herfst vesting Bourtange

In beeld: Herfst in vesting Bourtange

Onlangs bezocht ik samen met mijn moeder de herfstfair in het vestingsstadje Bourtange. Een klein marktje waar handgemaakte producten werden verkocht en waar natuurlijk ook de innerlijke mens niks te kort hoefde te komen. Allemaal erg leuk en gezellig maar een bezoek aan de vesting is natuurlijk niet compleet zonder een rondje door de vesting. Vandaag neem ik je dan ook mee op mijn herfstwandeling door Bourtange!

Smalle steegjes vormen het middeleeuwse decor

Vesting Bourtange is vrij compact maar toch ontdek ik iedere keer wel weer nieuwe dingen. Ik slenter dan ook maar wat graag door de smalle steegjes en ben eigenlijk altijd nieuwsgierig wat ik er nu weer zal aantreffen. Gelukkig voor mij zijn de bewoners vrij creatief aangelegd en doen ze er alles aan om de vesting nog mooier te maken.

Vesting Bourtange Groningen

herfst vesting Bourtange Groningen

Ik ontwikkel spontaan een voorliefde voor deuren

Op de één of andere manier vallen mij deze keer vooral de deuren bij de middeleeuwse huisjes op. Stuk voor stuk goed in de verf maar ook vaak voorzien van de nodige versieringen. Een paar klompen, bloemen en plantjes en zelfs kabouters vind ik op mijn ronde. Ik maak de ene na de andere foto en blijf me verbazen hoe mooi verzorgd alles er uit ziet.

herfst vesting Bourtange Groningen

herfst vesting Bourtange

herfst vesting Bourtange

herfst vesting Bourtange Groningen

Nog meer steegjes…

Hoewel het centrum niet echt groot is, lijkt het toch of er overal weer een nieuwe steeg opduikt. De meesten komen natuurlijk allemaal uit op het marktplein waar je diverse horecatentjes vindt voor een leuke stop tussendoor. Maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar het rondslenteren door de steegjes waar het gelukkig voor mij op deze dag vrij rustig is omdat iedereen natuurlijk op de markt rondloopt.

Genieten dus!

herfst vesting Bourtange Groningen

herfst vesting Bourtange Groningen

Meer weten over vesting Bourtange?

Wat mij betreft behoort Bourtange echt tot één van de mooiste dorpjes van de provincie Groningen. Ik kom er dan ook elk jaar wel minimaal één keer en schreef al eens uitgebreid over deze bijzondere vesting. Op de site van de vesting vind je daarnaast nog meer uitgebreide informatie.

Praktische informatie

 • rondom de vesting zijn twee parkeerplaatsen, deze zijn gratis
 • de vesting is het gehele door gratis te bezoeken
 • voor € 8,50 per volwassene krijg je toegang tot de zes musea in de vesting. De musea zijn in de winterperiode alleen in het weekend geopend.
 • op het marktplein vind je diverse winkeltjes met handgemaakte producten & horecatentjes
 • in de zomermaanden vindt er elke zondag een demonstratie kanonschieten plaats

Ben jij al eens in Bourtange geweest?

 

16 comments

 1. Koen

  Het antwoord is NEE.
  Ik ben nog nooit in Bourtange geweest.

  Beantwoorden

 2. Mariëlle | Me-licious

  Nee, nog nooit geweest. Maar het ziet er wel prachtig uit daar in Bourtange! Al die steegjes, dat spreekt me wel aan. Die hebben we hier in utrecht ook. Misschien wel eens van gehoord? De zevensteegjes?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, dat ken ik helaas niet. Misschien toch maar weer eens richting Utrecht.

   Beantwoorden

 3. lodi

  Mijn ouders zijn er twee keer geweest en zijn er super enthousiast ober, ik snap jou redactie dus wel. En ik wil er zeker eens heen.

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  ik ben een keer in Bourtange geweest, en ik vond het ook super. En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt !

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je, leuk om te horen

   Beantwoorden

 5. Daphne - verdraaidmooi

  Ik ben er nog nooit geweest, maar vind dit soort plekken alleen al voor de foto’s prachtig om heen te gaan.

  Beantwoorden

 6. Linda

  Wat ziet Bourtange er knus en gezellig uit. Ik ben dol op zulke oer Hollandse plekjes. Het doet mij zelfs een beetje aan Buren denken! 🙂

  Beantwoorden

 7. Mei Qi

  Nee, ik ben er nog nooit geweest! Maar het ziet er super leuk uit!!

  Beantwoorden

 8. Yova

  Wat is daar heel mooi om te zien. Ik hou van zulke straatjes. De tuinen ziet sfeer mooi uit. Zoals vol met pompoenen. Heel gezellig. Ik stond ook dubio om te kopen. Dan kleintje voor oppottafel. Spijt van. Ik geniet van jou verhaal en je foto’s. Lijkt ik ook daar mee loopt. ?

  Beantwoorden

  1. Yova

   En heb je gekeken naar Max Verstappen? Derde plek gehaald. Dit scheelde niet zoveel. Pfff…

   Beantwoorden

 9. Yousra Yasmine

  Oh wat mooi! Ik ben hier nig nooit geweest maar volgens mij is het echt een aanrader!

  Beantwoorden

 10. Naomi

  Nog nooit geweest lijkt me wel erg mooi

  Beantwoorden

 11. Julie

  Gek om te zeggen, maar dat zijn inderdaad mooie deuren! XD

  Beantwoorden

 12. Gabriëlle

  Ik ben nog nooit in Bourtange geweest maar wat een mooie voordeuren ?Vooral leuk met die pompoenen voor de deur!

  Beantwoorden

 13. Anita

  Wat een mooie foto’s. Ik ben gek op zulke fotogenieke plekken. Bourtange staat dan ook al een tijdje op mijn wensenlijstje, maar het ligt helaas niet om de hoek.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.