Hallstatt steden

3 Steden die ik voor een tweede keer wil bezoeken

Door de jaren heen bezocht ik al heel wat steden. Wereldsteden als onder meer Parijs, Milaan en New York maar ook kleinere steden zoals het Belgische Durbuy, het Duitse Oldenburg of het Tsjechische Karlovy Vary. Vorig jaar deelde ik al de eerste drie steden waar ik nog weleens weer naar toe wilde. Vandaag is het tijd voor een update in dit rijtje!

Vaak kiezen we ervoor om steeds weer nieuwe bestemmingen te ontdekken, maar sommige stadjes vallen zo in de smaak dat er meer dan genoeg nog te ontdekken valt. Of je bent er simpelweg zo van onder de indruk dat je er nog een keertje naar toe wilt. In geheel willekeurige volgorde zijn dit de drie steden die ik gerust voor een tweede keer wil bezoeken!

1. Hallstatt in Oostenrijk

In 2014 maakten we een trip door Hongarije en Oostenrijk waarbij vooral in Oostenrijk het prachtige Hallstatt op viel. Dit pittoreskje stadje telt slechts 900 inwoners en staat niet voor niks op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Hallstatt steden

Niet alleen is de ligging aan de Hallstattersee natuurlijk prachtig maar ook het plaatsje zelf, voelt alsof je continu in een ansichtkaart rondloopt. Overal zie je houten huizen, veelal dicht op elkaar gebouwd. Je moet er dan ook niet aandenken wat er gebeurt als er brand uitbreekt. Zo op de foto lijkt het als er totaal geen ruimte is maar geloof mij, achter de eerste huizen aan het water en bij de twee kerken bevindt zich nog veel meer!

Hallstatt Oostenrijk steden

2. Girona in Spanje

In 2013 kwamen we maar liefst 2 keer in Spanje. In april gingen we namelijk met vrienden al naar Barcelona en later in juni gingen we naar de Costa Brava voor een heerlijke relax vakantie. We vlogen toen op Girona en vanuit daar gingen we met een huurauto richting Platja d’Aro. Vanuit daar maakten we diverse leuke uitstapjes maar doordat we op onze laatste dag pas laat terug vlogen en we de caravan al voor 10 uur moesten verlaten, besloten we om onze laatste vakantiedag door te brengen in Girona.

Girona Spanje steden

En wat was dat een goede keuze! In veel gidsen werd al gemeld dat Girona het kleine broertje is van Barcelona, net zo pittoresk en authentiek maar minder toeristisch en dus minder druk. Het was dan ook heerlijk dwalen door de Joodse wijk waar we continu weer nieuwe steegjes ontdekten!

Girona Spanje steden

3. Schwerin in Duitsland

In april 2016 gingen we voor een trip van 5 dagen naar de deelstaat Mecklenburg Vorpommern in het noordoosten van Duitsland. Onze uitvalbasis was het pittoreske Wismar en vandaar uit verkenden we deze prachtige streek van Duitsland. We maakten onder meer een uitstapje naar de hoofdstad van deze regio, Schwerin.

Schwerin Duitsland steden

Het was koud, het was guur en het zonnetje liet het nog afweten op die dag. Toch genoten we volop van deze prachtige stad waar het heerlijk slenteren was door de vele leuke steegjes. Sowieso heb ik een zwak voor Duitse steden maar Schwerin is absoluut een stad waar ik nog weer een keertje naar toe wil. Al was het alleen maar om dit prachtige kasteel dan te bezoeken. Wij hadden namelijk de pech dat het net tijdens onze dag gesloten was voor het publiek vanwege bouwwerkzaamheden.

Schwerin Duitsland steden

Welke relatief onbekende stad in Europa is volgens jou een aanrader?

 

14 comments

 1. Morgaine

  Onbekend, geen idee, maar dat dorpje in Oostenrijk, snap ik helemaal, de rest ook hoor, maar onbekende steden, dan moet ik wel heel diep gaan graven. 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, hoeft niet compleet onbekend te zijn hoor! Maar niet één van de wereldsteden.

   Beantwoorden

 2. Yova

  Prachtig om te zien. Oostenrijk en Spanje en Duitsland is altijd wel beleven om te doen. Je hebt wel keuze zat. Oostenrijk is werkelijk mooi om te zien van jou foto’s.

  Beantwoorden

 3. Sheila

  Op de één of andere manier is Dresden niet zo populair bij mensen. Maar het is een aanrader. Ik vind de stad zo mooi en sfeervol. Ook veel leuker dan Berlijn. Er is heel veel historie en er zit één van mijn favoriete hostels ter wereld in Dresden. In een leuke kunstenaarswijk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen! Dresden staat voor volgend jaar toevallig op onze planning!

   Beantwoorden

 4. Nesrin

  Girona onthoud ik. Ik ben nog nooit in Spanje geweest en ik wil dit wel heel graag (zsm) doen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Girona is dan echt een aanrader, stuk kleiner dan Barcelona maar net zo pittoresk!

   Beantwoorden

 5. Sabine

  Leuk! Een onbekende stad in Europa… Alesund (Noorwegen), Lleida (Spanje), Prizren (Kosovo), Berat (Albanië) en Mostar (Bosnië) zijn echt prachtige plekken. IK ben nu voor de tweede keer in Buenos Aires en ik kan je vast verklappen dat het meer dan goed bevalt 😀

  Beantwoorden

 6. Conny

  Ik zag laatst op TV een programma van Rick Stein’s Long Weekends, Vienna. En toen had ik wel eens zien om een keer naar Wenen te gaan, hoewel wij absoluut geen stedentrippers zijn. Maar wij zouden dan gaan voor het lekkere eten. Dus geen cultureel weekend maar een culinair weekend.
  Verder zijn er denk ik zat leuke onbekende steden een bezoekje waard denk ik. Vooral als er veel lekkers te eten is 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wenen is zeker een aanrader, wij gaan dan zeker weten voor een combi want lekker eten hoort wel bij onze beleving van een leuke trip.

   Beantwoorden

 7. Marcella

  Ik ben in alle 3 nog niet geweest, maar ze lijken me zeker tof! Ik wil graag terug naar Edinburgh, Bremen en Gent. Ik vond het er super!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Grappig, in alle drie deze steden ben ik ook geweest en ja, ook hier wil ik best weer naar terug!

   Beantwoorden

 8. Laura | Billenblootkokosnoot

  Wroclaw in Polen heeft me in alles positief verrast en is ook nog niet zo bekend! Daarnaast zijn we 1 nachtje in Brugge geweest wat ik eigenlijk te kort vond! Zou graag nog een keertje wat langer terug willen vond het een heerlijke stad!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Polen ben ik sws nog niet geweest, dus daar moet nodig eens verandering in komen. Brugge is idd erg mooi.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.