Al vaak geweest woon dan ook redelijk dicht in de buurt (emmen) maar Is altijd een leuk uitje

  Beantwoorden

 9. Jeanine

  Echt een mega aanrader inderdaad. Wij zijn er tijdens de kerstmarkt geweest. Je betaald dan 2 euro en kan je dan te goed doen aan een waanzinnig leuke kerstmarkt, met kerststal. Heel leuk!

  Groet Jeanine.

  Beantwoorden

 10. Maaike | Travelbliss

  Wat een leuke tip.Die ga ik zeker onthouden want het ziet eruit als een hele leuke dierentuin

  Beantwoorden

 11. Villasappho

  Wel van gehoord maar het is niet in de buurt helaas.

  Beantwoorden

 12. Quirina

  Tierpark Nordhorn is inderdaad een aanrader!!! Erg leuk, niet duur en je kan je ee prima vermaken.

  Beantwoorden

 13. Marcella

  Ja, ik ben in de dierentuin geweest. Vond het er Superleuk! En hij is ook prima betaalbaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.