Balcon de Europa Nerja Costa del Sol

5 steden die ik voor een tweede keer wil bezoeken

Ik vind het heerlijk om nieuwe steden te ontdekken, maar soms is het ook gewoon leuk om terug te keren naar steden waar je al eens bent geweest. Gewoon omdat het mooie steden zijn waar je geen genoeg van kunt krijgen of omdat je er nog lang niet uitgekeken bent. Zo deelde ik al eens dat ik graag terug wil naar Dublin, Wenen en Honfleur, maar dat ook Hallstatt, Girona en Schwerin zeker in aanmerking komen voor een tweede bezoek.

Inmiddels zijn we weer heel wat tripjes verder en hebben we dus ook weer genoeg leuke stadjes gezien. Vandaag deel ik dan ook vijf nieuwe steden waar ik dolgraag meer van zou willen ontdekken!

– Colmar (Frankrijk)

Rue des Marchands Colmar Elzas Frankrijk

In juni 2018 gingen we op vakantie naar de regio Elzas/Vogezen in Noord-Frankrijk. Een regio die verdacht veel lijkt op Duitsland met ontzettend mooie dorpjes met van die prachtige vakwerkhuizen. Ook daar zou ik best opnieuw naar toe willen, maar met één stad was het direct liefde op het eerste gezicht. Al vanaf dat ik het centrum van Colmar binnenliep, was ik verkocht. Deze prachtige stad met zijn rijk versierde gevels, mooie fonteinen en prachtige vakwerkhuizen is op alle fronten een stadje waar ik niet genoeg van kan krijgen.

Ik wil dan ook zeker nog een keertje terug om opnieuw te genieten van al dat moois. Colmar schijnt ook in de winterperiode ontzettend sfeervol te zijn. Helaas is dat nu net een periode waarin ik niet vrij kan krijgen, maar terug wil ik zeker!

Nieuwsgierig naar Colmar?

– Wismar (Duitsland)

Wismar

In april 2016 gingen we op ontdekking in Mecklenburg-Vorpommern, een voor ons totaal onbekende regio in Noord-Duitsland aan de Oostzee. Vanuit het pittoreske havenstadje Wismar verkenden we de omgeving en genoten we van het prachtige schiereiland Insel Poel, namen we een kijkje in Schwerin (waar ik dus ook nog graag naar terug wil) en liepen we vol verbazing rond in de badplaats Kühlingsborn in het voormalige Oost-Duitsland.

Kortom, een regio die van alles heeft, van mooie plaatsen, prachtige kastelen, maar ook voor natuurliefhebbers genoeg te bieden heeft. Persoonlijk vind ik het ook altijd leuk als een regio aan zee ligt, want ook het strand heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op mij.

Meer weten over Wismar?

– Nerja (Spanje)

Balcon de Europa Nerja Costa del Sol

Afgelopen maart genoten we van een weekje winterzon aan de Costa del Sol. Dankzij een vriendin kwamen we uiteindelijk in Nerja terecht en dit bleek een schot in de roos te zijn. Nerja is niet alleen ideaal om de omgeving van de Costa del Sol te ontdekken, maar heeft ook zelf genoeg te bieden. Zo bezochten we onder meer de beroemde Cuevas de Nerja, maar genoten we ook bijna elke dag van het prachtige uitzicht op de kust vanaf Balcon d’Europa.

Daarnaast is het heerlijk rondslenteren in het gezellige centrum van Nerja en is het lastig kiezen uit het ruime aanbod van terrasjes en restaurantjes. Of dit echt een bestemming is voor onze zomervakantie betwijfel ik vanwege de hitte in de zomerperiode, maar zoals in de winter is het voor ons echt een bestemming waar we vast nog wel naar terug zullen keren!

Binnenkort naar Nerja?

– Edinburgh (Schotland)

Edinburg Schotland steden
@Pixabay

Jaren geleden was ik met een vriendin een paar dagen in Edinburgh. Het was niet direct mijn eerste keuze, maar eenmaal aangekomen, was ik al snel onder de indruk van het relaxte sfeertje in deze stad. Ondanks dat het weer bepaald niet mee werkte, hebben we er toch een leuke tijd van gemaakt. Zo gingen we onder meer naar Edinburgh Castle, deden we een ondergrondse spooktocht, maar gingen we ook een dagje op tour in de omgeving.

Het lijkt me dan ook fantastisch om een keer met mijn vriend naar Edinburgh te gaan en samen deze stad te ontdekken.

– Gent (België)

Gent België steden
@Pixabay

Vrijwel elk jaar komen we wel in de Ardennen, maar ook de rest van België is natuurlijk de moeite waard. Zo zijn we inmiddels meerdere keren in Brugge geweest en van daaruit is het natuurlijk maar een klein stukje rijden naar Gent. Onze eerste kennismaking met Gent was echter niet direct optimaal, want de hele stad lag opengebroken vanwege diverse bouwwerkzaamheden. Toch maakte de stad een goede eerste indruk op ons en wil ik dolgraag terug om de stad echt eens te ontdekken.

Volgens collega-blogger Marcella is Gent namelijk nog leuker en mooier dan Brugge, dus dat maakt me nog nieuwsgieriger naar deze Belgische stad!

Naar welke stad wil jij dolgraag terug?

