Lloret de Mar Costa Brava Spanje

De artikelen die (nog) niet zijn geschreven

Onlangs las ik bij Shirley een artikel over dat sommige zaken op de één of andere manier nog nooit het daglicht hebben gezien op haar blog. Dat zette mij direct aan het denken want ook ik heb wel een aantal concepten klaarstaan die gewoon nog uitgewerkt moeten worden voor ze gepubliceerd kunnen worden. Ook heb ik een notitieboekje waarin ik regelmatig even wat dingen noteer. Dingen die misschien ooit een keer leuk zijn om over te schrijven.  Zaken die ik maar al te graag met jullie wil delen zoals een mooie plek of een absolute must see. Vandaag deel ik dan ook een aantal potentiële berichten met jullie. Wie weten komen ze ooit nog op Wandaswereld te staan!

Zien, doen & proeven in Carvoeiro

Carveiro Portugal at the moment

In maart 2017 zochten we de zon op in Portugal, Vanuit het pittoreske vissersplaatsje Carvoeiro verkenden we de Algarve en genoten we van al het moois dat die streek te bieden heeft. Een greep van de artikelen die ik wel al schreef:

5x Doen aan de Algarve

Cape St. Vincent, het zuidelijkste puntje van Europa

De mooiste stranden aan de Algarve

Carvoeiro Costa Brava Spanje

Maar ook Carvoeiro zelf is absoluut de moeite waard, al was het alleen al vanwege dit doorkijkje en de fantastische restaurants. Ook dit wil ik graag een keertje met jullie delen, dus wie weet komt het er binnenkort toch nog van!

Verliefd op Tossa de Mar

Vorig jaar oktober verbleven we nog een weekje met mijn ouders aan de Costa Brava. We zagen verschillende mooie dingen maar één van de hoogtepunten was toch wel ons bezoek aan Tossa de Mar. Waarom? Nou, je kunt mij namelijk niet blijer maken dan rond te slenteren in dit soort middeleeuwse dorpjes. Vooral Vila Vella is wat mij betreft een must als je in Tossa bent. Deze onmuurde stadskern heeft zoveel mooie plekjes dat je gewoon ogen te kort komt.

Tossa de Mar Costa Brava Spanje

Tossa de Mar Costa Brava Spanje

Ik wil er dan ook graag een keer over schrijven en mijn foto’s met jullie delen maar voorlopig staat ook dit artikel nog onder de concepten.

Wil je toch al meer weten over de Costa Brava? Dat kan natuurlijk, dit schreef ik onder meer wel al:

De mooiste autoroute aan de Costa Brava

Schitterende pareltjes aan de Costa Brava

Waarom Lloret de Mar toch best leuk is

Lloret de Mar Costa Brava Spanje

Bij Lloret de Mar denkt iedereen natuurlijk automatisch aan zon, zee, strand, gillende jeugd en buslading bejaarden. Ook ik had dat beeld van deze o zo bekende badplaats aan de Costa Brava. Toch heeft het zeker zo zijn charmes. Vooral buiten het hoogseizoen is het hier prima vertoeven. Vorig jaar oktober was ik er en verbaasde ik mij eerlijk gezegd wel. Ik vond het gewoon een stuk leuker dan verwacht en ja, ook dat wil ik graag nog eens met jullie delen!

Boekentips voor de zomer (ahum…)

Natuurlijk lees ik in mijn vrije tijd nog steeds veel. Zelf haal ik ook regelmatig tips weg van andere boekenblogs of blogs zoals Triltaal die regelmatig een mooi boek deelt. Ook ik heb dit jaar al een paar boeken gelezen waarvan ik zeg, die moet je eigenlijk gewoon gelezen hebben als boekenwurm. De tips stonden klaar voor de zomer maar misschien moet ik het aanpassen naar de herfst of de winter. Of laten staan voor de zomer van 2019 maar dan is de kans groot dat jullie ze al gelezen hebben natuurlijk.

De mooiste dorpjes in de Elzas

Equisheim Route des Vins Elzas Vogezen

Afgelopen juni gingen we voor de eerste keer naar de Elzas. Een prachtige streek in het noorden van Frankrijk op de grens met Duitsland. Ik werd op slag verliefd op de mooie dorpen zoals Equisheim, Kaysersberg, Riquewehr en verloor zeker mijn hart aan het prachtige stadje Colmar. Alleen Colmar heeft inmiddels een plekje op mijn blog bemachtigd maar ook deze dorpjes verdienen het om even in de spotlight te staan!

Wat ik niet leuk vind aan weekendjes weg

Naast onze vakanties proberen we ook regelmatig een weekendje weg te gaan. Even weg uit de dagelijkse sleur en de standaard omgeving. Zo waren we dit jaar in Amersfoort en zaten we vorig jaar een weekendje in Zuid-Limburg. Allemaal heel erg leuk natuurlijk. Toch kleven er ook wel wat ‘nadelen’ aan een weekendje weg. Ik was al een heel eind met dit artikel maar inmiddels staat het tot mijn grote verbazing al zo’n twee jaar bij de concepten.

Met welke zoektermen komen bezoekers bij mij terecht?

