Kayserberg Elzas Frankrijk

At the Moment #28: Werken, veel lezen en lekker lunchen

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

lunch

Tja, dat is direct een leuke binnenkomer. Het is januari en dat betekent dat het voorjaar helaas nog eventjes op zich laat wachten. Sterker nog, het is voor mijn gevoel al sinds december excusez le mot, schijtweer. Dus ja, genieten is er niet echt bij. Althans, natuurlijk kan ik genieten van een mooi boek of van een goede film of van de heerlijke lunches die ik in de eerste helft van januari heb gehad, maar dan houdt het ook wel op. Veel liever trok ik er in het weekend gewoon lekker op uit, maar met het huidige druilerige weer is het vooral een kwestie van binnen hangen.

Oh ja, gisteren was het World Rubber Duckie Day, oftewel de dag van de badeendjes. Laat ik nu net sinds een jaartje of drie altijd twee badeendjes meenemen op onze trips! Inmiddels zijn ze al op diverse plekken geweest, zo waren ze ook vorig jaar mee op onze roadtrip door Frankrijk en Oostenrijk.

Kayserberg Elzas Frankrijk

Waar hou ik mij dan vooral mee bezig?

Nou, het is januari en dat betekent dat de drukte op mijn werk (assurantiekantoor) op haar hoogtepunt is. Veel telefoontjes naar aanleiding van de diverse verhogingen, maar ook de gewone werkzaamheden stapelen zich in deze periode flink op. Het is dus werken op basis van het zogenaamde piepsysteem. Niet altijd even leuk voor de niet-piepers, maar zo werkt het helaas wel.

Door het vele binnen zitten, ben ik inmiddels al begonnen aan mijn derde boek van dit jaar, dus dat schiet al lekker op. Ook de nodige sportevenementen op televisie, zoals EK Schaatsen en shorttrack, zorgen ervoor dat ik de dag wel door kom.

Waar kijk ik naar uit?

Vooral na het eerste weekend van februari, want dat gaan we voor het eerst dit jaar gezellig een weekendje weg. Dit keer geen stad zoals vorig jaar met Amersfoort, maar is onze keuze dit jaar gevallen op Noord-Limburg. Hopelijk treffen we het dan met het weer, maar sowieso staat er een dagje naar het Oorlogsmuseum in Overloon gepland. We zullen ons er hoe dan ook wel weten te vermaken! Mocht je trouwens nog tips hebben, dan hoor ik dit graag!

Wat volg ik zoal op televisie momenteel?

Kijk, dat is een goede! Wie is de Mol natuurlijk! Helaas ben ik afgelopen zaterdag één van mijn potentiële mollen kwijt geraakt, maar goed, ik blijf het gewoon een super leuke programma vinden waar ik nog net niet alles voor op zij zet op zaterdagavond, maar waar ik dan wel via internet alsnog de aflevering van wil zien als ik er onverhoopt niet ben op zaterdagavond.

Daarnaast vermaak ik mij ook met oude afleveringen van The Big Bang Theory en Two and a half Man. Heerlijke ontspannende televisie voor vroeg op de avond als je net een drukke werkdag hebt afgesloten.

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Inmiddels ben ik dus begonnen in mijn derde boek van dit jaar. Na Donker water (geweldig) en Alias Grace (mhoah…) ben ik net begonnen in het Tot jij van mij bent van Samantha Hayes. Op basis van de eerste paar hoofdstukken kan ik jullie alvast verklappen dat dit een beklemmende thriller is en dat het geheid voor veel leesplezier zal zorgen!

Bij welk nummer zing ik lekker keihard mee?

Meestal kom ik altijd wat later achter de nummers die momenteel populair zijn, maar dit nummer is zelfs mij direct opgevallen! Het is namelijk Duurt te lang van Davina Michelle. Een heerlijk nummer, maar ook de manier waarop ze het zingt, is natuurlijk kippenvel werk!

Maar vertel, wat spook jij zoal uit?

