haven Greetsiel Duitsland

Een middagje Greetsiel: bootjes kijken en struinen door het dorpje

Greetsiel is zo’n vissersdorpje in het noorden van Duitsland wat we een paar jaar geleden hebben ontdekt. Sindsdien komen we er regelmatig, althans, meestal één keer per jaar. Vorig jaar is het er niet van gekomen, maar in mijn derde vakantieweek besloten we om gezellig weer eens die kant op te gaan. Samen met mijn ouders genoten we opnieuw van dit mooie pittoreske dorpje. Benieuwd wat er zo leuk is aan Greetsiel?

Wer nach Greetsiel kommt, ist eingefangen vom zauberhaften Anblick eines Puppenstubenortes mit historischen Giebelhäusern aus dem 17. Jahrhundert, dem über 600 Jahre alten Fischerhafen mit seiner beeindruckenden Krabbenkutterflotte, den berühmten Greetsieler Zwillingsmühlen und malerischen Gassen…Ein großes Angebot an Restaurants, Teestuben, Cafés und Einkaufsmöglichkeiten lassen Ihren Urlaub zu einem kulinarischen Erlebnis werden (www.greetsiel.de)

De tweelingmolens van Greetsiel

Tweelingmolens Greetsiel Duitsland

Eigenlijk klinkt het bijzonderder dan dat het in de praktijk is, want het betreft niet letterlijk twee molens aan elkaar, maar vlak bij elkaar. Ondanks dat blijft het gewoon leuk om deze molens te zien. Beide molens zijn toegankelijk voor het publiek. De ene is ingericht als winkel en de andere als eetgelegenheid. Ook kun je hier opstappen voor een tochtje met de rondvaartboot of een waterfiets huren.

Tot nu toe hebben we er nog nooit een kijkje genomen of iets gedronken op het terras van de molen. Simpelweg omdat het er vaak te druk is, zo ook tijdens onze laatste bezoek aan Greetsiel.

Het gezellige centrum

centrum Greetsiel Duitsland

Het centrum van Greetsiel is vrij compact en dat maakt het een prima uitstapje voor een middagje. Natuurlijk vind je er de nodige restaurants en terrasjes, maar ook verschillende winkeltjes. Van typische souvenirs uit deze regio tot leuke woonaccessoires en kledingzaakjes.

Wat ik zelf vooral mooi vind aan het centrum zijn de panden, allemaal stuk voor stuk goed onderhouden. In sommige gevallen betreft het vakantiehuisjes. Ideaal als je een weekend in Greetsiel wil doorbrengen en midden in de gezelligheid wilt verblijven.

Bootjes en huisjes kijken in de haven van Greetsiel

haven Greetsiel

haven Greetsiel Duitsland

centrum panden Greetsiel

vakantiehuisjes haven Greetsiel

Greetsiel is een vissersdorpje en dat blijkt ook wel uit het feit dat de haven het centrale punt is. Deze keer was de haven nog vrij rustig, aangezien het een doordeweekse dag betrof en het midden op de dag was. Aan het eind van de middag komen de vissersboten terug naar de haven en dat schijnt altijd een leuk gezicht te zijn.

Ook op zondag is het altijd gezellig druk want dan liggen er tal van vissersboten in de haven. Met sommige vissersboten kun je trouwens een rondvaart maken. Ook is het mogelijk om vanuit Greetsiel per boot te vertrekken naar het Duitse waddeneiland Borkum.

Praktische informatie:

 • Greetsiel ligt in het noorden van Duitsland op zo’n 295 km van Utrecht, voor ons is het anderhalf uur rijden
 • rondom Greetsiel zijn verschillende grote parkeerplaatsen (tegen betaling), ook voor overnachtingen met een camper. Vanaf de diverse parkeerplaatsen ben je binnen tien minuten wandelen in het centrum
 • verschillende horecagelegenheden in het centrum
 • mogelijkheid tot maken van rondvaarten en overtocht naar Borkum, zie officiële site van Greetsiel
 • leuk uitstapje in de regio: de vuurtoren in Pilsum

9 comments

 1. Lodi

  Het ziet r zeker gezellig uit, leuk zo een plek waar je vaker terug komt, puur omdat het zo goed bevalt en dit hoeven helemaal geen grote beroemde plekken te zijn. Zo komen wij graag in Torbole in Italie, hier was ooit onze eerste vakantie samen en elke keer als we hier weer kwamen, waren we aan het genieten en helemaal niet omdat dit nu zo een wereldse plek is hoor.

  Beantwoorden

 2. Helena

  Wat ziet dat er leuk uit Wanda; dank je wel weer 🙂

  Beantwoorden

 3. Cynthia

  Dat ziet er leuk uit. Ik houd wel van die kleine vissersdorpjes

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Wat een gezellig en pittoresk dorpje is dit!

  Beantwoorden

 5. Jouvence

  Wat een mooie foto’s, het ziet er uit als een erg gezellig en leuk dorpje!

  Beantwoorden

 6. henk

  weer wat geleerd; ik had og nooit van dat plaatsje gehoord. Ziet er leuk uit om eens een dag heen te gaan

  Beantwoorden

 7. Tania

  Ik dacht eerst dat het een dorpje in Nederland was toen ik de eerste foto zag. Wat ziet het er leuk uit. Had er nog niet van gehoord

  Beantwoorden

 8. Anvanassche

  Mooi! Beetje ver voor me maar misschien eens combineerbaar met bezienswaardigheden in de buurt.

  Beantwoorden

 9. Frederique

  Ik houd erg van dit soort plekjes. Ik had er nog nooit van gehoord, heb de naam nu genoteerd. Hopelijk kunnen we snel weer ‘vrij en zorgeloos’ reizen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.