Steden die ik voor een 2e keer wil bezoeken!

Steden… ik bezocht er diverse. Zo was ik al menig keer in Parijs, Praag, Berlijn, Barcelona en Brugge maar vaak blijft het bij 1x. Gewoon omdat er zoveel andere steden zijn die ik ook graag wil zien en aangezien tijd altijd een probleem is en geld ook bij ons niet aan een boom groeit, is het vooral een kwestie van keuzes maken.

Bij Marcella las ik over de steden die zij graag nog eens voor een 2e keer zou willen bezoeken en dat zette mij natuurlijk direct aan het denken. Welke steden zou ik graag nog eens willen bezoeken? En vooral waarom juist die ene stad? Ik zet er 3 voor jullie in the spotlight!

Dublin… (Ierland)

dublin-straat
bron: www.lastminute-stedentrip.com

Ooit was Dublin onze eerste stedentrip samen. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden maar toch kan ik me het nog heel goed herinneren. Het was ergens in november 2003 en we moesten er heen om een apparaat op te halen uit een plaatsje wat nog ongeveer een 1,5 uur rijden met de trein vanaf Dublin was. Natuurlijk was het spannend, onze eerste trip samen, hoe zou dat gaan? Maar het liep eigenlijk direct goed, natuurlijk waren we ook al meer dan een jaar samen, dus we wisten natuurlijk wel wat we aan elkaar hadden. Voor jullie je het afvragen, ja, vriendlief was in het begin niet zo van vakanties… dat is gelukkig nu wel anders! Met zo’n hop-of-hop-off bus toerden we door de stad, maakten een stop bij de Guiness Factory waar het donkere bier vriendlief best wel zwaar viel op een vrij lege maag en gingen we ’s avonds naar een pub ergens in het Temple Bar District.

Wat vooral opviel was de relaxte sfeer in het centrum en het gevoel terug in de tijd te gaan. Ik bedoel, waar staan er nog mensen keurig in de rij te wachten tot ze de trein mogen binnenstappen? Hier werken ‘we’ ons toch naar binnen met onze ellebogen? Maar goed, voor ik helemaal afdwaal… het lijkt me super om weer eens terug te gaan naar deze stad. Gewoon om dat we er toen voor zakelijke doeleinden waren en ik er nu als toerist naar toe zou willen en ook de tijd zou willen hebben om bv bij Trinity College binnen te stappen. Nu schijnt Ryanair goedkope tickets aan te bieden, dus wie weet…

Wenen… (Oostenrijk)

Schloss Belvedere
Schloss Belvedere

De stad van Sissi én natuurlijk de hoofdstad van ons geliefde Oostenrijk. Toch waren we vorig jaar pas voor het eerst in deze prachtige stad en keken we onze ogen uit. Wat een prachtige bouwwerken, wat indrukwekkend maar vooral ook wat warm. Net op dat moment kampte de stad met een hittegolf en was het met dik 35 graden overdag te warm om echt de stad in te duiken en zaten we een groot deel van de middag in een koffiehuis te genieten van de airco én inderdaad de overheerlijke koffie met apfelstrudel. We bleven er slechts 1 nacht omdat we de volgende dag doorreden naar onze bestemming in Salzkammergut waardoor we helaas ook niet de tijd hadden om Schloss Schönbrunn, het buitenverblijf van Sissi, van binnen te bekijken, wel hebben we uitgebreid de buitenkant bewonderd, als ook de mega grote tuin met dito beelden.

Ook hier zou ik graag nog eens naar toe willen en dan gewoon een paar dagen de tijd willen nemen om de stad te bekijken, een museum binnen te stappen, net als natuurlijk Schloss Belvedere en weet je wat me ook wel wat lijkt? Een opera bijwonen! Op de één of andere manier hoort het bij een bezoek aan Wenen!

Honfleur… (Frankrijk)

Honfleur

Deze pittoreske havenstadje in Normandië trok me op voorhand al enorm aan toen we besloten om in juni 2015 naar Normandië te gaan. Echter, vanuit onze uitvalbasis op het schiereiland Cotentin was het nog een flink stuk rijden waardoor we besloten om dit stadje op de terugweg eventjes aan te doen. Even gluren en dan doorrijden naar huis. Maar zoals dat vaak gaat, dat gluren smaakt naar meer!

We waren er nu op een zaterdag en het was gezellig druk, mede ook vanwege de grote warenmarkt met antiekmarkt en de terrasjes lachten ons toe maar zoals gezegd, we waren op doorreis en vandaar dat het bij slechts wat slenteren door de straten bleef. Maar hoe kort ons verblijf in Honfleur ook was, het heeft er wel voor gezorgd dat ik graag nog een keertje terug zou willen!

Welke stad zou jij voor een tweede keer willen bezoeken?

29 comments

 1. Sas

  Oh Dublin staat hoog op mijn verlanglijstje al jaren. Daar wil ik ooit nog heen!

  Ik zou nogmaals graag naar Londen willen. Deze stad heeft echt mijn hart veroverd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar wil ik ook nog graag heen. Wel geweest maar dan steeds heel kort, paar uurtjes vanwege zakelijke doeleinden…

   Beantwoorden

 2. Angèlique

  Leuke steden heb je uitgekozen! Lijkt me ook echt leuk om een keer te bezoeken. Eigenlijk heb ik een veels te lange lijst net steden die ik wil bezoeken, maar dan voor de eerste keer!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Er zijn ook nog tig steden die ik voor het eerst wil bezoeken, zoals Stockholm en Rome bv

   Beantwoorden

   1. Koen

    Allebei heel erg de moeite waard …

    Beantwoorden

 3. karlien

  Leuke tips! Honfleur las ik eerder vandaag ook al wat over, lijkt me een prachtige stad.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is echt heel erg leuk, sowieso is die omgeving prachtig.

