Ehrwalder Almsee 2016 Tirol Oostenrijk

6 leuke reisweetjes over mij

Wie mij een beetje volgt, weet inmiddels wel dat vakanties voor mij belangrijk zijn. Al van kindsaf aan ga ik jaarlijks op vakantie, met uitzondering van 2005. De laatste jaren gaan we zelfs vaker dan één keer op vakantie. Een luxe die zeker niet voor iedereen is weggelegd, maar voor ons mogelijk is omdat we buiten het hoogseizoen op vakantie kunnen gaan. Natuurlijk heb ik al van alles gedeeld over onze vakanties, maar ongetwijfeld weet je vast nog niet alles van mij als fervente vakantieganger. Nieuwsgierig geworden?

Ik hoef niet zo nodig buiten Europa

In het verleden ben ik twee keer buiten Europa op vakantie geweest. Een rondreis door Canada en Amerika. De laatste 18 jaar ben ik alleen nog in Europa op vakantie geweest en schat ik de kans dat we nog weer buiten Europa gaan niet erg groot in. Waarom niet? Tja, ten eerste vind ik dat er in Europa een hoop moois is te zien en hebben we nog lang niet alles gehad. Ten tweede speelt ook de lengte van de vakantie een rol hierin.

Ik zou op zich best terug willen naar Canada, maar dat vind ik geen bestemming voor slechts tien dagen, eerder om een maand rond te trekken. Dat is helaas niet meer mogelijk, maar zoals gezegd zijn we beiden dol op Europa en is dat bepaald geen straf voor ons.

Mijn bonusvakantie in maart

Praia da Rocha at the moment

Nerja Costa del Sol

Ik ben absoluut geen wintermens, sterker nog, ik heb het vermoeden dat ik in mijn vorige leven een beer ben geweest, want het liefst wil ik januari tot half maart in een diepe winterslaap vallen. De laatste jaren hebben we ontdekt dat het mij enorm helpt om in maart alvast een weekje zon mee te pikken.

Zo boekten we vier jaar geleden voor het eerst een weekje zon in maart. Onze keuze viel toen op de Algarve in Portugal en man, wat voelde ik mij acuut weer mens worden nadat we eenmaal op een terras in Carvoeiro waren neergestreken. De laatste twee jaren viel onze keuze op Spanje (Costa del Sol in 2019 en Costa Blanca in 2020). Beide bestemmingen kan ik je van harte aanraden in maart! Heerlijk om dan al even in de zon te zitten!

Oostenrijk is mijn favoriete vakantieland

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Ehrwalder Almsee 2016 Tirol Oostenrijk

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Lekker tegenstrijdig he? Aangezien ik geen wintermens ben, maar dat is ook niet de periode waarin ik naar Oostenrijk ga dus. In 2004 ging onze eerste vakantie samen naar Karinthië in Oostenrijk en sindsdien ben ik verkocht! Wat een prachtig land met zijn indrukwekkende berglandschap en zijn mooie blauwe bergmeren. Alsof je continu door een ansichtkaart rijdt of loopt.

We zijn inmiddels in verschillende regio’s geweest, maar Vorarlberg is toch wel onze favoriete regio. Niet super toeristisch, maar lekker rustig en volop mogelijkheden om lekker te genieten. Straks in september gaan we eindelijk weer die kant op en ik heb er dan ook onwijs veel zin in!

De teller staat op 22 landen

Ik bezocht tot nu toe in totaal 22 landen: België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Italië, Hongarije, Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Luxemburg, Canada, Amerika, Engeland, Ierland, Schotland, Zwitserland en Kroatië.

Daarnaast maakte ik nog twee uitstapjes naar respectievelijk Andorra en Liechtenstein en dat maakt dat ik inmiddels 22 landen heb bezocht.

Ik heb een haat-liefde verhouding met Italië

Bellagio Comomeer

We zijn inmiddels twee keer in Italië geweest. De eerste keer was aan het Ledromeer in de buurt van het Gardameer. Een prima vakantie op zich. De tweede keer was aan het Comomeer en ja, dat was zo’n zo zo vakantie. Op zich een prachtig mooi meer, mooie dorpjes, maar buiten het meer viel er voor ons weinig te beleven.