Echt, soms snap ik helemaal niet hoe mensen op mijn blog zijn terechtgekomen. De zoektermen zijn dan echt een giller, vooral als je ziet waar die bewuste blog dan precies over gaat. Af en toe zet ik ze voor mijzelf weer eens op een rijtje. Gewoon voor de fun. Ik ben dan ook al een tijdje van plan om dit hier te delen maar het is er nog steeds niet van gekomen.

Bucketlist België: wat willen we nog graag zien?

Eigenlijk komen we elk jaar wel een keertje in de Ardennen. Niet alleen vanwege de Formule 1 race eind augustus maar ook omdat we het sowieso een prachtige streek vinden. Door de jaren heen hebben we dan ook al heel wat mooie plekjes bezocht. Niet alleen in de Ardennen maar ook daarbuiten zoals onder meer Brugge en Mechelen. Toch blijf ik mij er over verbazen dat er in zo’n klein landje nog zoveel valt te ontdekken. Ik ben dan ook begonnen met het maken van een Bucketlist voor België zoals ik dat ook al eens deed voor Duitsland. Alleen jullie raden het al, ook deze staat nog niet online.

Vraagje: naar welk artikel kijk jij het meeste uit?

Die met de meeste stemmen verschijnt dan zeker weten nog in oktober!

20 comments

 1. Stefaan BlogVivant

  Ik kies voor Tossa Del Mar! Het roept nostalgische gevoelens op! vroeger ging ik er jaarlijks heen met mijn ouders als kind 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Goede keuze! Ik hou de stemmen in de gaten!

   Beantwoorden

 2. Beauty Treasures

  Mijn ouders zijn sinds zaterdag op vakantie in Lloret de Mar. Mooie foto’s heb je toegevoegd aan deze blogpost. Ik zet ook regelmatig blogposts in concept, maar uiteindelijk worden ze niet gepubliceerd.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan ga ik er van uit dat je graag meer wilt lezen over Lloret de Mar?

   Beantwoorden

 3. Deborah

  Oh ja dat is herkenbaar. Heb zelf ook een aantal blogs staan die ik nog niet eerder geplaatst heb. En ik vraag mij af of ze ooit nog wel eens online komen haha. Het lijkt mij leuk om wat meer te lezen over: Verliefd op Tossa de Mar. Ik vind oude dorpjes nl ook erg leuk om doorheen te lopen. Of de Elzas. Ook mooi. Moet nog wat inspiratie op doen voor volgend jaar nl. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je bent de tweede met Tossa de Mar, dus wie weet…

   Beantwoorden

 4. Shirley

  Leuk om te zien welke artikelen bij jou nog in concepten staan. Ik ben heel benieuwd naar je België bucketlist. En ook wel naar je boeken. Ik zou het woord zomer gewoon in een ander seizoen veranderen, haha. Of aan het eind van het jaar een mooi overzicht delen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk dat je meer wilt weten over mijn Bucketlist voor België! Misschien heb je zelf ook nog leuke toevoegingen?

   Beantwoorden

 5. Melissa

  Wat een mooie bestemming. Die huisjes ook zo mooi kleurrijk.

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  nou jij hebt voorlopig wat te doen. Dat artikeltje over zoektermen daar kijk ik naar uit. Ik moet ook altijd lachen als ik zie wat “scoort”

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, bijzonder he wat mensen zoal zoeken…

   Beantwoorden

 7. Amina

  “Verliefd op Tossa de Mar”! Wat een prachtige foto’s. Nooit geweten dat de Costa Brava zo mooi was ? Superleuk artikel dit!

  Beantwoorden

 8. Yova

  Wat is daar heel mooi om te beleven. Aan de strand is daar echt schitterend!!! Maar dorpjes kijken vind ik de mooiste. Daar hou ik zo van. IK ben helemaal geen strand mensen. Wel lekker tussen straatjes lopen. Mooie foto’s. Daar zijn wij nooit geweest.

  Beantwoorden

 9. Koen

  Ik voeg er graag België Bucketlist aan toe. Wie weet ontdek ik dan zelf nieuwe zaken over het land waar ik ben geboren.

  Beantwoorden

 10. Ingrid Poisson

  Tossa de Mar spreekt me ook wel aan, maar er zijn nog zoveel plaatsen die ik nog wil zien gewoon omdat ze zo mooi zijn.

  Beantwoorden

 11. Ilona Wielinga

  Tof concept! Ik denk dat het echt bij het bloggen hoort om altijd wel wat concepten & ideeen te hebben liggen en er wellicht niks mee te doen. Ik ben vooral benieuwd naar de reisblogs!

  Beantwoorden

 12. Sabine

  Oh die zoektermen ben ik wel benieuwd naar haha! Moet er bij mijn blog ook weer eens naar kijken, soms echt niet te begrijpen haha

  Beantwoorden

 13. Frederique

  Haha wat een leuk idee. Ik kijk uit naar de Elzas dorpjes!

  Beantwoorden

 14. Morgaine

  De zoektermen natuurlijk! Dat is meestal hilarisch 😀

  En Llorret de Mar, daar kun je ene prachtige wandeling maken langs de zee naar het volgende dorpje… heb je dat ook al ontdekt? toen wij er waren, was het helaas afgesloten maar hebben een deel gelopen.

  X

  Beantwoorden

 15. Sas

  Inderdaad de zoektermen, moet ik ook maar weer eens een artikeltje aan weiden… Heb nog zoveel artikelen die nog in de maak staan..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.