Herzsee

Dag September, Hallo Oktober!

Ligt het aan mij of vliegt dit jaar voorbij? Ook september is inmiddels voorbij en dat betekent dat we dus ook afscheid moeten nemen van de zomer. September was voor ons echt een heerlijk maandje. Drie weken vakantie! Ik was er ook wel aan toe, moet ik zeggen. Gewoon even geen werk, niks moeten en vooral zelf je tijd indelen. Heerlijk! Hoe we onze tijd zoal hebben ingedeeld? Dat vertel ik je natuurlijk allemaal in deze terugblik op september!

Vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk september

badeendjes Oostenrijk september

Zoals gezegd stond september grotendeels in het teken van onze zomervakantie. Lange tijd was het onzeker wat we konden gaan doen, maar uiteindelijk boekten we toch een huisje in Oostenrijk, onze nummer één bestemming voor dit jaar. De eerste twee dagen was het grijs en mistig boven in de bergen, maar daarna brak de zon volop door.

Wat we zoal hebben gedaan in Vorarlberg (Oostenrijk)? Vooral lekker de bergen in en heerlijk gewandeld. Mijn eerste artikelen staan inmiddels online, maar er komen natuurlijk nog veel meer artikelen over onze vakantie aan. Niet alleen van de mooie wandelingen die we hebben gemaakt, maar ook van de Silvretta Hochalmstrasse, een fantastische panoramaroute.

Natuurlijk had ik ook weer mijn badeendje mee op reis en dat leverde weer een hoop bekijks op!

Dagjes weg & Wandelen

Vakantie september

Wat deden we nog meer in onze vakantie? Nou, we gingen gezellig met mijn ouders een middagje naar Greetsiel. Een vissersdorpje in het noorden van Duitsland waar we altijd graag komen. Ook ging ik lekker in mijn uppie aan de wandel in De Heemtuin en vond ik tot mijn grote verbazing al rood met witte paddenstoelen. Blijft een bijzonder gezicht om ze te zien.

Ook gingen we samen nog een middagje naar Münster, een stad in Duitsland die we alleen maar kennen van de gezellige kerstmarkten. Nu zag het er natuurlijk compleet anders uit, maar echt een hele mooie stad. We willen zeker nog terug om meer van de stad te zien.

Meer weten over ons middagje in Greetsiel?

Onze Mikey groeit als kool

Mikey september

Zeven maanden is ie inmiddels en van een klein schattig katje is meneer uitgegroeid tot een stoere kater. Afgelopen week gecastreerd en hoewel hij geen fan was van de dierenartspraktijk heeft hij zich netjes gedragen. Luisteren doet meneer nog steeds niet, maar knuffelen en lekker bij ons liggen des te meer, dus ach, dan nemen we zijn streken maar op de koop toe.

Hij was in september voor het eerste lange tijd alleen thuis en hoewel hij goed is verzorgd, heeft ie ons wel heel erg gemist. Dolblij toen we eindelijk weer thuis waren en sindsdien is ie nog knuffeliger dan dat hij al was. Genieten dus!

Welke foto kreeg de meeste likes op Instragram?

In september verschenen er vooral foto’s van onze vakantie op Instagram en onderstaande foto sprak er voor mijn volgers duidelijk boven uit. De foto maakte ik bij het hoogtepunt van de Silvretta Hochalmstrasse, namelijk het stuwmeer. Op de achtergrond zie je de hoogte berg in Vorarlberg, de Piz Buin met zijn besneeuwde bergtoppen.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in september?

 • vrienden kwamen ons vakantiehuisje bewonderen en we gingen heerlijk uit eten
 • ik had een gezellige lunch c.q. wandeldate met vriendinnetje M.
 • mijn werkvoorraad op mijn eerste werkdag viel enorm mee, dikke plus voor mijn collega’s!
 • mijn moeder vierde haar 66e verjaardag
 • de tweede plaats van Max Verstappen in de GP van Rusland

Wat zijn onze plannen voor oktober?

Tja, ik heb werkelijk geen idee. We zouden een weekendje naar Parijs, maar dat is geannuleerd vanwege het hele corona gebeuren. Verder staat er totaal niks gepland en hoop ik alleen maar dat we nog mooie herfstdagen krijgen, zodat we nog een paar mooie wandelingen kunnen maken.

Heb jij nog plannen voor oktober?

12 comments

 1. Lodi

  Hier ook geen plannen voor oktober, normaliter zouden we met de herfstvakantie op vakantie gaan, maar ik heb deze keer maar niks gepland. Ik hoop ook dat we nog mooie zonnige dagen mogen hebben en niet te veel regen, want daar vind ik nou echt niks aan,

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  De tijd vliegt inderdaad voorbij! Het is nog maar net tot me doorgedrongen dat de zomervakantie voorbij is, omdat door corona het verschil amper merkbaar is met de kinderen.

  Wat betreft plannen: ik hoop jarig te worden!

  Beantwoorden

 3. Tessa

  Zo te zien was september een mooie maand voor jullie

  Beantwoorden

 4. Beauty By Bibi

  Wat een leuke kat! Ik hou van katten! Het is alweer oktober wat vliegt de tijd!

  Beantwoorden

 5. Koen

  Ik vind zo’n corona-jaar veel te traag voorbij gaan …

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Gewoonweg HEERLIJK dus. wat een fijne foto’s, vooral van jullie vakantie.
  Oktober plannen… Best veel en druk met afspraken dus vooral lekker de weekenden genieten met m;n gezinnetje

  Beantwoorden

 7. Rory

  Poeh. We proberen binnenkort een weekend naar Ameland te gaan, want sinds het begin van de lockdown in maart zijn we dus nergens naartoe gegaan. Ja, wel eens een dagje weg, maar eigenlijk amper. Uit angst inderdaad maar ook vanwege het hele gedoe als je ergens heen gaat. Stel dat het code rood wordt en je komt niet meer terug. En dat soort dingen. Nu heb ik spijt dat we in de zomer zo weinig hebben gedaan, gezien het feit dat het weer strikter aan het worden is (ik hield mij er sowieso aan, dus wat dat betreft veranderd er niet heel veel).

  Beantwoorden

  1. Rory

   *verandert* er niet heel veel bedoel ik natuurlijk.

   Beantwoorden

 8. Cynthia

  Wij hebben onze vakantie plannen naar het buitenland omgewisseld voor weekjes weg in Nederland. Dat is natuurlijk ook gewoon lekker. Al is het maar dat je even in een totaal andere omgeving bent.

  Beantwoorden

 9. Manon

  Mijn nichtje komt logeren en we hebben spelletjesavond (max 3 personen). Verder niks gepland. Wat is Mikey grooot!

  Beantwoorden

 10. jasmina

  Wij wilden via zwitserland nog richting oostenrijk…helaas heeft het lot anders bepaald en kwamen we eerder terug….dus wie weet volgend jaar

  Beantwoorden

 11. rachel

  mijn enige plan in oktober is proberen te herstellen !! en daarom alle andere plannen aan de kant gezet 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.