Ook vond ik het er bepaald niet schoon, veel rotzooi langs de wegen en vond ik de Italianen allesbehalve vriendelijk. Toch wil ik er zeker nog wel weer naar toe, want we hebben ook best wel mooie dingen gezien en Italië heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen de meren, wat te denken van bijvoorbeeld van Toscane?

Mijn bijzondere reisgezelschap

badeendjes Oostenrijk

badeendjes Reinfall Zwitserland

Naast René en soms mijn ouders bestaat mijn reisgezelschap sinds enige tijd uit badeendjes! Ja, jullie lezen het goed, ik ga nergens meer heen zonder mijn badeendjes! Ooit mee begonnen en sindsdien maken ze deel uit van mijn bagage. Waarom? Gewoon omdat ik het leuk vind. Met de foto’s op zich doe ik niet zoveel, behalve plaatsen in mijn Instagramstories of hier, maar ik vind het gewoon grappig om ze ergens neer te zetten.

Wat wil je nog meer van mij weten op reisgebied?

16 comments

 1. simone

  Zelf ben ik nog nooit in Oostenrijk geweest, maar staat nog erg hoog op m’n lijstje!

  Beantwoorden

 2. jasmina

  Wat leuk zeg! Ik wil in September ook naar Oostenrijk, ben alleen nog op zoek naar de perfecte route.

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Leuk om te lezen en al heel uitgebreid, ik ga ook altijd graag op vakantie en heb veel gereisd, dit heb ik van mijn ouders, want die namen ons al heel jong mee voor langere reizen en bergtochten. Ze hebben ons altijd gestimuleerd om onze tas te pakken en Europa en de Wereld te gaan zien. Ik hoop mijn kinderen dat ook mee te kunnen geven.

  Beantwoorden

  1. Jo-ann

   Ik ben ook echt gemaakt voor de zon haha! Wat een goede tips. En wat zijn de badeendjes ontzettend schattig.

   Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Leuk om te lezen wat je fijn vindt om te doen op vakantie en waar je graag naartoe gaat.

  Beantwoorden

 5. Freddy deleye

  Een tip…
  Tannheimertal
  Oostenrijk
  Wandelen en fietsregio …top
  Groet uit vlaanderen

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Leuk om deze weetjes te lezen. Nog steeds vind ik die badeendjes foto’s ZO tof <3
  Ik had eigenlijk wel een zelfde souvenir willen meenemen uit alle landen waar ik ben geweest; helaas niet gedaan.

  Beantwoorden

 7. Anette

  Wanda!! Wat is er gebeurd met Kroatië??!! Dat was toch een gedeelde eerste plek geworden dacht ik.. ??
  Die badeendjes zijn geweldig en in februari of maart de zon opzoeken is ons vorig jaar ook ontzettend goed bevallen, ideaal om de winter te ontvluchten:-)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Tja, daar zeg je wat… Kroatië is idd vorig jaar ontzettend goed bevallen en direct binnengekomen op één, nu we echter bijna naar Oostenrijk gaan, geniet dit land een kleine voorkeur omdat het voelt alsof we naar huis gaan!

   Beantwoorden

 8. Sandra

  Éen vakantie naar de zo. In het voorjaar is inderdaad geweldig, al eens genieten van het mooie weer!

  Beantwoorden

  1. Anette

   Met Kroatië erbij worden het trouwens 22 landen hè, mevrouw de reiziger:-)

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Ooh God, ik vergeet gewoon Kroatië??? Hoe is dat mogelijk?

    Beantwoorden

 9. Tessa

  In Europa is ook genoeg moois te zien! Ik reis vaak alleen en heb dan altijd twee kleine olifanten knuffels bij me (heb hier een speciale herinneringen aan). Ik fotografeer hun dan ook overal voor hun eigen insta account

  Beantwoorden

 10. Amy

  Super leuk die badeendjes, heb ze al regelmatig op je foto’s voorbij zien komen. En je hebt groot gelijk: in Europa is zoveel moois te ontdekken!

  Beantwoorden

 11. Manon

  Grappig, 2005 is juist voor het laatst dat ik echt op vakantie ging.

  Beantwoorden

 12. rachel

  Europa heeft zoveel moois en die badeendjes …love it

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.