Korbersee

Wel of niet op vakantie in september?

Normaal heb ik in juni mijn zomervakantie van drie weken en in september dan nog een weekje vakantie. Door corona hebben we deze plannen gewijzigd. In juni een weekje en in september dan onze zomervakantie. Uiteindelijk ging het licht voor toeristische uitstapjes in juni toch nog op groen en boekten we snel een weekje in Rijnland-Palts in Duitsland. Nu september dichterbij komt, willen we natuurlijk graag weten wat we kunnen gaan doen. Is het verantwoord om op vakantie te gaan? Waar moeten we eventueel opletten en wat willen we graag? In deze blog deel ik het allemaal met je!

Is het verantwoord om op vakantie te gaan?

Tja, de één zal zeggen, ‘nee, veel te gevaarlijk, ga gewoon een jaartje niet’, terwijl een ander zegt ‘ja, in het buitenland loop je net zoveel risico’s als hier. Wij behoren tot die laatste groep en zien er op zich geen probleem in om dus op vakantie te gaan. Mits je goed voorbereid bent en je aan de maatregelen houdt.

Daarbij komt ook nog dat we in het naseizoen zitten en het dus een stuk rustiger is. Het enige is wel dat het licht op groen moet staan. Dat de kans bestaat dat het tussentijds kan veranderen, tja, dat zien we dan wel weer. We gaan met eigen auto en kunnen dus snel beslissen wat we gaan doen.

Waar gaan we vakantie vieren in september?

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Nou, die keuze stond eigenlijk al aan het begin van dit jaar vast. We willen namelijk dolgraag weer terug naar Oostenrijk. Vorig jaar zijn we niet geweest en daarvoor ook slechts een paar dagen, dus dit jaar willen we weer echt een week of langer die kant op.

Toch hebben we vrij lang gewacht met boeken om toch een beetje meer inzicht te hebben in de situatie ter plekke. Inmiddels hebben we dan wel geboekt, hebben we zelfs al betaald en hebben we alle papieren ontvangen. Het was nog wel even zoeken, maar uiteindelijk zijn we toch gegaan voor onze eerste keuze, namelijk Vorarlberg, een vrij rustige regio. We zijn er al vaker geweest en het voelt voor ons als soort van thuis. Bovenstaande foto is van de Lunersee, wat mij betreft het mooiste meer in Oostenrijk. We zijn er nu drie keer geweest, maar een vierde keer sluit ik zeker niet uit haha…

Huisje, hotel, camping of vakantiepark?

Vakantiehuis Burserberg

In Oostenrijk boeken we altijd een vakantiehuis of appartement, maar het is vaak wel lastig om iets geschikt te vinden. Sommige huisjes zijn behoorlijk gedateerd of zijn qua ligging minder ideaal. Ook deze keer was het even zoeken, maar uiteindelijk hebben we dit vakantiehuisje in Burserberg geboekt en zie ik ons straks wel zitten genieten op ons balkon van het uitzicht.

Ideaal van dit vakantiehuisje is ook de ligging, binnen een kwartier ben je bij de snelweg en kun je dus vrij snel alle kanten op. We zitten bv zo’n 45 km van Lech en alleen de route er naar toe is al alsof je continu door een ansichtkaart rijdt!

Hoe zit het met coronamaatregelen in Oostenrijk?

De teller voor Vorarlberg staat momenteel op 1050 besmettingen waarvan 20 personen zijn overleden. Er lijkt dus weinig aan de hand te zijn, maar dat neemt niet weg dat we ons natuurlijk wel aan de maatregelen moeten houden. Net als in Duitsland zijn mondkapjes verplicht in openbare ruimtes zoals bv winkels, restaurants en stoeltjesliften. Niet ideaal, maar het belemmert ons niet in in ons vakantiegevoel.

In tegenstelling tot hier moet je in Oostenrijk 1 meter afstand houden.

Wat willen we gaan doen tijdens onze vakantie in Vorarlberg?

