items vakantie onmisbaar

5x Onmisbare items voor mijn vakantie

Wie mij een beetje volgt, weet inmiddels dat we regelmatig even een weekje erop uit trekken. Ook dit jaar hopen we weer een aantal mooie vakanties te mogen beleven. Voor onze eerste trip kunnen we inmiddels gaan aftellen, want over drie weken zoeken we heerlijk de zon op aan de Costa Blanca. Overbodig te zeggen natuurlijk, maar ik heb er onwijs veel zin in om het grijs grauwe Nederland even te kunnen verlaten. Voor veel mensen betekent vakantie echter ook een bepaalde vorm van stress, want wat moet je nu allemaal meenemen?

Door de jaren heen ben ik daar een stuk gemakkelijker in geworden. Natuurlijk mogen bepaalde zaken zoals je paspoort en je pinpas niet ontbreken, maar kleding of toiletartikelen kun je natuurlijk ook ter plaatse kopen als je iets bent vergeten. Wat in ieder geval tijdens mijn vakantie in mijn handtas beland, zijn de volgende items. Zonder deze items kan ik simpelweg niet volledig genieten van mijn vakantie. Nieuwsgierig geworden?

items vakantie onmisbaar

Mobiele telefoon inclusief powerbank

Wie gaat er tegenwoordig nog zonder zijn mobiel op pad? Ik in ieder geval niet, mijn telefoon heb ik standaard bij me en gebruik ik zeker tijdens een vakantie regelmatig. Vooral de camera wordt dan regelmatig gebruikt om even snel wat foto’s te maken zodat ik het thuisfront kan laten zien waar we zijn geweest.

Ook maak ik regelmatig met mijn telefoon wat filmpjes met als gevolg dat ik regelmatig aan het einde van de dag een lege batterij heb. Gelukkig heb je daar tegenwoordig leuke hulpmiddelen voor, zoals een Powerbank. Geen stress meer omdat je niet direct in de buurt bent van een stopcontact, nee, met zo’n Powerbank kun je heel gemakkelijk je telefoon opladen zodat je daarna weer uitgebreid kunt fotograferen en filmen. Sinds kort heb ik er eentje en ik weet nu al dat deze tijdens onze vakantie aan de Costa Blanca regelmatig gebruikt zal worden!

Camera

Ondanks dat ik een goede camera op mijn mobiel heb, ga ik echt niet op vakantie zonder mijn Sony compactcamera. Een handig formaat fototoestel die je gemakkelijk in je handtas mee kunt nemen en zelfs tijdens het wandelen ook gemakkelijk in de hand kunt houden. Voor mij in ieder geval geen spiegelreflex met bijbehorende lenzen, omdat mij dat simpelweg teveel gedoe is om mee te moeten nemen.

Ik heb mijn Sony inmiddels al een jaartje of drie en hij bevalt me erg goed. Prima kwaliteit foto’s én lekker licht en gemakkelijk om mee te nemen.

Reisgidsen

reisgids item vakantie
 bron: Pixabay

Natuurlijk zoeken de meeste mensen de informatie tegenwoordig online op. Ook ik doe dat, maar toch koop ik ook altijd wel een reisgids van de bestemming waar we naar toe gaan. Gewoon omdat ik het leuk vind om er door heen te bladeren, ideeën op te doen en om alvast te genieten van de mooie plaatjes.

Meestal heb ik een gids van de ANWB of Marco Polo. Beiden zijn in een handzaam formaat zodat je niet het gevoel hebt dat je een enorm boekwerk mee sjouwt. Wat ik vooral leuk vind aan deze gidsen, zijn de tips die worden genoemd. Bij de ANWB Extra serie worden er vijftien tips genoemd en we hebben regelmatig tijdens vorige vakanties daar gebruik van gemaakt. Ook voor de Costa Blanca heb ik beide gidsen gekocht en zullen we er ongetwijfeld weer veelvuldig gebruik van maken. Al was het alleen al vanwege de tips waar je het beste kunt eten en de uitvouwbare kaart. Altijd handig om even op zo’n kaart te kijken waar de bezienswaardigheden zijn plus deze gidsen hebben vaak ook een plattegrond van de grootste steden zodat je precies weet waar je moet zijn.

Mijn horloge inclusief activity tracker

Een horloge is sowieso voor mij onmisbaar, ik vind het gewoon een mooi sieraad en voel me gewoon ‘naakt’ zonder mijn horloge. Tegenwoordig heb je natuurlijk horloges die veel meer kunnen dan alleen het weergeven van de tijd zoals bijvoorbeeld je stappen gedurende een dag te tellen, je hartslag te registreren, maar ook om je slaappatroon bij te houden. Allerlei informatie wat op zich handig is om te weten, zeker nu ik natuurlijk met mijn Project Gezonder Leven bezig ben.

Sinds kort heb ik zo’n horloge en ben ik erg benieuwd hoeveel stappen ik nu daadwerkelijk zet op een dag. Volgens de richtlijnen zou je rond de 10.000 stappen op een dag moeten zitten, maar dat haal ik bij lange na niet tijdens een werkdag, daarom ben ik ook erg benieuwd hoeveel stappen ik zet als ik op een vrije dag aan het wandelen ben én tijdens onze vakanties natuurlijk. Dan lopen we in ieder geval vaak heel wat af tijdens een stadswandeling.

