Dag Augustus, Hallo September!

Met nog één dag te gaan, is het de hoogste tijd om terug te blikken op augustus. Een maand waarin de zomer zich volop liet zien. Dat betekende ook dat ik dikke maatjes was met onze airco. Het was ook een maand waarin we de weekenden grotendeels doorbrachten bij ons vakantiehuisje. En een maand waarin we de knoop doorhakten wat betreft september. Benieuwd naar hoe en wat? Ik vertel je er uitgebreid over!

We waren twee weekenden bij ons vakantiehuisje

huisje augustus

Augustus begon goed met een hittegolf en dat betekende dat we de weekenden doorbrachten bij ons vakantiehuisje. Voor klussen was het duidelijk te warm, maar genieten onder de bomen kon prima. We slingerden de bbq weer aan. Genoten te voet van het natuurgebied naast de camping en ik verkende de omgeving van Meerwijk nog op de fiets.

Het seizoen loopt nog tot 1 oktober dus ik hoop dat we nog een paar mooie weekenden gaan krijgen.

Genieten van de Drentse heide

Gasterse duinen augustus

In mei waren we voor het eerst in de Gasterse Duinen en riep ik direct dat ik in augustus terug wilde. Zo geschiedde ook en we genoten dan ook volop van die mooie bloeiende heidevelden.

Echt jammer dat de heide maar zo kort in bloei staat. Dus wil je er nog van genieten, wees dan snel, want zo lang zal de heide niet meer bloeien. Ik had ook nog graag een heidewandeling gemaakt, maar door tijdgebrek en het mindere weer is het er niet meer van gekomen.

Ook ontdekten we heidevelden in Groningen

heidevelden Ter Borg juli

Net als tulpenvelden hebben we ook heidevelden in Groningen. Weliswaar vond ik het gebied niet bepaald heiderijk, maar desondanks was het wel een mooi natuurgebied. Alleen jammer dat de groene route bij Ter Borg niet duidelijk werd aangegeven.

In het begin kwamen we nog wel de groene paaltjes tegen, maar daarna zagen we ze helaas niet meer. Hierdoor hebben we een deel van de route gemist. In plaats van de aangegeven 5 km hebben we slechts 3 km gelopen. Beetje jammer, maar zoals gezegd, wel een heel mooi gebied, dus we gaan zeker voor de herkansing!

Doordat we eerder terug waren dan verwacht bij de parkeerplaats hebben we nog even een kijkje genomen bij de overgebleven barak van Kamp De Beetse. Jammer dat dit nu vanwege corona gesloten blijft, maar we houden het in gedachten voor volgend jaar.

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Heel veel foto’s plaatste ik niet in augustus op Instagram. Grotendeels kwam dit doordat ik even geen zin had, maar ook omdat ik simpelweg niet veel foto’s heb gemaakt. Slechts acht foto’s verschenen er op Instagram en dat is voor mijn doen echt heel erg weinig. In september zal dat vast wel anders worden.

Dit was in ieder geval de foto met de meeste likes. Een straatje in het Groningse Winsum, verkozen tot het mooiste dorpje van Nederland!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in augustus?

 • Mikey is inmiddels een half jaar en ontwikkelt zich tot een stoere kater, maar ook tot een echte kroelkip.
 • ik ruilde mijn zwarte Ford Fiësta in voor een donkergrijze exemplaar
 • ik genoot van de eerste overwinning van Max Verstappen dit seizoen. Komen er nog meer?
 • het dekbed kwam weer terug op bed, heerlijk!
 • we vierden op kleine schaal de verjaardag van nichtje J. Erg gezellig!

Wat zijn onze plannen voor september?

Korbersee
@Pixabay

Nou, ik kijk best uit naar september eigenlijk! Waarom? Nou, omdat we onze zomervakantie nog te goed hebben! Eindelijk drie weken vrij, drie weken geen werk, geen wekkers én vooral niks moeten.

Lange tijd was het onduidelijk wat we zouden gaan doen. Wel of niet op vakantie en zo ja waarheen? Uiteindelijk hebben we toch besloten om voor onze eerste keuze te gaan en dat betekent dat we 12 dagen naar Vorarlberg in Oostenrijk gaan! Enorm veel zin in, heerlijk om weer naar de bergen te gaan. Vorarlberg is voor ons geen onbekende regio, maar toch heb ik nog weer diverse uitstapjes en wandelingen gevonden die voor ons nieuw zijn.

Ook hoop ik nog op een mooie nazomer in eigen land zodat we hopelijk nog wat tijd kunnen doorbrengen bij ons vakantiehuisje. Sowieso willen we in mijn derde vakantieweek nog lekker op pad. Op dit moment nog geen enkel idee, maar Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum staat al jaren op ons lijstje, dus wie weet kunnen we dat straks eindelijk afstrepen!

Waar kijk jij naar uit in september?

10 comments

 1. Lodi

  Wat fijn dat jullie weer tijd door hebben kunnen brengen in jullie huisje, mooi hoor en wat een fijne plek. Ik heb wel weer zin in September, de jongens gaan weer naar school en we krijgen weer wat ritme in huis. Ik heb voor het eerst weer wat blog- uitjes staan, dus daar heb ik ook heel veel zin in. Wat fijn dat jullie de vakantie nog te goed hebben, ik hoop dat alles goed blijft gaan en jullie kunnen genieten van Oostenrijk.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  wij gaan in septmeber eens een flinke wadeltocht maken van een paar dagen, daar heb ik echt zin in!

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Wat een fijn overzichtje. Wij hebben nu vakantie, kan niet wachten om van de week op vakantie te gaan <3 Geniet alvast in Oostenrijk!

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Ik kijk vooral uit naar na 13 september, want ik hoop het dan wat rustiger te krijgen op het werk. Maar of dat zo gaat zijn …

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Zo te lezen heb je een fijne maand gehad. Ik kijk vooral uit naar de nieuwe make up collecties die de komende maanden in de winkels komen te liggen

  Beantwoorden

 6. Mitchel Kleuver

  Ik heb mijn dekbed de gehele zomer erin gehad, want zonder die druk op mijn borst kan ik niet slapen. Wel heerlijke dagen op de heide!

  Beantwoorden

 7. Anvanassche

  Ik zie je foto niet met de meeste likes op Instagram. Ben wel benieuwd naar dat straatje in Winsum ?

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Ik wens je alvast een hele fijne vakantie in Oosterrijk ik ben nu al benieuwd naar de foto’s. De heide ziet er prachtig uit volgens mij heb je een fijne maand gehad.

  Beantwoorden

 9. Caroline

  In september kijk ik uit naar de wisseling van het seizoen en de mooie herfstkleuren die ons te wachten staan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.