Am Schwarzen Busch Insel Poel

Fotoblog | Insel Poel, wat te zien & te doen

Tijdens ons uitstapje naar Wismar begin april waren we eigenlijk voor ons doen helemaal niet zo goed voorbereid. We hadden echt zoiets van dat we ter plekke wel zouden gaan bekijken wat we wilden gaan doen en zo kwam het dus dat we al struinend op internet ineens zagen dat we vlakbij het schiereiland, Insel Poel, zaten. Dus besloten we inderdaad om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Even wat algemene informatie…

Insel Poel is een schiereiland gelegen tussen de hanzesteden Rostock en Lübuck en op ongeveer 15 km van Wismar wat onze uitvalbasis was. Het telt ongeveer 2500 inwoners en is in totaal zo’n 37 km lang. Kenmerkend voor Insel Poel zijn de vele kleine plaatsjes, de haventjes, de eindeloze stranden en het continue gevoel van dat je weg bent alle hectiek.

Eerste stop: Timmendorf…

Timmendorf Insel Poel

Nu nog een vrij rustig dorpje met her en der een verdwaalde vakantieganger maar in de zomer een geliefde uitvalbasis voor natuur- en strandliefhebbers. We spotten natuurlijk al direct de vuurtoren dus gaan we eerst in de richting van de haven…

Timmendorf Insel Poel

Veel valt er nu niet te zien dus gaan we vrijwel direct door naar het strand en maak ik wat foto’s van de kustlijn terwijl vriendlief braaf al kleumend op mij staat te wachten…

Timmendorf Insel Poel

Timmendorf Insel Poel

Het is best wel fris en we besluiten onze route over Insel Poel te vervolgen en verder te rijden naar onze volgende stop.

Tweede stop: Am Schwarzen Busch…

Ook hier is het vrij rustig en oogt het allemaal nog wat slaperig. Winkeltjes en restaurantjes zijn nog druk bezig om zich klaar te maken voor het strandseizoen en zijn daardoor maar beperkt geopend. Dan maar direct richting het strand!

Am Schwarzen Busch Insel Poel

Wat opvalt is dat het strand weliswaar eindeloos lang is maar dat het ook erg smal is. Ideaal natuurlijk dat je direct bij de zee bent, aan de andere kant… ik heb zo’n vermoeden dat je bij mooi weer wel snel erg close bent met je buurman/vrouw.

Am Schwarzen Busch Insel Poel

Vriendlief vindt zee en strand allemaal best mooi maar dan wel bij een wat meer aangenamere temperatuur. We gaan dan ook weer richting de parkeerplaats en rijden weer een stukje verder…

Derde stop: Kirchdorf…

Kirchdorf Insel Poel

Eén van de wat grotere plaatsjes op het schiereiland dus we gaan ervan uit dat we hier wel een kop koffie met een broodje kunnen scoren. Vanuit de haven van Kirchdorf vertrekken dagelijks de veerboten richting Wismar en kun je tevens een rondvaart maken langs het schiereiland. Echter, wij zijn duidelijk te vroeg in het seizoen want ook hier heerst haast een serene rust en weinig bedrijvigheid.

Kirchdorf Insel Poel

Er zit dan ook niks anders op dan weer richting Wismar te rijden en daar onze lunch te nuttigen.

lunch Wismar

Vonden wij Insel Poel de moeite waard of….?

Qua natuur en strand is het zeker de moeite waard, de kustlijn was nu al prachtig om te zien en zal zeker bij mooi weer nog meer liefhebbers trekken. Wij waren echter duidelijk te vroeg in het seizoen waardoor er, los van de natuur, weinig te zien en te beleven viel. Zelfs het scoren van een kop koffie was niet mogelijk. Maar ben je in de buurt dan zou ik er zeker even een kijkje gaan nemen!