21 comments

 1. Yova

  Mooi vooruitzichten voor komende tijd. Je bent al van plan om weg te gaan. Heel leuk voor je. Lunchen ziet goed uit. En erg lekker uit. Mooie muziek!

  Beantwoorden

 2. lodi

  Super die badeendjes en dat ze ook overal mee naar toe gaan. Hier is het ook de Mol, maar ook heel Holland bakt wat ik kijk.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  LOL. Ik wist niet dat er zoiets bestond als een speciale dag voor gele badeendjes : ) Weer wat geleerd.

  Beantwoorden

 4. Lizzie

  Echt grappig die badeentjes!! Wist niet dat er n speciale dag was, lachen!! Oh en lunchen… ik hou er ook van!! hahah.

  Beantwoorden

 5. Maaike | Travelbliss

  Wat leuk dat je altijd die badeentjes meeneemt op reis!

  Beantwoorden

 6. Bianca Schrijft

  Momenteel heb ik net een stageplek die volgende maand een baan wordt, hoop ik. Ik ben namelijk aan het re-intergreren na een burn-out en PTSS. Daarnaast zit ik sinds vorige week op een mindfulness cursus en heb ik mezelf eindelijk weer richting de sportschool gekregen.

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  The Big Bang Theory vond ik ook altijd een leuke serie, maar ik vind de nieuwste afleveringen helaas wel wat minder leuk worden. Soms gaan ze net iets te lang door met een serie….

  Beantwoorden

 8. Ilse

  Leuk zo een lijstje, dan heb je meteen het gevoel dat je iemand beter kent. En wie denk jij dat de mol is?

  Beantwoorden

 9. Felice Veenman

  Geweldig : badeendjes dag ! En zo te lezen verveel jij je geen moment in janauri

  Beantwoorden

 10. Britt - DailyDazzle.nl

  Het duurt te lang vind ik nog steeds een topnummer, al heb ik hem al minstens een keer of 50 afgespeeld.. oeps!

  Beantwoorden

 11. Laura | I scream beauty

  Ohh dat nummer van Davina Michelle, luister hem non stop!

  Beantwoorden

 12. Nadia

  Ja! Wie is de mol! Wij kijken het ook, al heb ik dit seizoen iets meer moeite met het erin komen dan andere seizoenen.

  Beantwoorden

 13. Daphne - verdraaidmooi

  Dat nummer van Davina Michelle vind ik echt een tof nummer! Wie is de mol kijk ik eigenlijk nooit meer.

  Beantwoorden

 14. mario

  Het nummer van Davina Michelle duurt mij wat te lang 😉 Bad eendjes dag. Hoe bestaat het. Ik heb laatst wel eens een lijst gezien dat er bijna elke dag wel een ”dag” voor iets is. Ik ben laatst in Amsterdam een winkel tegen gekomen die echt bijna helemaal gevuld was met bad eendjes. Ben je daar al eens geweest?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, ik zie ze vooral bij souveniers winkel

   Beantwoorden

 15. Custodia Chineva

  wat leuk zeg, ik ben nu ook wel aan lezen en wel wereken maar ook lekker bezig met bloggen …xx

  Beantwoorden

 16. Manon

  Haha wat leuk die badeendjes. Leuk item om steeds overal mee naartoe te nemen!

  Beantwoorden

 17. Saskia

  Nog even, dan is het voorjaar 🙂 de dagen zijn al aan het lengen. Nog even volhouden met binnenplakken. Hier druk met heel veel! Werken, een opleiding, mijn bedrijf proberen op te starten en mijn blog. Ik hou me wel bezig….

  Beantwoorden

 18. corrina

  badeendjes dag het moet niet gekker worden leuk hoor

  Beantwoorden

 19. Cynthia

  Leuke lijst hoor! Ik zag Evi ook echt wel als Mol. Blijven zoeken dus!

  Beantwoorden

 20. Danielle

  Leuk! Ik ben momenteel ook veel aan het lezen, zo heerlijk vind ik dat. Nu een boek van ruim 900blz haha, maar wel een interessante, de Zwerm, fictief verhaal over de gevolgen van klimaatverandering.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.