5x Ergernissen tijdens vakantie

Ergernissen en vakantie, het zou niet zo moeten zijn maar vroeg of laat zijn deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Enige tijd geleden deelde Marcella haar ergernissen mee en dat zette mij natuurlijk direct aan het denken. Hoogste tijd dus om de balans op te maken en mijn ergernissen met jullie te delen!

Regen, regen en nog eens regen

Met stip op 1 wat mij betreft; het weer! Iedereen wil natuurlijk tijdens zijn of haar vakantie dat de zon volop schijnt en dat je gewoon lekker buiten bent, terrasje hier en daar en met een kleurtje weer thuis komen. Ja toch? Natuurlijk zijn er bestemmingen waarvan je weet dat de kans groot is dat het tegenvalt qua weer maar wij verwachtten bijvoorbeeld totaal niet dat we eind april in Barcelona gewoon 4 dagen regen zouden hebben! Regen in Barcelona? Ja hoor, ook eind april is dat mogelijk. De verhuurder van ons appartement zei er wel bij dat het een uitzondering was maar eind april in 2013 zaten we met vrienden in Barcelona en was het vreselijk koud en nat. Het weerhield ons er niet van om gewoon alles te doen wat we wilden doen maar ik moet echt goed zoeken naar een foto waarop we niet met een paraplu of poncho staan!

Barcelona ergernissen

Ook tijdens onze vakantie aan het Comomeer viel er dagelijks wel een fikse regenbui. Enige verschil was dat de temperatuur gelukkig wel rond de 25 graden was maar ook daar ontbrak de paraplu helaas niet.

En ook vorig jaar in Zweden hielden we het helaas niet droog. Uitgerekend in Eksjö, één van de mooiste stadjes van Zweden met tig houten huisjes, kwam het met bakken naar beneden.

Zweden

Wegwerkzaamheden in Duitsland

Meestal gaan we met de auto op vakantie en dan kun je er donder op zeggen dat je geheid ergens in Duitsland wel met wegwerkzaamheden te maken krijgt. Natuurlijk, Duitsland is een groot land maar ergens heb ik altijd het gevoel dat het nooit op schiet met al die wegwerkzaamheden. Het is gelukkig niet zo dat we vaak in files hierdoor terechtkomen maar al dat langzaam rijdend verkeerd en het geslinger van de ene naar de andere rijbaan zorgt altijd wel weer voor zo’n grrr momentje!

Kilometers maken en dan gewoon niet beloond worden

Van een beetje autorijden zijn we niet vies. We rijden rustig op een dag 200 km om iets te zien maar als we dan een hele dag hebben gereden en je krijgt vervolgens niks te zien wat ook maar enigszins de moeite waard is. Tja, dan slaat de stemming toch wel wat om hoor! Het overkomt ons niet vaak maar vorig jaar in Zweden is het ons een paar keer overkomen dat we reden, reden en nog eens reden en dat we uiteindelijk niks zagen. Niet omdat we het niet konden vinden maar simpelweg omdat er weinig tot niks te zien was. Zoals bij de beroemde waterval van Munkfors…

waterval Munkfors

Of bij een centrum waarvan je denkt… tja… hier brengt de Zweedse elite hun vakanties door? Zoals vorig jaar in Borgholm.

Borgholm

Onvolledige wandelroutes of onjuiste informatie

We zijn echt geen mensen die gewapend met routes of GPS op pad gaan. Nee, wij volgen gewoon de bewegwijzering, oftewel de gekleurde bordjes. Natuurlijk kan er dan weleens wat mis gaan. Maar wat echt veel ergernissen oproept, is als de route gewoon ophoudt of dat je in plaats van 2 uurtjes gewoon 4 uur moet lopen om beneden te komen. In Tirol hebben we het meegemaakt dat we een hele mooie route liepen langs allerlei watervallen maar dat er opeens mega grote boom op ons pad lag. We konden er niet overheen of onderdoor. Enige optie was er aan de zijkant bij langs maar één verkeerde beweging en je viel naar beneden. Wat doe je dan? Inderdaad, al mopperend het hele stuk weer terug!

Oostenrijk ergernissen

Iets soortgelijks overkwam ons vorig jaar in Zweden. Compleet onduidelijk hoe we verder moesten en zin in een nat pak hadden we ook niet.

Zweden ergernissen

Vies sanitair

Over het algemeen hebben we niks te klagen op dit gebied. Juist omdat we bijvoorbeeld in Duitsland altijd bij van die Raststätte stoppen. Je betaald 70 cent en krijgt een tegoedbon van 50 cent. Prima systeem. Alleen als je echt nodig moet en je stopt bij zo’n simpel hokje, tja, dat is over het algemeen vragen om moeilijkheden. Geen wc papier, stank om nog maar te zwijgen van wat je her en der nog meer aantreft. Dus nee, als het even kan, stoppen we daar beslist niet. Net als in België bijvoorbeeld, ook daar is het niet overal even fris en schoon.

