Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

Terugblik september 2018: Afgebroken vakantie & veel wandelen

September, wat was je een aparte maand. Ik kan er gewoon niks anders van maken. Het was in feite een rollercoaster van emoties waarin nu de rust terug gekeerd lijkt te zijn. Een maand die zorgde voor veel vragen en weinig antwoorden. Een maand waarin de eerste voorzichtige herfstdagen zijn intrede deden maar waar ik eigenlijk nog niet aan toe ben. Kortom, een maand met mix feelings. Het hoe & wat deel ik vandaag met je!

Genieten van het ommetje bij Winsum

Via De Leukste Deal had ik al enige tijd geleden vouchers gekocht voor een wandel- en luncharrangement in Winsum. Het was er echter nog steeds niet van gekomen, dus de eerste dag van wat uiteindelijk mijn mini-vakantie zou worden, ging ik naar Winsum. Hier ontdekten we niet alleen dat Winsum absoluut één van de mooiste dorpjes van Groningen is, maar liepen we ook nog een klein deel van het Pieterpad.

Winsum Groningen Nederland

Ommetje Winsum Groningen wandelen

Onze vakantieweekje Duitsland duurde slechts twee dagen

Oh jongens, wat had ik mij verheugd op ons weekje Saksische Schweiz. Zo ontzettend veel zin om deze compleet nieuwe omgeving te gaan ontdekken. Samen met mijn ouders gingen we die kant op vanwege hun 45-jarige huwelijk. Vol goede moed en heel veel zin kwamen we zaterdags aan bij ons appartement in een onder monumenten zorg vallende boerderij. Ervan overtuigd dat het een topweekje zou gaan worden, de weersvoorspellingen beloofden veel zon en wat we tot dan hadden gezien van de omgeving deed ons beseffen dat een weekje te kort zou worden.

vakantiewoning Struppen

Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

Zondags gingen we op verkenning naar Festung Königstein. Eén van de grootste bewaard gebleven vestingen van Europa. Prachtig om te zien, geweldige collectie en expositie en liggend aan de Elbe met uitzicht op prachtige rotsformaties. Kortom, we genoten optimaal van onze eerste echte vakantiedag.

Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

Maar dan… op maandag kregen we een telefoontje wat ons deed besluiten om acuut naar huis te gaan. Na een lange aparte rit kwamen we uiteindelijk ’s avonds om half 10 aan in het ziekenhuis in Groningen. Gelukkig was op dat moment alles weer onder controle en zonder verder in detail te treden, keerde de rust langzaam maar zeker weer terug.

Geen vakantie maar gewoon werken

Tja, nadat ik dinsdag nog thuis ben gebleven, besloot ik om woensdag weer gewoon aan het werk te gaan. Natuurlijk voelde dat raar en was mijn concentratie door alles wat er was gebeurt niet optimaal. Ondanks dat het een zware week was, was het een goede keuze om weer aan het werk te gaan. Het zorgde namelijk voor de nodige afleiding maar ook dat ik in ieder geval nog drie vakantiedagen weer terug heb om ze op een later tijdstip in te kunnen zetten.

Naar de herfstfair in vesting Bourtange

Eigenlijk zouden we hier niet naar toe kunnen gaan want het viel in onze vakantie maar doordat we toch eerder terug waren, kwamen we er alsnog terecht. Een leuke herfstfair met tig kraampjes waar ik ook nog twee leuke herfststukjes op de kop tikte. Daarnaast maakten we natuurlijk nog een rondje door de vesting. Hoewel het bekend terrein is, blijft het leuk om door dit soort pittoreske dorpjes te slenteren. Op de één of andere manier ontdek je ook gewoon steeds wat nieuws. Herkenbaar of niet?

herfstfair Bourtange Groningen

Vesting Bourtange Groningen

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Ondanks dat onze vakantie in de Saksische Schweiz maar kort was, maakte ik wel ontzettend veel foto’s tijdens ons bezoek aan de vesting in Königstein.  Ook onderstaande foto maakte ik daar, het prachtige uitzicht vanaf de vesting op de Saksische Schweiz met onder meer de Elbe.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in september?

 • we schieten lekker op met ons vakantiehuisje, alle oude zooi is inmiddels richting de stort gegaan.
 • het wandelen heb ik weer opgepakt, ik probeer in ieder geval elke avond even een half uurtje te gaan lopen
 • mijn doel om 30 boeken dit jaar te lezen, heb ik gehaald!
 • de leuke samenwerkingen in mijn mailbox
 • onze wandeling in het vrij wandelgebied in Reiderwolde

uitkijktoren natuurgebied Reiderwolde Groningen

 • de geweldige inhaalrace van Max Verstappen tijdens de GP van Rusland, van P19 naar P5 met zelfs nog dik 20 ronden aan de leiding!
 • de 64e verjaardag van mams werd uitgebreid gevierd
 • uit eten vanwege de 45-jarige trouwdag van mijn ouders

Wat zijn de plannen voor oktober?