 

23 comments

 1. Carlijn / Cinemalijn

  Coole blog! De enige stad waar ik minstens één keer per jaar terugkom is Parijs. Hoewel ik er al heel vaak geweest ben, ontdek ik elke keer toch weer nieuwe dingen, zo leuk! In jouw blog vind ik Colmar er ook heel tof uitzien!

  Beantwoorden

 2. Anette

  Nerja! Oh wacht daar gaan we deze zomer naar terug:-) Ondanks de warmte prima te doen. Je wendt eraan en hoe lekker om gewoon met je luie ballen op t strand te liggen, lekker in zee zwemmen en je daarna opmaken voor de avond ?
  Boedapest zou ik ook graag opnieuw bezoeken en Keulen met haar prachtige Dom! Ook NYC gaan we een tweede keer bezoeken, misschien wel rond de feestdagen al is de kou dan wel een dingetje:-)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, wij zijn niet zulke strand mensen dus die warmte zal voor ons wel een uitdaging zijn.

   Beantwoorden

   1. Anette

    Dat is serieus een kwestie van wennen. Kon Gabriel eerst ook niet, begon na een uur al te draaien en ongeduldig te worden maar nu vind ie t heerlijk ? Goede triller, puzzelboekje of samen n potje kaarten op je strandbedje. Lekker drankje halen en wat te eten, love it. Einde dag ben je dan lekker rozig:-)
    We moeten gewoon een keer met z’n vieren gaan en dan leer ik jullie dat wel ?

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Denk je niet dat wij al te oud zijn om nog wat te leren? Maar dan wordt het wel een lekkere culinaire vakantie!

     Beantwoorden

     1. Anette

      Dat zou het sowieso wel worden gok ik ? En je bent nooit te laat om te leren hè:-)

     2. Wanda

      D’r is nog hoop voor ons!

 3. Miranda

  Barcelona! Is inmiddels alweer 15 jaar geleden dat we daar waren.

  Beantwoorden

 4. Manon

  Edenburgh ben ik ooit heel kort geweest. Was een bijzondere stad waar ik zeker ook nog naar terug zou willen!

  Beantwoorden

 5. Koen

  Krakau – Berlijn – Nice – Kopenhagen en Bergen (Noorwegen). Lijkt me leuk om daar nog een keer naar toe te gaan. Maar er zijn (Europese) steden waar ik nooit (echt) ben geweest en die staan nog net iets hoger op mijn lijstje … Wenen, Boedapest, München, Valencia en Verona

  Beantwoorden

 6. Deborah

  Aaah ik kan altijd genieten van je reisblogs. Vol met kleurige en fleurige foto’s. Dat geeft zin om ook al die plaatsen te bezoeken.
  Zelf zou ik heel graag nog eens terug naar Rome willen. Oh en Monpellier in Frankrijk. Maar dat komt omdat ik er nu een boek over aan het lezen ben haha.

  Beantwoorden

 7. Frederique

  Wat een leuk lijstje veelzijdige bestemmingen. Ik wil altijd wel terug naar Split in Kroatië, het verveelt nooit. Ook in Parijs zie ik elke keer weer iets nieuws en blijf ik genieten.

  Beantwoorden

 8. Milou

  Meeste plaatsen zijn ook niet echt plekken waar je zo snel komt, leuk! Ik ben helemaal verliefd op Barcelona, Newcastle. Dat zijn echt plekken waar ik vaker ben geweest dan 2,3x soms heb je van die steden die je hart echt hebben gestolen.

  Beantwoorden

 9. Skincarebynaomi

  Gave steden! Ik ben er in alle 5 nog nooit geweeest. Toch maar een stedentripje plannen

  Beantwoorden

 10. Mandy

  Na het lezen van deze blog, zijn er plekken die ik voor een 1e keer wil bezoeken haha! Ik ben verliefd geworden op Boedapest en wil daar graag nog een keer heen!

  Beantwoorden

 11. Sandra

  Ik ga ieder jaar terig naar Nice en Reims, maar wil ook nog eens graag terug naar Genève en Chicago

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  Gent en eddingburch staan nog op mijn lijstje om eens te gaan bezoeken

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Wat een leuk artikel! Uiteraard zou ik graag voor de 3de keer richting Londen willen<3

  Beantwoorden

 14. Renée

  Wij kunnen elkaar nog genoeg inspireren, we bloggen beiden over reizen.
  Ik ben in tal van steden zelfs meer dan 2x geweest, het is altijd zo leuk om weer herinneringen op te doen.

  Beantwoorden

 15. debbie

  haha ik kom per jaar op zeker 5 plekken waar ik nog niet eerder geweest ben, dus heb nog een heulll lang lijstje voor ik aan 2e bezoeken toe kom 😉 al heb ik sommige plekken al meerdere keren gezien
  pfoe, de wereld is te prachtig!

  Beantwoorden

 16. Morgaine

  Drachten… oh wacht, dat is geen stad… nul steden zover….. tenzij in Nederland zelf… Dan blijft Amersfoort zelfs na 250 X mijn ultieme favoriet. 😀

  X

  Beantwoorden

 17. Leen

  Komende zomer gaan wij waarschijnlijk ook een nachtje in Colmar blijven, op weg naar Zwitserland. Nog nooit geweest dus ben wel benieuwd 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, wat een heerlijk vooruitzicht!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.