sneakers

At the Moment #32: klussen, lappenmand & aftellen

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Tja, de maand mei verloopt tot nu toe nog niet zoals ik had gehoopt. Ten eerste had ik gehoopt dat de lente na het zonnige Paasweekend zou doorzetten zodat ik lekker naar buiten kon, maar daar dachten de weergoden duidelijk anders over. Ten tweede kreeg ik ineens te maken met hooikoorts waardoor er ook een weekend verloren ging. En ten derde kreeg ik ook nog eens te maken met a) een ontsteking in mijn onderbeen en b) een allergische reactie met gigantisch veel jeuk tot gevolg. Kortom, tot nu toe bestond mei vooral uit werken en bank hangen.

Tussendoor bracht ik dan nog wel wat tijd door bij ons vakantiehuisje, maar echt veel kon ik daar niet beginnen vanwege diezelfde ontsteking. Alleen afgelopen zaterdag kon ik enigszins mijn steentje bijdragen, maar verder was het vooral een kwestie van zitten en toekijken.

Waar geniet ik van?

Appingedam Groningen

Overbodig te zeggen misschien, maar door die ontsteking en allergische reactie moest ik mij vooral op andere manieren zien te vermaken. Zo genoot ik vooral van het lezen, zag ik een paar leuke films, zag ik Ajax verliezen en genoot ik van het optreden van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje.

Verder genoot ik van onze mini stadswandeling door het prachtige Appingedam met zijn hangende keukentjes, smulden we een aantal keren van asperges, zag ik een paar prachtige zonsondergangen, maar was ik helaas niet in staat om erop uit te gaan en er foto’s van te maken. Oh ja, we gingen ook nog even snel heen en weer naar Gronau om wat op te halen en ging ik in één week maar liefst drie keer uit lunchen!

Waar kijk ik naar uit?

Dalmatië Kroatië zomer
@Pixabay

Nou, vooral naar dat ik weer gewoon aan de wandel kan, maar ook naar onze, nu wel heel dichtbij komende, zomervakantie. As we speak moet ik nog maar slechts acht dagen werken en dan ben ik gewoon heerlijk 3,5 week vrij! We zijn eerst nog een paar dagen thuis en dan vertrekken we voor elf dagen naar Dalmatië in Kroatië, dus zo langzamerhand begin ik mij daar maar eens in te verdiepen.

Verder hopen we ook voor onze vakantie ons vakantiehuisje zo goed als klaar te hebben. Althans, dat dan ook de nieuwe vloer erin ligt zodat we dan kunnen beginnen met verven en inrichten. Stiekem hoop ik zelfs dat we in mijn laatste vakantieweek er voor het eerst kunnen blijven slapen, maar dat moeten we nog maar even zien.

Hoe gaat het met mijn Project Gezonder Leven?

Tja, van lekker bewegen komt momenteel niet zo heel veel helaas, dus dat hoop ik zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken. De eerste wandeling in bejaardentempo is inmiddels gemaakt. Qua eten… tja, op de één of andere manier zorgt dat bankhangen ervoor dat ik meer trek in wat lekkers heb. Hoewel we nog steeds gezond eten, blijft het gewoon ontzettend lastig om niet te snoepen en te snaaien. Gelukkig is de weegschaal nog wel lief voor me, maar die knop moet absoluut weer om.

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Volgens mij wordt dit nummer hier nu pas echt veel gedraaid, maar tijdens ons weekje Costa del Sol afgelopen maart was dit dé hit tijdens het carnavalsfeest waar we bij waren. Als twee stijve harken hebben we toen echt met verbazing gekeken hoe iedereen compleet los ging op dit nummer van Daddy Yankee en Snow.

Vertel, hoe is het met jou?

13 comments

 1. Zoe

  Wat leuk een vakantie huisje ? veel plezier en geniet van Kroatië !

  Beantwoorden

 2. Milou

  Lekker vooruitzicht, die vakantie! Is een mooi land. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog tips dan?

   Beantwoorden

 3. Lotte c

  Wat vervelend dat je ontsteking zoveel roet in het eten heeft gegooid ? in elk geval een lekker uitzicht om naar Kroatië te gaan!

  Beantwoorden

 4. Beauty By Bibi

  Heel veel plezier in het vakantiehuisje! Leuk artikel!

  Beantwoorden

 5. Anette

  Ik herken Dubrovnik! ? Je weet dat jullie daar te ver vanaf zitten hè:-) Dus voor een volgend bezoek haha..
  Dus je hoeft serieus nog naar 8 dagen te werken, wat heerlijk joh! Ik hoop dat je ontsteking gauw over is want dat lijkt me echt geen pretje.
  Ik heb nog wel een tip voor Biograd; een boottocht naar de Kornati eilanden. Kun je gewoon bij de plaatselijke VVV boeken en schijnt heel mooi te zijn. Wij hadden geboekt maar op de dag zelf was het weer te onstuimig en werd het afgelast. Op de nieuwe datum moesten wij alweer verder naar onze volgende accomodatie…
  En eten bij ‘fastfood’ Niko, heerlijk tosti’s en panini’s ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Weet ik hoor, dat wordt hem helaas niet maar ach, dan hebben we nog een reden om terug te gaan! Zo’n boottocht klinkt goed, zet ik op mijn lijstje!

   Beantwoorden

 6. Morgaine

  Alvast een hele fijne vakantie!

  Hier is alles goed, gaat zijn gangetje, en is het druk tegelijk, verjaardagen gevierd, Liefste af en aan bij mij, samen veel ondernemen, en ondertussen de werkmensen, de schilders zijn vandaag gestart op mijn balkon voor de buitenboel… 😀
  X

  Beantwoorden

 7. The lemon kitchen

  Kroatie lijkt me ook een hele mooie plek om. naartoe te gaan!

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Balen zeg die lichamelijke klachten. Van hooikoorts kun je flink beroerd worden is mijn ervaring.

  Beantwoorden

 9. debbie

  leuke dingen om naar uit te kijken!

  Beantwoorden

 10. Helena

  Alvast hele fijne vakantie; komt vast en zeker goed! En ik kijk uit naar je verhalen. Dacht overigens bijna dat ik je op Vlieland zag lopen haha… maar nog een keer goed kijken (en de blog checken) maakte dat ik toch niet ging vragen: ‘Ben jij toevallig Wanda..?’ 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Haha, nee, ik was het inderdaad niet

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.