Zoals gezegd is Vorarlberg geen onbekende regio voor ons. Dat betekent echter niet dat we alles al hebben gezien. Natuurlijk zullen we ongetwijfeld ook dingen gaan doen die we al eerder hebben gedaan, maar met 11 dagen hebben we tijd genoeg om ook nieuwe plekken te gaan ontdekken.

Op ons verlanglijstje staan:

 • De Silvretta Hochalmstrasse: we houden enorm van het rijden van mooie autoroutes en wat dat betreft word je in Oostenrijk natuurlijk op je wenken bediend. De Silvretta Hochalmstrasse is slechts 25 km lang, maar is absoluut de moeite waard. We hebben hem twee keer eerder gereden, maar nog nooit hebben we de wandeling rondom het stuwmeer gedaan. Dat willen we deze keer dus wel gaan doen. Nu al zin in!
Silvretta stuwmeer
@Pixabay
Korbersee
@Pixabay

koeien

 • Wandeling langs drietal bergmeren: met de kabelbaan in Schruns omhoog om vervolgens hoog in de bergen een rondwandeling langs een drietal bergmeren te maken. Schijnt prima te doen te zijn, dus we zullen gaan zien!
 • Burserschlucht: Oostenrijk staat bekend om zijn schluchten en klammen, oftewel rondwandelingen door een indrukwekkende kloof met tig watervallen. Aangezien dit vlak in de buurt is van ons vakantiehuisje, mag deze natuurlijk niet ontbreken!
 • Rondrit naar Lech: Lech zelf stelt op zich niet zoveel voor, een vrij klein plaatsje, maar de rit er naar toe is prachtig en die willen we zeker nog een keertje gaan doen.
 • Genieten van lekkere koffie en gebak in het oudste koffiehuis van Vorarlberg, namelijk in Hohenems.
 • Heel veel foto’s maken van Oostenrijkse koeien: ik kan niet ontkennen dat ik een zwak heb voor Oostenrijkse koeien, hoe vaak ik wel al niet heb geroepen ‘René stoppen, koeien”, zijn ontelbaar.
 • zoveel mogelijk gebruik maken van de Montafon kaart: met deze kaart kunnen we maar liefst 19 kabelbanen doen en in geval van slecht weer kunnen we ook nog gratis diverse musea bezoeken. Ideaal dus om de omgeving te verkennen!

Zijn jullie weleens in Vorarlberg geweest? Zo ja, tips zijn welkom!

17 comments

 1. Lizette

  Leuke plannen’ ik ben al ontelbare keren in Vorarlberg geweest en ken al je plannen. Stuk voor stuk tof. De lünersee vind ik ook het mooiste meer van Oostenrijk:-) En de formarinsee als tweede, vanuit Lech makkelijk te bereiken of via een lange pittige hike. We gaan ook in september mar weten nog niet waarheen en nog niets geboekt. Eerst maar eens kijken welke grenzen open blijven.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De Firmarinsee is vanuit Lech te bereiken? Dan ga ik daar even naar googlen, want die meer staat wel op mijn lijstje maar leek me te pittig om er te kunnen komen.

   Beantwoorden

 2. Saskia

  Vorarlberg al vaker doorheen gereden richting Tirol. Ook Lech al vaker doorheen gereden. Toen nog met de motor. Wij gaan binnenkort ook lekker naar Oostenrijk, dit jaar mét de auto. Wij zoeken het zalsburgerland op.
  De Silvretta Hochalpenstrasse geloof ik al drie keer gereden met de motor. Zo’n ontzettend mooi bergpas. Vollop genieten daar. Dit jaar slaan we hem over en gaan we voor de Grossglokner 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Grossglockner is super mooi, vind ik de mooiste route

   Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  ik heb geen zin in het gezeur: zo is het open, zo is het dicht. Waarom risico lopen en zelfs anderen in gevaar brengen? Sorry maar er zijn in het leven heel wat ernstiger dingen dan een jaartje niet naar het buitenland kunnen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Welke risico’s dan? Hier leef je toch ook en kom je toch ook buiten? Dat je voor jezelf besluit om niet op vakantie te gaan, prima, maar je kunt het niet voor een ander bepalen.

