Nova Stoba Gaschurn Oostenrijk

De hoogtepunten van onze vakantie in Oostenrijk

Eindelijk was het dan zo ver! Toch nog op vakantie naar ons geliefde Oostenrijk! Lange tijd was het onzeker vanwege het hele corona-gebeuren. Uiteindelijk boekten we toch een vakantiehuisje in Burserberg en genoten we van al het moois dat Vorarlberg te bieden heeft. Inmiddels zijn we al een paar dagen terug en wordt het de hoogste tijd om jullie bij te praten. Natuurlijk volgen er nog uitgebreide blogs, maar voor nu deel ik alvast de hoogtepunten van deze vakantie met jullie!

Volop zomers weer

De eerste twee dagen was het grijs en mistig en konden we de bergen totaal niet zien. Daarna brak de zon door en werd het volop zomers weer. Heerlijk genieten dus! Overdag een graadje of 26 en ’s avonds koelde het af naar zo’n 15 graden. Dat betekende helaas wel dat we ’s avonds binnen zaten, maar ach, dat weet je als je in september naar zo’n bestemming gaat.

Het was echt nog een heerlijke zomervakantie en dat voor de maand september!

Ons prachtige uitzicht

Burserberg Vorarlberg Oostenrijk

Via Google hadden we wel al gezien dat we een mooi uitzicht zouden hebben vanaf ons balkon. Maar ja, doordat de mist op de eerste twee dagen lang bleef hangen, zagen we pas op dag drie het mooie uitzicht. Sinds die dag was het elke ochtend heerlijk wakker worden, maar ook ’s avonds was het een mooi gezicht. Al die lichtjes in het dal van Bludenz.

Het heerlijke eten in Oostenrijk

Kaiserschmarren Oostenrijk Kapell Restaurant

Ondanks dat we in Oostenrijk voornamelijk zelf hebben gekookt, hebben we natuurlijk ook wel gesmuld van de Oostenrijkse keuken. Van een simpele lunch met een tosti tot een heerlijk simpel broodje bij een alm. Ook genoten we van zelfgemaakte apfelstrudels en natuurlijk niet te vergeten Kaiserschmarren. Wat mij betreft echt een gerecht wat je moet proeven als je in Oostenrijk bent!

In totaal zijn we drie keer uit eten geweest en was vooral de Grössli op de berg bij Gargellen super lekker. Nu alweer zin in!

De mooie wandelingen in Oostenrijk

Herzsee Vorarlberg Oostenrijk

Nova Stoba Gaschurn

Burserschlucht Vorarlberg Oostenrijk

Wie op vakantie gaat naar Oostenrijk doet dit natuurlijk vooral vanwege de bergen. Ook wij vinden het heerlijk om een kabelbaan te pakken en te genieten van het uitzicht. Ik vind het nog steeds bijzonder om te zien dat er hoog in de bergen nog een leven op zich is.

We hebben dan ook meerdere mooie wandelingen gemaakt. Langs bergmeren met kristalhelder water, door bosrijk gebied, maar ook wandelen op hoogte langs mooie vergezichten. Stuk voor stuk wandelingen waar ik nog uitgebreid over ga schrijven.

Een wandeling die ons zeker zal bijblijven is de wandeling door de Burserschlucht. Volgens internet een lichte familiewandeling van zo’n twee uurtjes. In de praktijk een vrij pittige wandeling met het nodige klimwerk waar we uiteindelijk vierenhalf uur over hebben gedaan. Voor ons duidelijk te pittig. Ik was dan ook super blij dat we uiteindelijk zonder kleerscheuren terug bij onze auto waren.

De Silvretta Hochalmstrasse

Silvretta Hochalmstrasse Vorarlberg Oostenrijk

In Oostenrijk kun je op diverse plekken mooie autoroutes rijden. In Vorarlberg heb je de Silvretta Hochalmstrasse, een prachtige autoroute met 34 haarspeldbochten die je uiteindelijk bij de Silvretta Staussee brengt waar je kunt genieten van het uitzicht op de hoogste berg van Vorarlberg, de Piz Buin.

Ondanks dat we deze route al meerdere keren hebben gereden, blijft het genieten. Iedere keer ben ik opnieuw onder de indruk. Echt een aanrader!

De koeien in Oostenrijk

Ik kan niet anders dan gewoon toegeven dat ik een zwak heb voor de Oostenrijkse koeien. Zodra ik ze zie, wil ik het liefst dat René de auto parkeert en dat ik dan mijn foto’s kan maken. Natuurlijk wil dat niet altijd, maar dit jaar had ik eigenlijk best wel geluk, want ze stonden soms gewoon voor onze auto. Echt genietmomentjes!

Kortom, Oostenrijk was in alle gevallen weer een heerlijke vakantie waar we beiden met een big smile op terugkijken!

14 comments

 1. Lodi

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben, Oostenrijk is ook van mij een van de favorieten vakantie landen en ook voor de bergen. Ik ben dol op het wandelen hier en geniet van al jou mooie foto’s, zo mooi en wat een uitzichtpunten allemaal. prachtig.

  Beantwoorden

 2. Tamara

  Wat super leuk ik woon in Oostenrijk haha maar geniet er nog steeds Elke dag Van al het moois

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ooh, woon je in Oostenrijk? In welke regio dan? Wat zou je ons aanbevelen?

   Beantwoorden

 3. rachel

  fijn dat jullie zo genoten hebben!! wij gingen vroeger altijd naar Oostenrijk met wintersport

  Beantwoorden

 4. Tania

  Blij te horen dat jullie er van genoten hebben. zag er daar ook prachtig uit

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Fijn dat jullie nog naar Oostenrijk hebben kunnen gaan. Het is een mooi land. Wenen staat hoog op mijn lijstje van steden om te bezoeken

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Wat een prachtige foto’s weer! Ben benieuwd naar de verdere verhalen.

  Beantwoorden

 7. Lindaschrijfthetop

  Wat fijn dat je toch nog op vakantie naar Oostenrijk kon, zo te lezen heb je het erg leuk gehad.

  Beantwoorden

 8. Mandy

  Ik heb heel wat voorbij zien komen op insta en zag er altijd goed uit. Echt een prachtig land he! Mij niet meer gezien in een kabelbaan. Hou daar echt niet van haha!

  Beantwoorden

 9. Wendy

  Wat zijn de bergen toch zalig om te vertoeven! Ik denk dat ik volgende week Oostenrijk ook nog even inrijd om van de herfstkleuren te genieten.

  Beantwoorden

 10. Stefaandewinter

  Zalig, ik moet Oostenrijk toch ook is in de zomer plannen! Zalig daar

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Jaa, het weer was echt goed! Had veels te veel warme kleding mee, haha. En in de nacht was het koud, maar slapen in onze kamer was desondanks erg goed te doen. Ik denk dat wij nog wel eens terug komen in Oostenrijk ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat denk ik ook wel! Wij gaan sws terug, Vorarlberg bevalt ons altijd erg goed, maar wil ook dolgraag terug naar Karinthië en de andere regio’s.

   Beantwoorden

 12. Saskia

  Wat een heerlijke hoogtepunten. Fijn dat jullie zo hebben genoten van Oostenrijk <3

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.