20 comments

 1. Morgaine

  Het scheelt, dat waar ik ook naar toe ga, dat ik zo niet let of iets wel of niet open is qua eten en drinken, hahahaha dat kun je of zelf mee nemen of dat zie je later wel als je weer thuis bent.

  Zonder dollen, prachtige foto’s, nu mis ik wel die ene hele mooie, maar die gaat vast nog aan bod komen 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij letten er ook niet echt op, is het er niet, nou, jammer dan…
   Welke foto bedoel je?

   Beantwoorden

 2. Eline

  Mooie foto’s! Inderdaad een heel mooi strand en prachtige natuur. Jammer dat het nog wat rustig was (een drankje is toch wel fijn om te doen :-)).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Voor de foto’s was het natuurlijk ideaal maar we hadden graag ergens een kop koffie willen drinken, ook om weer even wat op te kunnen warmen…

   Beantwoorden

 3. Natasja

  Ik vind het ook altijd leuk om na het wandelen even ergens lekker te zitten. Balen als alles dicht is dan he?? Gelukkig kon je ergens anders wel terecht!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het hoort er gewoon een beetje bij he? Gelukkig zaten we redelijk dichtbij Wismar en zaten we niet veel later alsnog achter een heerlijke bak koffie met broodje…

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Mooie foto’s! Ik begrijp wel dat het wellicht wat aangenamer is met een wat hogere temperatuur haha. Het nadeel van buiten het seizoen is vaak dat er weinig open is of te doen is. Maar het voordeel is dan weer wel dat je alles voor je alleen hebt 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Voor de foto’s was het zeker ideaal. Nu geen foto’s met allerlei toeristen erop maar gewoon puur natuur.

   Beantwoorden

 5. Helena

  Haha, gebeurt ons regelmatig dat we ergens zijn waar het prachtig is… maar gewoon op het verkeerde moment. Daarom ook altijd wel iets in de rugzak zitten 🙂 Leuke foto’s hoor!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, veel meer dan wat snoepjes en desnoods een koekje zit er niet in onze tas. We zijn teveel van het even neerploffen ergens…

   Beantwoorden

 6. Yvonne

  Wat een mooie foto’s, vooral die ene met die dreigende lucht. Lijkt me een fijne plek, goed dat jullie er een kijkje gingen nemen, maar misschien is wat later in het seizoen een beter idee qua aangename temperaturen en wat meer mogelijkheden om even een bakkie te doen ofzo.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ach, voordeel nu was wel dat we het strand lekker voor onszelf hadden!

   Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Och wat is daar heel mooi om te zien. Schepen ziet schitterend uit. Wat heb je mooi foto’s gemaakt daar. Luchten ziet wel dreigend eruit. Eten ziet heerlijk eruit. Mmm…

  Beantwoorden

 8. Gerda Eser

  Deze foto’s zijn ook weer heel mooi

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 9. Marcella

  Wauww, de kust is moooi! <3 Ik denk dat ik eens wat meer van Duitsland moet zien dan alleen de steden. Er is zoveel mooie natuur daar!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij waren wel al fan van Duitsland maar nu we dit stukje hebben gezien, zijn we helemaal overtuigd dat Duitsland een land is met een zeer divers landschap wat ons in ieder geval erg aanspreekt!

   Beantwoorden

 10. LJ

  Voor ons is Duitsland echt onontdekt gebied. Enfin behalve Moesel, Eifel, Zwarte Woud, Beieren en Sauerland ben ik er nog niet geweest. En als ik jouw postjes dan zo lees en de foto’s zie dan is er echt nog veel te ontdekken! We hebben hetzelfde met Frankrijk voor, daar is een wereld voor ons opengegaan. Ge moet niet altijd ver van huis zijn om mooie dingen te zien!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Duitsland heeft inderdaad heel veel moois te bieden en heeft net als Frankrijk een heel divers landschap. Voor ons is het relatief dichtbij, vooral Noord-Duitsland, Eiffel en Sauerland, dus we komen er elk jaar wel even…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.