Schiermonnikoog koffie

Op de Koffie | Nieuwe lay-out, bootjes in Leer & dagje Schier

Hallo allemaal! Weer fris en fruitig begonnen aan de nieuwe werkweek of geniet je lekker van je welverdiende vakantie? In Op de Koffie vertel ik je wat ik zoal het afgelopen weekend heb gedaan. Een weekend waarin het eens niet draaide om de Formule 1 en waar we er lekker op uit gingen. Benieuwd wat ik heb gedaan? Pak dan een kop koffie, thee mag ook, en lees lekker verder!

Nieuwe lay-out staat (eindelijk) online!

Yeah, eindelijk, want het stond al een tijdje op mijn to do list maar het kwam er maar steeds niet van. Niet dat ik niet tevreden was met mijn vorige lay-out maar ik miste gewoon bepaalde dingen. Een sidebar bijvoorbeeld, dat was bij mijn vorige lay-out niet mogelijk. Ook niet om binnen je lay-out iets te wijzigen, los van lettertype e.d. Na lang zoeken en veel twijfels kwam ik op een gegeven moment deze lay-out tegen en was ik in ieder geval zelf direct verkocht. Clean, strak, met een sidebar en inderdaad meerdere opties binnen het thema om van lay-out te wisselen.

Het duurde nog even voor ik er echt mee aan de slag ben gegaan want voor zoiets moet je wel even tijd uittrekken. Vorige week had ik het dan zo ver en sinds vorige week donderdag of zo staat ie dan ook online. Natuurlijk moet ik nog wel wat dingen finetunen maar de grote lijnen zijn klaar en ik ben er dan ook erg blij mee!

Historische bootjes kijken in Leer

Leer koffie

Elk jaar komen we wel eventjes in Leer maar vaak is het dan in de decembermaand en sjouwen we wat rond op de kerstmarkten. Iedere keer nemen we ons dan ook voor om ook eens in een andere periode naar Leer te gaan, althans het centrum dan. Vaak komen we nog wel in één van de grote supermarkten om in te slaan. Afgelopen zaterdag besloten we om eerst even een kijkje in het centrum te nemen en tot onze grote verrassing werden we daar getrakteerd op een verzameling historische schepen in de haven van Leer. Helaas werkte het weer niet echt mee en was het nogal een grauwe dag.

Leer

Na onze wandeling door het havengebied gingen we via de bakker weer terug richting de oude binnenstad van Leer. Prachtige pandjes en allerlei snuisterwinkeltjes. Heerlijk slenteren dus!

Uitwaaien op het prachtige Schiermonnikoog

Schiermonnikoog koffie

Elk jaar staat het op onze wensenlijstje voor de zomer maar vorig jaar kwam het er helaas niet van. Te slecht weer of te druk met andere dingen. Dit jaar stond het opnieuw op de planning en gisteren was het dan zo ver. Uitwaaien op het waddeneiland Schiermonnikoog! Wat mij betreft echt het mooiste stukje Nederland, al was het alleen al vanwege de prachtige kust en dito stranden!

Schiermonnikoog koffie

Samen met mijn ouders hebben we er in ieder geval een heerlijke dagje gehad! We hebben heel wat gefietst door de duinen en paps en ik hebben zelfs nog met de voetjes in de zee gestaan! Echt genieten dus! Ik heb dan ook al geroepen dat ik de volgende keer gewoon een weekend naar Schier wil. Ondanks dat Schier een relatief klein eiland is wat je gemakkelijk in een dagje rond fietst, heb je dan gewoon wat meer tijd om optimaal te genieten! Een uitgebreide fotoblog van ons dagje Schier volgt natuurlijk nog!

Wat is volgens jou het mooiste strand van Nederland?

 

12 comments

 1. Flavie

  Een geslaagde nieuwe lay-out!

  Beantwoorden

 2. Sandra

  Mooie layout heb je hoor! En wat leuk dat je naar Schiermonnikoog bent geweest. Daar wil ik ook graag nog een keer naar toe, want ben daar nog nooit geweest! Het mooiste strand van Nederland ligt wat mij betreft in mijn eigen woonplaats, in Katwijk. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Helemaal nog nooit op een waddeneiland? Ik kan je uit eigen ervaring Schier maar ook Ameland en Texel aanraden. Katwijk aan Zee? Is inderdaad ook mooi, daar zijn we drie jaar geleden geweest. Ik vond alleen het strand wat minder breed maar qua sfeer met de boulevard erbij, is het absoluut een mooi stukje Nederland.

   Beantwoorden

 3. saskia

  Hé, leuke nieuwe jas. Veel plezier met het verder knutselen!
  Mooiste strand… hmmmzzz.. ik heb alleen Scheveningen en wat Zeeuwse stranden gezien. Dus veel kan ik niet vergelijken. Vind het overal wel even lekker uitwaaien.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met Scheveningen heb ik niet zoveel. Beetje vergane glorie, tenminste zo kwam het 10 jaar geleden op mij over.

   Beantwoorden

 4. Koen

  Ik blijf ‘Terschelling” aanprijzen. Maar de stranden in Zeeuws Vlaanderen mogen er ook zijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Terschelling wil ik zeker nog eens naar toe! Zeeuws Vlaanderen is ook nog een relatief onbekend gebied voor ons, dus hoogste tijd om daar eens verandering in aan te brengen!

   Beantwoorden

 5. Sabine

  Mooie layout! Heel rustig. De sidebar miste ik juist helemaal niet haha, heb er zelf ook geen meer. Deze layout past trouwens goed bij je blog, ook de homepage erg mooi geworden. Heerlijk als dat is gedaan he, dat voelt altijd zo verfrissend 😀 Het mooiste strand van Nederland… géén idee haha. Ik ben niet zo een strandmens moet ik eerlijk zeggen. Ben wel veel op het strand geweest, vroeger gingen we vaak naar Zandvoort en ben ook regelmatig in Noordwijk geweest. Ook op Texel en Terschelling. Wandelen in Noordwijk vond ik altijd wel heel fijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ik heb nu de keuze wel of geen sidebar en dat vind ik wel prettig. Terschelling wil ik ook nog graag eens heen, daar ben ik nog nooit geweest.

   Beantwoorden

 6. Yova

  Prachtig Lay out heb je gemaakt. Het was heerlijk dagje geweest aan de strand wandelen.
  Je foto’s is prachtig geworden. Waddeneilanden ben ik nooit geweest. Ferry wel van vroeger. Texel is hij geweest.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Texel is idd ook erg mooi

   Beantwoorden

 7. Morgaine

  Zoveeel stranden ken ik niet, de mooiste die ik heb gezien liggen dan toch aan de Costa Brava en op Tenerife? whahahaha In Nederland.. pfff ik ken alleen Zandvoort/bloemendaal, Scheveningen heb ik niets mee, zo saai… ik weet niet…

  En dan bij Petten en verderop… uhhh Schoorl, ook apart, maar mooi? Ik moet het denk ik nog tegen komen 😉

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.