Tja, echt veel plannen hebben we nog niet. Wel staat er een gezellige ladiesnight met de dames van kantoor gepland. Wordt ongetwijfeld erg gezellig. Verder zullen we natuurlijk ook regelmatig te vinden zijn bij ons vakantiehuisje. Nu de  oude zooi eruit is, kunnen we de boel binnen schoon gaan maken en misschien zelfs al een beetje gaan inrichten.

En nu de herfst echt is begonnen, wordt het natuurlijk ook tijd om op pad te gaan voor paddenstoelen. Vorig jaar vond ik ze vrij dicht bij huis in het natuurgebied De Heemtuin. Dus binnenkort daar maar weer eens een wandelingetje gaan maken.

Hoe staat het met jouw plannen voor oktober?

 

18 comments

 1. Helena

  Ik wens je in ieder geval een hele ontspannen oktober-maand toe Wanda en hoop dat de zorgen weer verdwenen zijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je Helena! Helaas blijven we de zorgen wel houden maar zijn we in ieder geval blij dat het weer rustig is.

   Beantwoorden

 2. Yousra Yasmine

  He wat vervelend dat je vanuit duitsland hals over kop naar huis moest. Gelukkig is alles nu weer onder controle!

  Beantwoorden

 3. Manon

  Wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan. Wel vervelend dat je halsoverkop naar huis moest, maar gelukkig is dat goed gekomen! Hopelijk blijft oktober zo lekker zonnig, dan kunnen er weer veel leuke uitjes gemaakt worden! 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat hoop ik ook, heb mijn zinnen gezet op een paar mooie herfstwandelingen.

   Beantwoorden

 4. Naomi

  een leuke dingen heb je gedaan in september, jammer dat je opeens naar huis moest maar gelukkig is alles goed gekomen ik wens je een fijne oktober toe

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Wat heftig zeg! Hoop dat de rust weer snel terugkomt en het beter gaat. Je hebt toch weer prachtige foto’s gemaakt: genoten!

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Oei, door omstandigheden zo hals over kop naar huis moeten is nooit fijn. Sterkte hoor.

  Beantwoorden

 7. Lonneke

  Wat een leuke terugblik op de maand september en oktober gaat vast ook mooi worden. Wat onwijs goed dat je dit jaar gewoon 30 boeken gelezen heb, dat heb ik nog niets eens in mijn 34 jarig bestaan gehaald… oeps… haha Ik kan wel genieten van de natuur en wandelen zoals jij dat doet.

  Beantwoorden

 8. Amy

  Pfoe, wat vervelend dat je halsoverkop naar huis moest.. Hoop dat het allemaal uiteindelijk meevalt. Wel jammer dat daardoor de vakantie eerder moest eindigen, maar uiteindelijk gaat het thuisfront altijd voor. Je foto van de vesting vind ik trouwens echt gaaf, heel mooi!

  Beantwoorden

 9. Yova

  Wat heftig geweest toen het gebeurd was geweest. Je kon maar twee dagen genieten. Wat erg voor jullie. Wel mooie foto’s heb je gemaakt. Prachtig omgeving. Hopelijk keert oktober terug voor jullie beide. Werken gaat ook voor.

  Beantwoorden

 10. Laura

  Wat vervelend dat je de vakantie moest afbreken, hopelijk heb je alsnog een paar fijne dagen gehad!

  Beantwoorden

 11. Koen

  De OBER is weer in de maand dus ik wens je veel lekkere drankjes en restaurantjes toe.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Er staat inderdaad wel het nodige gepland.

   Beantwoorden

 12. saskia

  Jeetje, een vakantie breek je niet zomaar af, dus sterkte ermee, wat het ook geweest is of mag zijn. Gelukkig is de rest van de maand lekker positief verlopen. Ben benieuwd naar jullie vakantie huisje. ik zie af en te wat voorbij flitsen op instagram. Maar wil uiteraard graag meer zien.

  mijn plannen voor oktober; werken aan mijn eigen bedrijf. Gaan nu al de nodige uurtjes inzitten. En (waarschijnlijk de laatste keer dit jaar) nog een weekend richting ons vakantiehutje.

  Beantwoorden

 13. Janet | thatonetime

  Wat naar dat jullie je vakantie moesten afbreken. Hopelijk is het goed afgelopen. Wel heb je een hele mooie foto gemaakt! De GP van Max was inderdaad erg lekker! Fijne oktober.

  Beantwoorden

 14. Danielle

  Heftig zeg dat halsoverkop naar huis gaan. Zo zijn wij ook een keer vanuit Londen naar huis gegaan, helemaal niet leuk. Hoop dat oktober rustiger verloopt!

  Beantwoorden

 15. Anita

  Wat vervelend dat jullie je vakantie af hebben moeten breken. Toch heb je mooie foto’s gemaakt tijdens die ene dag. Ik wens je in ieder geval een fijne oktober!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.