Notitieboekjes voor in de vakantie

Notitieboekje item vakantie
bron: Pixabay

Nog steeds vind ik het heerlijk om dingen op te schrijven en vooral tijdens een vakantie doe ik dat dan ook dagelijks. Gewoon even kort waar we zijn geweest, wat we hebben gezien en hebben gedaan, maar ook om de kosten te noteren. Vroeger waren het hele verhalen, maar tegenwoordig zijn het vaak een paar steekwoorden.

Altijd handig om tijdens het bloggen over een bepaalde bestemming even te spieken hoe dat ene lekkere restaurantje ook alweer heette. Doen jullie dat ook of totaal niet?

Wat is voor jou een onmisbaar item tijdens je vakantie?

Dit artikel betreft een samenwerking. Ik ga uitsluitend samenwerkingen aan waar ik volledig achtersta en die passen bij mijn site.

17 comments

 1. Jessica J.

  Ik ga ook nooit weg zonder m’n powerbank! M’n reisstekker neem ik ook altijd mee, want daarin kan ik twee USB-kabels én een gewone stekker inpluggen. Oh, en m’n e-reader is eveneens steevast van de partij.

  Beantwoorden

 2. Alexandra

  Ik ga aankomende vakantie alleen foto’s nemen met mijn telefoon, ben benieuwd. Ik vind de camera meezeulen gewoon te zwaar. Mijn fitbit gaat mee, ben ook benieuwd naar het aantal stappen. En mijn ereader, wil graag een boek lezen. Benieuwd of het gaat lukken. Dacht s avonds is het donker, dus dan doen we niet veel meer. We zullen zien. Fijne vakantie.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik ga nooit op vakantie maar een goede kaart lijkt me wel essentieel of anders google maps op de smartphone.

  Beantwoorden

 4. Villasappho

  Ik ga nooit op vakantie en heb inmiddels gewoon een goede telefoon met degelijke accu genomen zo’n losse accu vind ik enorm onhandig, daarbij stinken die accu’s vaak naar goedkoop plastic en zijn ze alles behalve duurzaam. Mocht ik ooit weer op vakantie gaan dan neem ik zeker mijn camera en tablet met toetsenbord mee en een lijstje met wat ik zeker wil zien met alle recente info.

  Beantwoorden

 5. Marleen

  Heel erg maar toch mijn telefoon en een goed boek!

  Beantwoorden

 6. An

  Mijn iPhone! Ik doe daar alles mee: opzoeken, fotograferen, notities nemen…. Ook mijn ereader neem ik steevast mee. Erg licht en ik heb nu eenmaal mijn leesvoer nodig 🙂

  Beantwoorden

 7. corrina

  Op vakantie gaat mee, aantal hakken en jurkjes om sávonds leuk uit te gaan, mijn iphone want contact met thuis is belangrijk

  Beantwoorden

 8. Laura

  Ik neem zelf ook vaak bovenstaande mee. Alleen het horloge met tracker is een stappenteller op mn telefoon. En de reisgidsen vervang ik door folders op locatie.

  Beantwoorden

 9. lodi

  Eigenlijk neem ik hetzelfde mee, alleen geen activety tracker. Dit deed ik ooit toen we in de bergen liepen, maar door de hoogte, ging mijn batterij zo snel leeg dat ik nog niet wist hoeveel en hoe hoog ik had gelopen 🙂 En een goed boek, die gaat ook mee ( boeken meestal)

  Beantwoorden

 10. rachel

  ik kan niet op vakantie maar als ik zou gaan zijn toch wel mijn mobiel en medicijnen prio nummer 1

  Beantwoorden

 11. Cynthia

  Ik heb ook graag een notitieboekje op zak om inspiratie neer te pennen. Niet alleen tijdens de vakantie trouwens!

  Beantwoorden

 12. Daisy de Vos Burchart

  Wij hebben precies hetzelfde lijstje 😉

  Verder zou ik nog wat extra sd kaartjes meenemen, hervulbare waterfles en lipbalm!

  Beantwoorden

 13. Felice Veenman

  onmisbaar op vakantie….mijn paspoort en mijn portomonee…en tegenwoordig ook mijn mobiel, want k ken de telefoonnummers die ik nodig heb niet meer uit mijn hoofd…

  Beantwoorden

 14. Georgina Lifestyle

  Naast uiteraard paspoort, pinpas, bikini’s en andere kleding neem ik mee:
  1. telefoon (die ik op vakantie zo min mogelijk wil gebruiken, maar ik heb ‘m wel nodig, dus hij moet zeker mee.
  2. e-reader
  3. systeemcamera (mijn spiegelreflexcamera zou ik graag mee willen nemen, maar is niet zo handzaam)
  4. anti-muggen-spray

  Beantwoorden

 15. Rory

  Fijn artikel! Ik heb standaard mijn Canon Powershot G7X Mark II (ook een compactcamera) bij mij. Mijn iPhone, powerbank, reservebatterij voor de Canon. Een notitieblok en pen. Kauwgum (vliegtuig), zonnebril, paracetamol, zakdoekjes en wat eigenlijk nog meer? Ik red het in ieder geval niet met een kleine tas. That’s for sure 😉

  Beantwoorden

 16. Manon

  De papieren reisgidsen zijn ook handig voor als je geen wifi hebt. De powerbank zou ook mijn tip zijn.

  Beantwoorden

 17. Amy

  Ik vind het ook altijd leuk om een papieren reisgids mee te nemen naar een bestemming die ik nog niet ken, maar meestal ga ik toch lekker op zoek naar ideetjes op internet. Een powerbank en mijn gadgets (drone, camera, stabilizer ) gaan zeker altijd mee. Traveling light? Not for me! 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.