   Beantwoorden

 4. Mandy

  Ik ga over 3 week als het goed is ook een weekje naar oostenrijk! Als je gewoon je gezond verstand gebruikt.. wij zouden ook niet gaan maar hier in nl is de kans dat je t op kan lopen even groot en we hebben maar 1 keer vakantie in het jaar

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Helemaal waar! Gewoon je gezond verstand gebruiken, dat doe je hier ook, dus daar ook. Leuk dat jullie naar Oostenrijk gaan! Welke regio dan?

   Beantwoorden

 5. Frederique

  Nee, ik ben er niet geweest maar wens jullie veel plezier. Wij zouden niet gisteren maar de zondag ervoor vertrekken en 8 uur voordat onze trein ging, werd het code oranje. Ik was er zo verdrietig van, ook omdat er daar minder besmettingen waren dan hier. En daar zou ik veel in de buitenlucht zijn geweest en in een huisje, niet in een hotel dus juist minder mensen zien dan hier. Maar ja, helaas…nu begint werk donderdag weer en school een paar dagen later..

  Beantwoorden

 6. Lindaschrijfthetop

  Vroeger ging ik met mijn ouders op vakantie naar Oostenrijk. Ik werd alleen snel wagenziek. Maar het land is prachtig.

  Beantwoorden

 7. Manon

  Fijn dat je toch nog lekker op vakantie gaat.Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest maar het ziet er wel mooi uit!

  Beantwoorden

 8. Anette

  Nog niet geweest maar staat op ons travellijstje ?
  De foto’s spreken voor zich dus ik snap dat je terug wilt. En net wat je zegt, het is daar omtrent Corona niet anders dan hier dus waarom thuisblijven?
  Lekker van genieten meid!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat gaan we ook zeker doen!

   Beantwoorden

 9. Irene

  Leuk om te lezen! Ik ben net met m’n kids terug uit Griekenland. Het was ontzettend veel gedoe, maar ja, vakantie al in januari geboekt en betaald, geen recht op corona voucher dus toch gewoon gegaan (anders had ik al m’n geld in een bodemloze put zien verdwijnen). Wel moesten we last minute verplicht een test doen. Dat snap ik natuurlijk helemaal, maar echt relaxed was het de week voorafgaand aan onze reis niet. Pas toen we richting ons appartement reden, kon ik ademhalen. En echt, in Griekenland was het zo absurd rustig in vergelijking tot Nederland. Ik denk dat het een stuk relaxter is als je met je eigen auto op vakantie kunt, dus geniet ervan!

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Erg leuke plannen en fijn dat je lekker weggaat! Wij zitten over 11 dagen lekker in Centerparcs in Nederland. Zoveel zin in; gewoon het echt eventjes eruit zijn met z’n 3tjes. En ben ook erg benieuwd hoe Noa zijn eerste vakantie gaat vinden (vooral nu hij kan lopen, dat gaat achter hem aanrennen worden haha)

  Beantwoorden

 11. Caroline

  In deze tijd een vakantie of reis plannen vergt extra maatregelen. We hebben de afgelopen weken gezien hoe snel een geel land zomaar de oranje status krijgt toebedeeld en dat zit je daar. Lastig hoor. Wij waren in Frankrijk deze zomer en toen waren er gelukkig nog geen oranje zones. Oostenrijk lijkt me ook een veilige omgeving. In het Oostenrijkse Vorarlberg ben ik nog niet geweest maar andere regio’s zoals Salzburg, Tirol en Karinthië heb ik in de loop der jaren mogen bezoeken. Ik vind het een fijn vakantieland, vooral met kleine kinderen of als je je ouders mee op vakantie neemt.

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Wij gaan Vorarlberg voor het eerst ontdekken, dus ben heel benieuwd. En tips zijn zeker welkom. Ik denk nu aan een paar nachten Innsbruck, paar nachten Montafon en paar nachten bij de Lunersee. En ja, ook wij willen (berg) wandelen en ook een paar kloven ontdekken. Zin in!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.