Aan wat of wie erger jij je tijdens een vakantie?

13 comments

 1. Conny

  Ik sluit me over het algemeen wel aan bij jouw top 5. Zeker regen vind ik een dooddoener, zelfs als je op hotel bent.
  Over die toiletten: ik ben zelf niet zo kieskeurig. Als ik het maar kwijt ben. Je wil niet weten waar ik allemaal boven heb gehangen of op heb gezeten, maar ik was het kwijt. En daar ging het om.
  Maar ik heb ook hele mooie toiletten gehad: met uitzicht over een bevroren wereld, met uitzicht op een regenwoud.
  Af en toe moet je er gewoon niet te veel bij nadenken.

  Beantwoorden

 2. Koen

  Zeer herkenbaar lijstje. Een ergernis van lang geleden. We reden op LPG – op en neer naar Griekenland. Door Joegoslavië dat toen nog 1 land was. LPG kon je niet overal tanken. In Duitsland moest er altijd de snelweg voor verlaten. In Joegoslavië moest je tanken bij de plaatselijke gas-fabriek. Ik herinner me lang aanschuiven en eindelijk was het onze beurt … dachten we. De sirene had geklonken – Lunchpauze – anderhalf wachten. Grrr. En wat dacht je van de ouderwetse grensovergangen waar je je hele camping-huishouden moest uitladen ivm controle …

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Duitsers in Spanje, hahahaha ja hier snap jij dus niks van… volgens mij heb ik er ooit een blog over geschreven, wacht.. ff kijken.

  Gevonden, hahaha https://mymorgaine.wordpress.com/2015/04/14/costa-brava-5-bonje-met-de-buren/

  X

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Regen is altijd balen ja! Eén buitje is niet zo erg, maar de hele tijd… bah. Ik heb altijd iets met wc-papier. Is er wel een toilet, geen papier. Daarom sleep ik altijd een wc rol overal mee naartoe haha

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Zeer herkenbaar. Regen is altijd erg vervelend..

  Beantwoorden

 6. Yova

  Ik heb ook hekel aan regen. Het moet aangenaam zijn. Keertje is niet zo erg. Maar elke dag regen lijkt mij niks. Spanje is beter weer. Wat heb je foto’s kunnen maken. Tweede foto is zeker heel mooi.

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Een heel herkenbaar lijstje… vooral de onvolledige wandelroutes, dat is zo ergerlijk!

  Beantwoorden

 8. Sheila

  Die kilometers maken vind ik niet erg. Vooral als je in landen reist zoals Amerika of Australië. Dan zit ik gerust 9 uur te rijden om gewoon op een bestemming aan te komen. Als ik maar muziek heb, dan komt het wel goed 🙂

  Ik heb niet veel ergenissen. Ik erger me aan ondankbare toeristen. Zoals een keer dat er een erge typhoon was geweest in Vietnam en we daar 4 dagen vast zaten. Mensen hadden geen daken meer, bomen versperden de weg en de elektriciteit was weg. In een restaurantje konden we wat eten krijgen en daar zat een Nederlands stel. Die lieten weten dat ze het wel erg irritant vonden dat er geen airco was op hun kamer. En dat terwijl we omringd waren door een ravage en mensen zonder een dak boven hun hoofd (letterlijk). Dáár erger ik me aan.

  Beantwoorden

 9. Marcella

  Leuk dat je ook een artikel hebt gemaakt, heel herkenbaar! Ik ben vooral kriegel over regen en niet beloond worden. Beide teleurstellend en je hebt je dag niet. Zo jammer!

  Beantwoorden

 10. John Cammaro

  Beetje aan het rond speuren op het net, kom ik bij jou blogspot uit. De reden is dat ik zelf ook zo’n top 5 blog heb geschreven op me website
  Jou blog is wel herkenbaar maar geheel anders wat betreft de ergenissen. Zo heb ik een zelf een compleet ander lijstje van 5 items waar ik me redelijk aan stoorde, maar zeker ook om kon lachen.
  Wel leuk om te lezen hoe jij het ervaren heb.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Ik kom straks jouw blog even lezen!

   Beantwoorden

   1. Johncammaro

    Excuses voor me late reactie Wanda.
    Dank je wel! Je bent van harte welkom!

    Beantwoorden

 11. Johncammaro

  Nogmaals excuus voor incorrect mailadres.
  Deze moet zijn. info@johncammaro.nl

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.