   Beantwoorden

 4. sammie

  Ik ben in alle 3 nog nooit geweest maar ze klinken allemaal een bezoek waard 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik kan ze allemaal aanraden! Mocht je er ooit naar toe gaan, ik heb genoeg tips voor je!

   Beantwoorden

 5. Manuela

  Ik ben vorigjaar in Barcelona geweest vooreen week en zou er vaker heen willen!! Parijs heb ik al 5 keer gezien maar wil ik zo weer naartoe. In New York ben ik een keer geweest en daar wil ik nog eens naartoe!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh ja, NY had ook prima in mijn rijtje kunnen staan! En Parijs… daar krijg ik ook nooit genoeg van!

   Beantwoorden

 6. kliefje

  Barcelona! En (eerste keer dan) Madrid. Verder staat er weinig op mijn lijstje. Ben zo’n tevreden mens 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ook hoor! Het is echt geen ramp als ik er nooit weer kom of bepaalde steden gewoon nooit zie…

   Beantwoorden

 7. Koen

  Krakow – San Francisco – Beijing – Valencia – Napels … alle vijf al 1x bezocht maar een tweede bezoek zou heel fijn zijn. Maar er staan nog meer steden op het verlanglijstje waar ik nog nooit ben geweest. Denk maar aan Boedapest – Sint Petersburg – Helsinki – Dakar – Kinshasa – Buenos Aires – Mexico City – Sofia – Hanoi …

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Krakow, Valencia wil ik ook nog graag bezoeken. Boedapest is echt een aanrader, wil ik ook zeker nog weer heen…

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Ik zou Dublin wel voor de eerste keer willen bezoeken. 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Echt een leuke stad, vooral vanwege de sfeer en de architectuur… en natuurlijk de bibliotheek van Trinity College!

   Beantwoorden

 9. Flavie

  Wij gaan dit jaar voor de 2e keer naar Catania (Sicilië), van zodra we er waren, wisten we, hier komen we zeker nog eens terug en voila, het is geboekt 🙂
  Ook Dublin is ook al geboekt… tips zijn welkom 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk joh dat jullie naar Dublin gaan!

   Beantwoorden

 10. ivonne

  O, ik heb zoveel steden die ik voor de tweede keer wil bezoeken.Melbourne, Singapore, New York in de zomer (ik was ef in de herfst)en dan lekker picknicken in Central Park…..Ik ben al blij als ik ze allemaal één keer kan bezoeken ? Zo staan Dublin en Wenen al jaren op de lijst…..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Voor de eerste keer…. Rome, Kopenhagen, Stockholm (deze 2 kunnen we waarschijnlijk dit jaar afstrepen), München, Sint Petersburg en ga maar door…

   Beantwoorden

 11. Insoon

  Ik wil graag nog een keer terug naar Seoul (Z-Korea), Jeju Island (Z-Korea), Portevecchio (Corsica) en Lazise (Italië) 🙂

  Beantwoorden

 12. Sabine

  Ja Wenen! Alles aan die stad is geweldig! Zou er heel graag weer heen gaan. Ook Edinburgh zou ik niet vervelend vinden nog eens te bezoeken 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Edinburgh is ook erg mooi, ben er een keer geweest met een vriendin maar zou er best nog een keer heen willen met vriendlief.

   Beantwoorden

 13. Morgaine

  Dan ben ik gauw klaar, denk ik.. alhoewel… Pfunds, een klein stadje in Oostenrijk waar ik was toen ik net 11 jaar oud was, hahaha Zien of ik het nog zou herkennen ja of de nee.

  Barcelona, zeer zeker weten en dan liefst alleen, om dan de musea etc te kunnen bezoeken, als je met 4 mensen bent die daar geen interesse in hebben, ga je ook niet zo snel alleen, ook al had dat wel gekund eventueel. Je wil dan toch ook de andere trips maken samen…

  Parijs dus niet eigenlijk… waar ik ook geweest ben, die trekt mij totaal niet meer, maar zeg nooit nooit natuurlijk.

  X

  Beantwoorden

 14. Sheila

  Dublin staat op mijn lijst om eens te bezoeken, maar ook dat laatste stadje. Precies waar ik van houd!

  Ik heb zeker een lijstje, sommigen wil ik voor een 3e (of meerdere keer) bezoeken, moet ik zeggen:
  – Sydney, daar wil ik voor een 4e kaar naar terug. Dat is echt mijn stad.
  – Rome, te lang geleden dat ik daar ben geweest. Daar wil ik voor een 3e keer naar terug.
  – Londen, daar wil ik altijd naar toe. Daar ben ik echt super vaak geweest.
  – Arrowtown (Nieuw Zeeland), naar dat rustige plaatsje wil ik graag voor een 2e keer naar terug gaan (samen met de rest van het land).

  Beantwoorden

 15. Marcella

  Honfleur is erg leuk, daar zou ik ook best eens naar terug willen. In Wenen ben ik niet geweest, daar wil ik graag eens voor de eerste keer naartoe 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.